Klämmig dag eller?



Klämdag, dag eller dagar som infaller mellan olika helgdagar, vilket ofta får till följd att det är populärt att ta ledigt från arbetet genom kompensationsledighet (kompledig) eller semesterdagar. Den mest kända klämdagen är dagen efter Kristi himmelsfärds dag, som alltid är en fredag. Klämdagar omfattas i kollektivavtal med särskilda regler om ersättningsnivåer för tex obekväm arbetstid. Lördag, julaftonnyårsafton är i det sammanhanget inte att betrakta som helgdag. Konsekvensen blir till exempel att helgersättning kan utgå för en klämdag när trettondagen infaller en tisdag, men inte om den infaller en torsdag enligt regeln om att klämdagen ska föregås och efterföljas av helgdag.

Så säger Wikipedia om klämdag. Idag är alltså den mest kända klämdagen. Men ändå sitter Tomas på jobbet. Fast det finns en anledning, och finns det en anledning så är det ingen hobby. Varför? Jo Tomas har bara fem betalda semesterdagar till sommaren och vill inte "slösa" bort komptimmar på en regnig dag i maj när jag hellre är ledig en solig dag i augusti. Och dessutom finns det saker som måste bli färdiga på jobbet så det passar bra att sitta här. Typ.

Så vad sägs om lite mer punkter som inte får missas på Sweden Rock? Jag tycker mig höra ett rungande ja så då kör vi. Fem grejer som Tomas absolut inte får missa under årets festival.

  • Fläsk med raggmunk
  • Hysterica
  • Älgwok
  • Frukost
  • Hardcore Superstar

Kommentar: Det blev två mat-punkter här. Älgwoken har ju blivit lite av en klassiker och måste bara ätas. Minst tre gånger. Sen fick jag höra att det tydligen hade funnits fläsk med raggmunk ifjol. Hederlig svensk husmanskost är aldrig fel. Fläsk med raggmunk är dessutom sjukt gott så det ska inte missas. Hysterica är fem svintuffa brudar från Stockholm som lirar skjortan av väldigt många. Är det några som har rätt att säga "metal up your ass" så är det Hysterica. Frukost!? Ja det är viktigt med frukost. Och det hade varit en första klassens katastrof om man glömde att ta med Fernet till festival. Hardcore Superstar då? De ska ju inte lira på festivalen i år säger ni. Helt riktigt. Men saken är den att HCSS släpper ny platta den 3 juni. Första festivaldagen med andra ord. Den ska inhandlas och liras på metalblastern.

Sådär. Fem punkter som ska göras/upplevas på SRF i år. Vill ni ha mer? Okej då. Ska väl försöka slänga upp några punkter till då under helgen.

Bilden överst på sidan får symbolisera lite hur jag kände mig när larmet gick av i morse. Det blev öl men ingen skräckfilm igår. Både jag och bror blev lite förvånade när helt plötsligt alla öl var slut. Tydligen hade han burit med sig 27 stycken. Märkligt. Ibland är det inte bara tiden som går fort när man har roligt.

Och nu var visst den lilla rasten slut. Tillbaks till artikelinläggning i nya datasystemet. Nästa vecka ska det minsann vara klart för provkörning.

Hoppas er fredag blir toppen. Oavsett om ni är lediga eller inte.

Nio dagar kvar nu kompisar!


Hardcore Superstar - Dreamin In A Casket

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0