HÅRDROCK!

En semester har inte börjat innan man får en ordentlig sovmorgon. Och ett bakrus. Well. It's a fact. Jag har semester!

Fem timmar kvar nu tills bussen rullar från Torp. Resfeber? Ja det är klart. Man vill ju komma iväg. Tror minsann att allt är packat. Förutom kläder och annat nödvändigt bös är biljetten med. Passet ligger där det ska och Resorb inhandlas precis innan avfärd. Fråga mig när jag kommer hem vad jag glömde.


Ryggsäck, ammo-bag och festivalstolarna. Fix färdigt.

Nu blir det ett litet uppehåll här då. Men jag lovar att proppa er fulla med information om vad som hände och en mängd balla bilder lär jag nog också ha att bjuda på.

Tack som fan Magnus, Emilie, Fredrik, Christer, Benny och Jimmy för det här!

Hårdrock och boomshackalack!


Kamelot - March Of Mephisto

På riktigt..

Nu har jag semester gott folk. På riktigt. Grundtanken idag var att det skulle blivit en kort dag. Till typ tre. Eller hur. Vad sägs om halv sex? Men nu är det gjort. Och Tomas kan sätta sig i soffan och andas ut lite.

Tänker inte göra ett skit mer idag. Möjligen gå en sväng ner till Butlers och inmundiga några välförtjänta Urquell. Solen solar ju idag så det är nog min bästa idé. Någon som är sugen?

Imorgon ska det packas. Handlas luftmadrass. Och eventuellt fixas ett par oranga galonbyxor. För nu är det inte så långt borta. Knappt 27 timmar. Det ska verkligen bli sjukt härligt att kliva på bussen imorgon. Trots vetskapen om alla timmar som väntar. Men vad gör det. Jag kommer ha med mig två av mina vänner och några flaskor uppiggande. En väldigt god vän kommer dock saknas. Men honom lurar vi med nästa år tror jag minsann.

Saknas? Sedan jag började skriva blogg har jag utvecklat ett sjukt beroende av att skriva här. Bloggen kommer saknas massa. Ett tag funderade jag helt ärligt på att slita med mig datorn. Men när jag kom på att batteriet håller i typ två timmar skippade jag den idén. Måste varit full när jag tänkte den tanken.

Hur stressade är vi i dagens samhälle? För 20 år sedan skrev jag ett brev. Gick och lade det på postlådan. Sen visste jag att som snabbast får jag svar på en vecka. Idag skickar jag ett sms. Och om jag inte får svar på låt säga en timme så börjar jag fundera på vad som är fel. Hur sjukt är inte det?

Om jag måste välja en låt att lyssna på resten av sommaren blir det Shinedowm - Simple Man. Ja jag vet att det är en cover. Men den är så #%&&%/# bra.

Hade hoppats på fika idag. Men tji fick jag. Igen.

Hårdrock och festivalkänsla.


3 Doors Down - Here Without You

Efter regn och så vidare...

Semester dag ?

Jag har tappat räkningen och jobbar istället. Idag blev det från klockan 06:00.. Lite trögt när telefonen larmar 05:11.

Konstigt väder idag också. De där personerna som bestämmer får nog ta och bestämma sig snart. Antingen regnar det eller så solar det. Så tycker jag det ska vara. Dagen började med skyfall. Sen regnade det fram till lunch. Vad hände sen då? Jo då kom solen fram. Jag gnäller inte. Det kunde ju varit tvärt om. Efter regn kommer solsken säger de som vet.

Det ska tydligen gälla allt. Livet? Ja de säger det. Men jag börjar tveka. Stort. Tycker att det har regnat på mig ganska länge nu. Jag ska väl kanske inte klaga. Jag har världens bästa vänner och vi har verkligen snorkul när vi träffas. Jag har även ett bra jobb (eller tre) och en godkänd lya. Men ibland är man ju för sig själv. Då regnar det mest hela tiden. Tråkigt nog.

Kan man säga solar?

Nu ska det jobbas en dag till sen blir det dags att ta tag i packning. Och festivalprylarna ska dammas av. Ångesten över att jag missade Sweden Rock är inte lika stor längre. På onsdag sätter vi oss på bussen och dricker Fernet.

Hur illa det än är så finns det alltid de som har det värre.

Hårdrock på er mina vänner. Nu ska Tomas spola bort arbetsdagen och soffa resten av kvällen.


Don't be a dick, Dick!

Midsommar är över. Fotbolls-EM är snart över också. Troligtvis redan ikväll. Misstänker att Italien lyckas besegra Spanien. Snipp snapp snut. Så var sagan slut. Vilka ska man hålla på sen då? Ryssland? Får nog bli så.

Besvikelsen över vår sjukt lama insats börjar lägga sig nu. Allvarligt. Är det någon som sett oss spela så illa som vi gorde mot Ryssland? Jag har ingen patenterad lösning. Men jag tror nog att Lagerbäck suttit lite för länge nu. Han har gjort mycket bra för Svensk fotboll men det är dags att byta nu. Även vissa spelare är det dags att klippa navelsträngen på.

Helgen har varit kalas. Jo det måste jag säga. Susigt i fredags och nyktert igår. Klyschan "man kan ha kul utan alkohol" visade sig stämma. Korv med bröd och massa hårdrock så var den kvällen gjord. Börjar man bli för gammal för krogen?

Några axplock från helgen som passerat. Först midsommarafton...

     

     

...och sen midsommardagen.

     

     


Känns som att någon eller några bilder kanske kräver en förklaring. Men jag orkar inte. Nu är det som det är och jag får bjuda på det.

Tre dagar till avfärd. Börjar få lite resfeber minsann.

Lagerbäck har kontrakt över VM 2010. Sorgligt.

Sen var det ju som så att vi blev "utkastade" från Långsjö i fredags. Ingen förstod något men Tomas fick lite av det på film i alla fall. Klippet nedan är upprinnelsen till det hela. Lyssan på mannen som dyker upp till höger efter halva klippet. Vansinnigt roligt.

Hårdrock på er!


Don't be a dick, Dick!

Dålig planering

Jaha. Så var den icke officiella nationaldagen över. I år igen. Tomas skulle ta det lugnt. Ja för så blev det verkligen. Efter sedvanlig middag hemma med familjen styrde vi mot Hunnebo. Där blev det mer mat. Sen av någon oförklarlig anledning hamnade vi i Långsjö. Så tror jag det hette. Ungefär Fjällbacka. Stillsam privatfest. Som vi lyckades bli utslängda från. Förstod ingenting. Och ingen annan heller.

Tanum blev nästa anhalt. Och promenad. "Vi ska bara 300 meter", var det någon som sa. Eller hur. Efter två kilometer ringde vi taxi. 20 minuter i telefonkö för att få reda på att det var en och en halv timmes väntan på en bil. Hur är det möjligt? Midsommarafton är tydligen svaret på den frågan. Till slut fick vi i alla fall stoppat en taxi som snällt körde oss tillbaks till Hunnebo. För 800 kronor. Som hittat. Var det värt det? Absolut. Vi fick ju titta och lyssna på tuff musik.

Det var min midsommar det. Någon som gjorde något roligare?

Idag var det väl tänkt att det skulle bli jolle-race. Har dock inte hör något så vi får väl se. Hade faktiskt varit skönt att ta det lugnt idag. Väldigt skönt hade det varit. Men som vanligt när man lider av karaktärsbrist så blir det väl som det blir.

Efter en sms-konversation i natt har jag stor lust att åka tillbaks till Uddevalla. Nu. Med en gång! Men jag vet att det är fel. Att det inte blir bra. Men jag hatar att det inte kan vara bra.

Är det inte midsommar varje år runt den 20 juni? Och om inte annat så borde väl Taxi Väst vetat om att det skulle vara midsommar den 20 juni just i år. Typ i december. Gillar verkligen framförhållning.

Hoppas er lördag blir bättre än min.

Hårdrock!


David Bowie - Life On Mars

GMM666

Semester dag 7. Som blev nummer 8.

Nu är Tomas tillbaks i Bovall. Skönt. Har dock haft en väldigt bra vecka så här långt. Jobbet har funkat fin-fint och extra pengar har väl ingen dött av än. Vad jag vet. Dessutom har jag fått vara delaktig i tre trevliga promenader. Nu är det dock slut med det på en vecka. Eller två.

Midsommarafton imorgon. Tillika fars födelsedag. 52 år. Kanske inte så mycket att fira eller? Blir nog en relativt lugn afton för Tomas. Murar'n (även känd som Fredrik) kommer hit och äter. Sen sticker vi till Johannes och Marre i Hunnebo och dricker Lapin Kulta. Och lyssnar på hårdrock! Kanske ska omvärdera det där med lugn.

Jag vet inte hur man ska tolka det här. När vi var på väg till sista stoppet idag åkte en bil med registreringsnummer PRA666 förbi oss.. Då tänkte jag att GMM666 hade varit en übergrym reg-plåt. För er som inte är insatta så betyder GMM "Graspop Metal Meeting". Stor och tuff hårdrocksfestival i Belgien. Döm om min förvåning när nästa bil som åker förbi har registreringsnummer GMM134. Inte 666 på slutet men väl GMM. Och cirka tio sekunder efter att den bilen åkt förbi frågar min kollega vad det var jag skulle göra i Belgien. Lite skumt är det. Kanske inte ska analyseras alls men kan man låta bli?

Har jobbat med bosniern Dux hela veckan. Störtskön kille. Hoppas verkligen jag får jobba med honom på måndag och tisdag också.

Antal dagar kvar till avfärd: 6

Det drar ihop sig gott folk.

Hårdrock!


Metallica - Fade To Black

AAN?

Semester dag 5.

Nej så mycket till semester är det faktiskt inte. Men snart är det festival. Det är semester. Och idag ramlade det in ett roligt sms. "Nu har jag köpt biljett! Måste man ha pass också? Kan jag sova hos dig/er för jag har inget tält." Jag diggar verkligen spontana människor.

Skulle egentligen jobbat till klockan sju idag. Men lastbilen gick tråkigt nog sönder så det blev halv fem istället. Tråkigt att lastbilen blev pajj men jag gråter inte. Ska ju ut på promenad idag också minsann. Den enes död och så vidare.

Tro det eller ej men Tomas ska jobba imorgon igen. Finns det en klubb för oss som kallas för arbetsnarkomaner?

Det var inte så farligt med lastbilen. Vi lagade den med lite hjälp från Highway Service.

Åtta dagar kvar till Graspop Metal Meeting nu kompisar.

Hårdrock!


Pantera - Walk

Givakt!

Semester dag 4.

ALARM 06:23. Det är tidigt. Och nu vill jag inte ha gnäll från några "normalarbetande" människor. Jag börjar normalt sett jobba klockan tio så det är vansinnigt tidigt för mig. Idag var faktiskt första gången på väldigt länge som jag ifrågasatte min egen önskan om ett sju till fyra jobb. Men man vänjer sig väl. Och det är skönt att komma hem vid fem.

Ingen rast och ingen vila. Blev visst jobb imorgon också. Men som sagt så klagar jag inte. Dels behöver jag pengarna och dels är det lite skönt att ha något att göra. Semester kan ju bli så långtråkigt. Eller hur var det nu?

Min arbetskompis för dagen, Dux (jo han heter som tvålen), sa några väldigt roliga saker idag. Bland annat blev han efter 15 år i Sverige presenterad för en helt ny (för honom) kulturell maträtt. När vi var inne och skulle handla frukost/lunch så skulle Dux fixa bröd och smör. Han valde då att satsa på en ny smörsort som han aldrig sett förut. Messmör. Ja ni förstår själva vilket garv som följde.

Promenad i regnet igår blev det minsann. I en timme! Det är inte så illa för att vara Tomas.

Jag har en känsla av att jag gjort något som jag absolut inte borde gjort. Därför ska jag sluta göra saker. Låter det vettigt? Nej, jag trodde väl inte det heller.

Jag gillar att skriva kryptiskt. Som jag skrivit tidigare så känns det lite konstigt att skriva för mycket här. Lite blottat.

Det pratades om mer promenader igår. Låter som en bra idé tycker jag. Eller varför inte som en väldigt trevlig idé. Mitt promenad sällskap var väldigt.. Ehh.. Hur ska jag säga det.. Intressant? Och trevlig naturligtvis.

Nu ska det bli en dusch för herr Sandström. Och sen får det bli som det blir. Har en inneboende den här veckan. Som egentligen inte skulle vara inneboende utan mer lägenhetslånare. Men nu jobbar ju Tomas och då blir det inneboende. På soffan. Får väl vänta in honom och se ifall det finns några fantastiska idéer.

Tack och bock.

Hårdrock!


Metallica - Until It Sleeps

Havsluft

Det blev minsann en tur på sjön idag också. Nu när man blivit stadsråtta är man inte särskilt bortskämd med friska och uppfriskande vindar. Och måsar.

     


Kräftfiske med far och fars bror. Grymt skönt att vara ute och gunga ett tag.

Nu åker Tomas in till Uddevalla. Jobb imorgon och sen tillbaks till kusten på kvällen. Är det någon som vill något så får jag hänvisa till mobilen.

Hårdrock på er!

Söndagsfrukost

Semester dag 3.

En lätt eftersmak av bitterhet fanns visst kvar. Hur mycket grekland-stämpel det än var på vårt spel igår så hade jag inte bett om ursäkt för en poäng. Det var ju sättet det avgjordes på. Helt otroligt att vi inte fick frispark i momentet innan Spanien avgör. Fast å andra sidan. Helt otroligt att spanjorerna inte får två straffsparkar under matchen. Min gissning är att den holländske domaren kan packa sina väskor. Det blir ingen mer match för honom under EM.

Men annars var det en ren njutning att vakna idag strax efter klockan åtta. Låg och drog mig en liten stund. Sen gick jag ner och fixade frukost till la familia. De som var hemma och inte sov. Min bror lär nog inte se dagsljus förän klockan ett och mina systrar är hos kusinen i Uddevalla. Mor och far var mitt frukostsällskap med andra ord. Stekt ägg och bacon. Lite juice. Kaffe och macka. Visst är söndagsfrukostar det bästa!?

Dagen kommer nog fördrivas med slösurfning och hundpromenad. Sen blir det avfärd mot Uddevalla någon gång i eftermiddag. Semesterns dag nummer fyra ska tillbringas i en lastbil i Mellerud.

Det händer saker runt omkring mig som jag aldrig varit med om förut. Jag har inte full koll. Men det är lite spännande.


Hardcore Superstar - Standing On The Verge

Nära men ändå inte

Suck. Vet inte vart jag ska börja. Vi var verkligen inte värda poäng idag. Men det var ju så nära. Och till de som har trott på EM-guld till Sverige: Glöm det!

Bortsett sista 20 minuterna i första halvlek så ägde spanjorerna sönder oss. Dessutom blev de bestulna på två straffar. Dels i första halvlek när Elmander manglar sönder en spanjor. Och sen i andra när Stoor får bollen på armen. Har vi inte mer att sätta emot så kommer vi inte gå långt i det här mästerskapet. Just nu i all bitterhet känns det nästan bättre att vi inte går vidare. Jag vill inte vara med om ett möte med Holland i kvartsfinalen. Om vi inte rycker upp oss vill säga.

Spelarkritik? Mellberg och Hansson i mittförsvaret gör en grym match. Stoor spelar stabilt på högerbacken. Men Micke Nilsson. Så bra i förra matchen men helt under isen i denna. Svensson och Andersson skötte sig på mitten tycker jag. Släppte igenom spanjackerna lite väl lätt ibland. Men det är ändå ett av världens bästa lag vi pratar om. Zlatan gjorde sitt i första och sen blev det svårt för Henke i andra när han inte hade någon som helst hjälp av sin kollega. Kapten Ljungberg har haft bättre dagar. Kämpade och slet men fick inte ut så mycket. Elmander ersatte Chippen riktigt bra tycker jag. Det blev ju en ganska konstig matchbild för hans sätt att spela fotboll. Elmander får klart godkänt.


Om vi pratar om "nära men ändå inte" så kvalificerar sig den här registreringsskylten också.


15 shots igår. På varje ställe. Som tur blev det bara två krogar. Men det hela resulterade ändå i dumma sms när jag kom hem. Kanske inte dumma utan mer onödiga. Förstår verkligen inte hur det kunde bli så här. Vill verkligen inte ha det så här. Men det är väl som så att man kan inte få allt man vill.

Ibland känns livet som en pungspark. Idag är det lite så.


Evergrey - I'm Sorry

Matchdag

Semester dag 2.

Idag är en seg dag. Som jag redan nämnt så tog min bror studenten igår. Det firades. Ordentligt. Tror nästan att jag och brors kompis Robin firade mest. Helt sanslöst. Och idag ska vi ringa och skälla på taxi. Grattis som fan brorsan. Igen!

     


Sverige mot Spanien ikväll. Väldigt många snackade om att Zlatan skulle vilas. Men nu blir det inte så. Zlatan och Henke spelar. Hade varit väldigt konstigt om vi skulle ställa över vår bäste spelare. Hade det betytt att vi redan gett upp matchen och satsade på Rysslandsmatchen?

Daniel Andersson får förnyat förtroende. Helt rätt. Hoppas nu bara att han kan göra en minst lika bra insats som sist mot Grekland. Men det gör inget om han spelar ännu bättre. Stoor går in och ersätter Alexandersson. Det känns helt naturligt. Men hur mycket jag än tänker och funderar så får jag inte ihop det med Elmander. Hur tänker Lagerbäck där? När han väljer att spela med Stoor på högerbacken borde han väl säkra upp lite framför? Sebastian Larsson hade varit mitt val. Ett sämre alternativ hade varit att spela Micke Nilsson som högerback och Dorsin som vänsterback. Men som vanligt hoppas jag att Lagerbäck är smartare än mig. Det kan hur som helst bli en kul match med en vansinnigt offensiv högerkant i Sverige.

Fotbollen kommer avnjutas i familjens soffa.

När är det en bra idé att beställa in 15 shots?

Ett av världens mest underskattade band enligt en vän är Toto. Jag förstår inte. Och håller inte heller med. Underskattade? Alla som jag känner tycker i alla fall att Toto är bra skit. Då är de väl inte så underskattade. Undrar vad det är för popsnören och brats han umgås med?


Toto - Stop Loving You

Paradise city

Semester dag 1.

Jag har läst igenom lite tidigare inlägg. Det är ganska mycket tjat om det här med semester. Vad är grejen egentligen? Alla har semester och det händer en gång om året. För min del så är det lite extra extra faktiskt. Det här är första gången på sex år som jag har semester på riktigt. Har varit väldigt mycket jobbande under somrarna. Men nu är det slut med det. Hoppas jag. Det är ju det där med att säga nej. Jag ska träna.

Har anlänt Bovall. Har hunnit sova en natt och gissa om det var skönt att vakna här ute. Det är lite svårt att beskriva men jag är helt övertygad om att det kommer bli tolv helt fantastiska dagar.

Vi börjar med att åka till Lysekil om ett par timmar och firar bror som tar studenten. Eller vi firar honom kanske inte där. Men ni fattar. Jag är stolt över min bror som kämpat sig igenom skolan. Härligt jobbat Peter. Fy fan vad du är bra!

Gjorde en del fynd igår. Tycker jag. Hade säkert kunnat hittat fler skivor men 945 kronor fick räcka.

Hela Torp hade ju extra öppet igår och det var massa bra erbjudanden. Som började gälla klockan åtta. Inte kvart i utan klockan åtta. Hur mycket pengar är det värt att stå och vänta tills klockan blir åtta? Exempel: Det stod en kund framför kassan när klockan var tjugo i åtta. Hon skulle köpa en pläd för 645 kronor. Hon ville inte betala den då utan vänta till efter åtta. Då skulle hon ju få 20% rabatt. Eller 129 kronor. Jag köper att vänta 20 minuter för att spara 129 kronor. Men det slutar ju inte där. Hon var ju inte först i kön. Det var ungefär 25 nummer före henne. Så hennes väntetid blev nog säkert 45 minuter. Ville hon betala ändå? Folk är konstiga.



Bakre raden från vänster: Def Leppard - Songs From The Sparkle Lounge, Testament - The Formation Of Damnation, Hellfueled - Born II Rock, Sabaton - The Art Of War
Främre raden från vänster: 3 Doors Down - 3 Doors Down, REM - Accelerate, Def Leppard - Hysteria, Bullet For My Valentine - Scream Aim Fire
Liggande: Hellfueled - Memories In Black, Def Leppard - Adrenalize, Virgin Steele - Visions Of Eden


Jag är nöjd med mina inköp. Det finns dock en hög till som jag saknade. Men vad trodde jag? CD-specaialisten är väl inte känd för att vara världens mest välsorterade affär.

Nångo annan som gjorde några roliga kap igår?

Hårdrock, metal och ... Ja välj själva!


Guns n' Roses - Paradise City

Det är nära nu

Jaha. Sista dagen då. Sen väntar ledighet. Hela 504 timmar. Ska bli riktigt skönt. Och mitt i allt ska jag sticka iväg Belgien och debutera på Graspop Metal Meeting. 85.000 apsnygga människor på ett och samma ställe. Ska bli grymt.

Tycker synd om Schweiz. Fast kan man inte knyta ihop säcken så kan man inte. Turkarna gjorde det bra. Det kan man inte ta från dem.

Chippen lirar inte mer i EM. Tråkigt. Jag har i och för sig hela tiden velat ha Sebastian Larsson på högerkanten men Wilhelmsson har faktiskt varit bra det senaste. Jag har även glömt att berömma Daniel Andersson. Sidleds-Danne. Bortsett Micke Nilsson så var Daniel Andersson vår stabilaste spelare mot Grekland. Skönt för honom att trycka ner allt tvek i halsen på oss. Mitt tips är att han får starta mot Spanien också. Det förtjänar han verkligen.

Det är kul när Tomas ska út och åka. Jag har en tendens till att överdriva packandet. Ska jag vara borta två dagar så packar jag för fyra. Riktigt så illa är det inte den här gången. Men nästan. Och nu ska jag vara borta tolv dagar. Det ni.



Från vänster: Väskan med tre par jeans, ett par army-pants, tre tjocka tröjor, x-antal t-shirts,
kalsonger, strumpor, några shorts, fyra skjortor och en matchtröja. I mitten kostymen,
ytterligare fyra skjortor, typ fem slipsar och ett par skor. Till höger en dator.


Skrattar lite åt mig själv när jag läser innehållet i packningen. Va fan ska jag med åtta skjortor till? Behöver jag säga att jag är sjukt nöjd med att slippa åka buss idag?

Tänkte avsluta med att tjata lite om kvällens realisation. Mellan åtta och tio ikväll är det alltså 50% på all musik hos CD-specialisten. Kan väl också nämna att vi har 20% på allt som inte redan är nedsatt. Eller möbler. Tror nog att ni kan hitta en del schyssta grejer. Vad sägs om en Kitchen Aid för 4.800:-. Det är väl inte så illa?

Drygt tio timmar till semester.
Två dagar till Sverige - Spanien.
13 dagar till Graspop.

Trots allt så är livet rätt bra nu.




Def Leppard - Pour Some Sugar On Me

Redo att prata pension?

Det är inte långt kvar nu. Ska bara jobba tio timmar imorgon. Sen är det tre veckors frihet. Ska bli grymt skönt. Det behövs. Känner att det är välbehövligt att komma bort från Uddevalla lite. Komma hem till familjen och få andas lite havsluft. Det har hänt så mycket det senaste året som måste rensas bort.

Idag har iPoden åkt på så fort jag haft en ledig stund. Har behövt musiken idag. Mycket. Metallicas två första har snurrat. Det är verkligen skönt att ha "säkra kort" att falla tillbaks på. Det finns fantastiskt mycket bra ny musik. Men när vissa känslor infinner sig är det gamla klassiker som gäller. Idag har det varit en sån dag.

Ikväll ska det packas. Och det sista ska städas undan. Mor ringde förut och sa att jag blir hämtad imorgon. Det är bra. Jag tycker inte om buss. Innan avfärd ska det dock handlas billig musik. CD-specialisten på Torp har 50% på all musik mellan åtta och tio imorgon. Det är dagens gratistips.

Dagens EM. Portugal spöade Tjeckien med 3-1. Nu såg jag bara sista kvarten så jag kan inte uttala mig om det var rättvist eller inte. Men en sak är säker. Det luktar guld för Portugal.

Snart Schweiz mot Turkiet. Jag kommer hålla båda tummarna för Schweiz. Dels för att jag tycker de är värda tre poäng efter första matchen. Och dels för att Turkiet hamnar i samma fack som Italien och Grekland.

Egentligen ville jag ge er Metallicas Fade To Black nu. Men jag såg precis världens grymmaste reklam. AMF pensions reklam med Pretenders låt I'll Stand By You. Finns det någon mer feelgood-reklam? Jag kan verkligen känna den lycka som gamlingen känner. Det är stort! Och det är nästan så att man känner sig mogen för att börja pensionsspara. Fast bara nästan.

Hårdrock!


AMF Pension

Dagen efter

I dubbel bemärkelse. Varför känns det alltid som en bra idé att ta en öl till? Bara en! Men idag spelar det faktiskt ingen roll. 2-0 mot kräkland i premiären och näst sista dagen innan semester. Idag är en bra dag!

Nu har jag två dagar kvar jobba sen får jag semester. Till klockan sju idag och åtta imorgon. Och imorgon har dessutom Torp öppet till klockan tio på kvällen. Med massa bra erbjudande. CD-specialisten ska tydligen ha 50% på all musik. Det tycker Tomas är trevligt.

Nu funkar det att lägga in bilder igen. Så här såg vi fågelholkar ut någon gång under matchen igår. Och målade blev vi minsann också.

Trevligt!


Christer, Malin, mig själv och Marcus

Grekland kan ta sig i äpplet

Så grymt skönt med seger i dag. När klockan var någonstans runt två kände Tomas att det var dags att äta. Klockan blev väl fyra innan maten var färdig men ändå. Några minuter senare och jag hade inte fått ner en tugga. Jag har en tendens att bli oerhört nervös. Så var fallet idag. Var tvungen att gå ner till Butlers strax efter fem.

Ska vi ta det från början. Spanien körde över Ryssland med 4-1. Eller? Jag skulle absolut inte vilja säga köra över. Visst är 4-1 en klar seger. Men siffrorna speglar väl ändå inte riktigt matchen. Ryssland var verkligen inte dåliga. Vilket känns så där inför sista gruppspelsmatchen. Ska man hoppas att Grekland vinner matchen mot ryssarna så att deras sista match blir betydelselös?

Sverige mot Grekland. Europamästarna Grekland. Eller hur. Det var ett skämt då och det är fortfarande ett skämt. Grekerna visade tämligen hela tiden varför en hel fotbollsvärld mådde dåligt för att de vann EM sist. Jag kan inte påminna mig om att jag sett ett mer defensivt landslag. Så tråkigt. Ett hån mot fotbollen. Ett hån mot den fotboll som Holland en gång försökte införa och som idag är den moderna fotbollen. Grekland spelar så grymt defensiv och tråkig fotboll så jag mår dåligt. Så skönt att vi kunde utnyttja övertaget. När Zlatan gjorde 1-0 var det en stor sten som lämnade mitt bröst. Och när sen Petter Hansson knäade in en snubbling (tack Malin) kändes det verkligen grymt bra. Jag gillar inte Italien. Jag gillar inte heller Turkiet. Men Grekland. Usch. Grekland är ett hån mot fotbollen. Kan någon ta bort dem? Snälla!

Nu släpper vi fotbollen. En liten stund i alla fall.

Tomas ska jobba två dagar till sen blir det Bovallstrand. I massa dagar.

Äpplet? Hmm. Försök skriva "arslet" med T9-ordlista så ska ni få se.

Hårdrock på er! Om några dagar tar vi nya tag.

Ps! Här tänkte jag bjuda på lite fina bilder från kvällen men. Blogg.se har ju haft lite tendens att kuka ur efter flytten så idag funkar det inte. Får väl hänvisa till Facebook och bjuda på lite hårdrock istället. Det känns ju ändå som lördag idag så...


Hardcore Superstar - We Don't Celebrate Sundays

Hoppla

För en liten stund sedan släpptes den svenska startelvan. Och Lagerbäck bombade oss. Eller gjorde han verkligen det?

Daniel Andersson tar platsen bredvid Anders Svensson på mittfältet. Ingen Källström. Ingen Linderoth. Vet egentligen inte vad jag ska tycka. Förstår Lagerbäcks tanke. sidleds-Danne är bättre defensivt än Kim. Och tydligen är Linderoth inte fit for fight än då. Har aldrig gillat gå-fotboll-danne men jag hoppas att han imponerar på mig ikväll.

Och som väntat lirar Alexandersson högerback och Chippen på högermitt.

Hårdrock och massa nervöst nu.




Nu jävlar laddar vi. Grekland ska mosas och vi ska se det på Butlers!

Forza Sverige!

T minus eight hours and..

Just nu sitter tydligen de svenska spelarna och landslagsledningen i möte. Låter formellt men ändå. Startelvan ska presenteras. För ett tag sedan tog förbundskapten Sandström ut sin startelva. Inga skrällar där inte utan exakt samma elva som svenska folket röstade fram på TV4 igår.

Så här timmarna innan match kommer ett nytt förslag. Lite tråkigare. Lite mer safe. Och troligtivs så som min kollega Lagerbäck väljer att ställa upp.

Målvakt: Andreas Isaksson.
Försvar från Höger: Nichlas Alexandersson, Petter Hansson, Olof Mellberg, Mikael Nilsson
Mittfält från Höger: Chippen, Tobias Linderoth, Anders Svensson, Fredrik Ljungberg
Forwards: Henke och Zlatan

Kommentar: Rutin går före ungdomlig entusiasm. Tycker dock att Fredrik Stoor borde få starta på högerbacken och än mer given borde Sebastian Larsson vara på höger mitt. Han är dessutom bättre defensivt än vad Chippen är. Anders Svensson borde ta den defensiva mittfältsrollen och Kim Källström den offensiva. Linderoth har ju inte spelat match på väldigt länge och har dessutom ont fortfarande. Men vem kommer klandra Lagerbäck om det funkar? Om det blir katastrof däremot kommer vi nog kräva hans avgång. Igen.

Volbeat rullar stenhårt på stereon just nu. Är grymt nöjd över att de lirar på Graspop eftersom jag var så korkad och inte åkte till Sweden Rock i år. Ja, jag skäms.

Tuff musik ännu mer nerver nu.


Volbeat - Sad Man's Tongue

Pass på resultatet

Det är lite konstigt hur en sak kan kännas helt naturlig i ena stunden. Sen sover man lite och när man vaknar upp så är det inte alls lika roligt. Jag pratar om att städa. Igår kväll var jag helt överrens med tanken. Men nu? Det kan verkligen vara något av det värsta som finns. Usch, blä och fy. Men det måste ju göras.

Idag börjar så EM. På riktigt. Kvart i nio lirar vi mot grekerna. Lite nervöst är det redan nu. Jag vågar faktiskt inte tippa något resultat i den här matchen. Blir bara så fruktansvärt besviken om det blir fel. Det kommer jag i och för sig bli ändå men. Vi får hålla tummarna.

Som sagt så är jag ledig idag. Är det någon som är sugen på en fika är det bara att säga till.

Hårdrock och nerver!


Jag vill ha en repris på sommaren 1994!!

Orange är färgen!

Ännu en måndag till ända. Jag har alltid tyckt att tisdagar är värsta dagen i veckan. Men jag tror att jag ändrat mig. Har dessutom av någon konstig anledning börjat må illa på måndagar. Inte kräks illa utan mer ångest illa. Har ingen riktigt bra förklaring till det. Någon?

Som tur var blev det en bra dag på jobbet. Mycket kunder så dagen gick relativt fort. Fick inte lunch förän kvart i fyra. Då var man ju så där lagom pigg. Blodsockret slog inte frivolter av lycka kan man väl säga.

Missade min första match i EM idag. Rumänien - Frankrike. Enligt rapporterna så gör det inte så mycket heller. Tydligen en riktigt dålig match. Är dock mycket nöjd över att ha sett en riktigt bra match mellan Holland och Italien. Är dessutom fantastiskt nöjd över att Holland mosar Italien. Gillar inte Italien. Tycker att de spelar vansinnigt tråkig fotboll. Och om jag måste välja ett lag i EM att hålla på efter Sverige så blir det just Holland. Kommer fortfarande ihåg EM 1988 när jag sprang runt med något oranget på huvudet och höll på Holland. Då vann de oranga hela skiten och Marco Van Basten var kung.

Även om jag höll på Holland idag. Och även att jag är supernöjd över 3-0 så måste jag fråga. Hur kan en spelare som ligger utanför planen räknas in i spelet? Enligt FIFA's regelbok är en spelare offisde om han/hon är närmare motståndarlagets mållinje än både bollen och den näst sista motspelaren, när bollen slås till spelaren i fråga. Jag hade varit vansinnig om vi fått ett sådan mål godkänt mot oss.

 Imorgon är Tomas ledig. Städningen står på schemat. Kommer ju att lämna staden på torsdag för några dagar. Eller kanske någon dryg vecka. Och då är det skönt att slippa städa sen när man kommer tillbaks. Även om det hade varit skönt att hänga på stan imorgon. Kanske kan få tvätta också beroende på om tvättstugan är ledig. Orkar faktiskt inte gå ner och kolla nu.

Mer EM. Fabio Cannavaro's fot är skrot och han kommer inte spela en match för Italien under turneringen. Hur mycket kommer han saknas för Itallien. Tja. Han blev ju bara utsedd till världens bäste back för två år sedan. Förstår inte de som säger att Italien nog kommer vara lika bra defensivt. Hur ska det gå till? Ersätta Cannavaro med Andrea Barzagli från Palermo. Hmm. Alltså. Jag kan en del om fotboll men jag har faktiskt ingen koll på den här Barzagli. Är det någon som har det?

Jag känner mig lite utlämnad på den här bloggen. Kan bero på att man inte riktigt har koll på vilka som läser. Det gör att jag inte vågar skriva vad som helst här. Jag kommer därmed inte förklara allt kryptiskt som skrivs. Fråga mig gärna när eller om vi träffas på riktigt. Känns lite bättre att förklara vissa saker öga mot öga. Kalla mig gärna tråkig men förlåt så är det.

Nu är det minsann dags att skall kudden.

Och så laddar vi för Greklands-matchen imorgon.

Hårdrock och sov så gott.


Skid Row - I Remember You

Första missen

Jag har vittring. Tre dagar kvar. Sen ska bror firas. Student minsann. Känns som ett bra sätt att inleda semestern på.

För er som inte är intresserade av fotbolls-EM kommer den här bloggen bli grymt tråkig de närmsta tre veckorna. Naturligtvis kommer jag inte bara skriva om EM. Men det kommer nog bli en del. Som nu till exempel.

Efter fyra matcher är det fortfarande inga skrällar. Resultatmässigt alltså. Igår tog både Kroatien och Tyskland sina första tre poäng. Helt enligt planen. Men varken kroaterna eller tyskarna ska slå sig för bröstet särskilt mycket. Visst. Tyskland är en bra lagmaskin och var värda sina poäng men med lite tur (eller mycket tur kanske) hade Polen knipt minst en poäng. Och stackars Österrike. Mål i röven efter fyra minuter. Och sen att försöka göra mål på ett Kroatien som backar hem med hela laget är inte enkelt. Men det var ganska nära.

Missar tyvärr Rumänien - Frankrike idag. Jobbar ju till åtta. Men jag kommer hem lagom till Holland-Italien. Kan bli en rysare.

Vad händer med vädret nu när Tomas är nära semester?

Hanssom DeLight sa det.

I love you, I love you pleaste don't call me anymore.

Vad har jag gjort för ont?

16 dagar kvar till festival. Finns mycket godis att titta på i Belgien.

Imorgon är jag ledig.

Hårdrock!


Symphony X - Serpent's Kiss

Respekt, tack!

Paus i EM's tredje match. Österrike mot Kroatien. 1-0 till kroaterna. Straffmål efter knappt fyra minuter. Vill väl inte påstå att något lag är bättre än det andra. Kroatien något bättre första 30. Men sen hade faktiskt Österrike ett par kalaslägen att trycka in bollen. Oavgjort hade kanske varit mest rättvist. Sen att inte Pogatetz (osäker på stavningen men Österrikes mittback i alla fall) blev utvisad efter halvtimmen spelad är en gåta. Sönderdragen tröja och ett slag i ansiktet på kroaten var värt rött bara det.

Här kommer dagens gratistips. Om ni travar in i en butik två minuter innan det är dags att stänga så se till att ni vet vad ni ska köpa. Och låt det gå fort. Så vansinnigt respektlöst att gå in och säga "Vi ska bara titta runt lite..." Faktum är att det finns ingen bra dag i veckan att hålla kvar personalen i en butik. Är det en vardag så är klockan åtta. Och då vill man hem. Är det helg är klockan fem. Då vill man också hem. Sen struntar faktiskt jag i om det är panik för att någons mamma fyller år eller att några har bröllopsdag. Det är inte mitt fel att folk inte kan planera bättre.

Sweden Rock är över för i år. Och jag har redan bokat biljett till 2009. Det positiva nu är att jag slipper alla retstickor som ringer eller skickar sms och mms. Fast jag är tacksam för att ni har tänkt på mig.

Nu ser vi fram mot Graspop. Och framför allt Iced Earth med Matt Barlow tillbaks bakom micken. Vem hade kunnat tro det. Inte för att Ripper varit dålig. Snarare tvärtom. Men Iced Earth är inte riktigt Iced Earth utan Mr Barlow.

Metal och EM-fotboll!


Iced Earth - Melancholy (live)

Nedräkning

Godmorgon!

Söndag idag. Det betyder sex-timmars dag. Och svettigt. Inte just för att det är söndag utan för att ventilationen är ur funktion på jobbet. Det är säkert grymt hälsosamt att jobba i en lokal där luften står still och det är 30 grader varmt på utsidan. Hoppas bara att det blir många och trevliga kunder så dagen går fort.

Ibland önskar jag att jag inte sov så djupt.

Två dagar sen går Sverige in i EM.
Fyra arbetsdagar till semester.
Fem dagar tills bror tar studenten.
Tolv dagar till midsommar.
17 dagar till Graspop.

Det kommer bli en bra sommar i år vänner. Sanna mina ord.

Hårdrock!




Scorpions - Send Me An Angel

Poppa popcorn

Tjeckien - Schweiz 1-0. Portugal - Turkiet 2-0. Inga större överraskningar. Fick vi några svar då förutom att favoriterna pallade för trycket första dagen? Jo det tycker jag. Tjeckien kommer inte vinna EM om inte något speciellt händer. Schweiz kan mycket väl skrälla i grupp A. Om inte Alexander Frei är allvarligt skadad. Portugal kanske kan ta det där efterlängtade guldet trots allt. Inga sura miner och gnäll inom laget som det brukar när det går lite trögt för portugiserna. Och Ronaldo. Ja vad ska man säga. Har aldrig gillat honom men det är svårt att blunda för den tekniken och speluppfattningen.

Imorgon Österrike mot Kroatien och Tyskland mot Polen. Kan bli både vin och vatten det där. Österrike - Kroatien känns så där het på förhand medans Tyskland - Polen kan urarta till världskrig. Kanske mer utanför plan än på men ändå. Tydligen har de satt in 2000 extra poliser efter den lilla lustifikationen i en polsk tidning häromdagen.

Igår kväll lät det som en riktigt smart idé att traska ut idag också. Nu känns den inte lika klockren. Tomas kommer med andra ord sätta på en film och ligga kvar i soffan. Även om det lockar väldigt mycket. Att socialisera sig alltså. Fint sällskap hade man fått men. Soffan blir bra.

Krismöte i svensklägret efter att Zlatan sagt att han skulle vilja se Fredrik Stoor och Sebastian Larsson i startelvan. Allvarligt. Vad är problemet? Spelar det någon roll vilka Zlatan vill se i startelvan? Blev Nichlas Alexandersson och Chippen sura på Zlatan för att han sa så? Jag skulle inte tro det. Och om så är fallet så har Lagerbäck svåra problem att ta tag i.

Snart kliver Poison upp på scen. På Sweden Rock. Kalaset ska avslutas. Efter 93 samtal, 38 bild- och videomms och 723 sms har den värsta ångesten lagt sig. Men fan ta den som hindrar mig från att åka nästa år. Inte ens jag själv kommer klara det. För de som varit där tror jag att festivalens höjdpunkt precis bevittnats. Avantasia. Min gode vän Magnus ringde och gav mig lite live-ljud. Tack Magnus. Du är en sann vän du.

Om jag har riktigt mycket tur så kan det bli popcorn imorgon. Jag vill nog att det ska bli popcorn imorgon. Tror jag.

Hårdrock, film och John Blund på er!


Avantasia - Lost In Space

Skrik inte på mig. Jag hör vad du säger ändå.

Dagen A. Som i avspark. Äntligen dra EM igång. Premiärmatch om några minuter. Schweiz mot Tjeckien. Någon ställde frågan på jobbet idag. Men hur intressant är den matchen då? Det är väl bara kul när Sverige lirar.

Nej! Det är fel.

Fast jag kan ju inte säga fel eftersom det (tro det eller ej) finns människor som inte ens bryr sig när Sverige spelar. Tomas är fotbollstokig och kommer se så många matcher som möjligt. Tror jag kommer missa tre i början på grund av jobb. Tre matcher. Det får jag väl leva med.

Hur var det att jobba idag då. Ungefär som vanligt när man är bakis. Dock kryddat med en stor portion skäll. Fattade ingenting och var tvungen att säga till chefen att sluta skrika på mig. Efter en stund lugnade han ner sig och vi hade ett samtal i normal samtalston. Då förstod jag vad han menade och tog åt mig. Jag hade visserligen gjort fel och erkände det. Men straffet motsvarade inte riktigt brottet om man säger så. Fick dessutom lyft ledighetsfrågan på samma gång. Det kändes bra. Och det kändes lite extra bra att han verkligen förstod vad jag menade och höll med. Om än lite.

Nationalsånger nu.

Hoppas ni får en grymt kul lördagskväll kompisar.

Tomas ska äta popcorn. Ensam.

Hårdrock!




Metallica - Nothing Else Matters

Skylla mig själv

Det är rätt segt idag. Men det är klart. Ska man envisas med att dricka öl så får man ju ta konsekvenserna. Ska bli härligt att jobba till klockan fem idag.

Kul grej. Servitrisen kommer fram till vårt bord på Harrys och säger att hon är på väg att stänga igen kassan för uteserveringen. Hon vill följdaktligen komma med vår nota och undrar om vi vill ha den splittad på något sätt. Eftersom jag tillkom sällskapet efter halva kvällen så blir det ju väldigt enkelt. Mina öl på en nota och resten på en annan. Det var bara jag som drack öl så det borde bli ganska enkelt.

Efter många om och men kommer servitrisen tillbaka. Bra tänker vi. Men.
[servitris] Jo jag tänkte. Húr ville ni göra med drinkarna? Ölen skulle ju vara för sig och...
[bror johan eller någon annan i sällskapet] Ja i och med att vi ville ha ölen för sig så får du väl sätta drinkarna på samma nota som resten.

Hur svårt ska det vara. Men sen gick det ganska fort.

Och trevligt var det igår också. Minsann. Skulle absolut kunna tänka mig att göra om det.

Nu ska Tomas packa ihop sig och åka till jobbet.

Hoppas ni får en bra dag vänner.


Takida - Curly Sue

Heja naken!

Värme! Jag måste nog bestämt ta tag i min hyresvärd och be honom kolla det här med min lägenhet. Det är väl ändå inte meningen att man ska behöva springa runt naken för att det är så grymt varmt? Naket är förvisso trevligt men det här är lite överdrivet tycker jag.

Sveriges nationaldag men tro det eller ej. Det var faktiskt helt okej med folk på Torp idag. Torp är alltså det stora köpcentrat som ligger utanför Uddevalla för er som inte vet. Sveriges sjunde största för att vara exakt. Varmt som fan men i och med att det rullade på med kunder så kändes det helt okej.

Harrys ikväll som sagt. Känns inte alls fel faktiskt. Har ju försökt hålla mig därifrån på grund av lite olika anledningar men nu känns det okej. Olika anledningar? Mest en faktiskt. Men skit i det. Har hört att det blir trevligt sällskap ikväll. Och Tomas har till och med fixat lite roliga saker. Ska bli tufft.

Okej om jag skulle ta och försöka förklara det här med mörka moln. Min chef på GG, Nichlas, har slutat och det känns inte alls bra. Slangen (som han även kallas) är en jävligt bra kille som jag trivts som fan att jobba med. Även om det bara varit några månader. Nu är det väl ingen som riktigt vet vad som händer och jag hatar verkligen att inte ha koll.

Men fan ta den som ger sig. Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Jag är hårdrockare och jag ska slåss med allt vad vinyler och nitbälten heter för att leverera hårdrock till folket!!

Stand up and shout!

Hårdrock på er mina vänner!




AC/DC - It's A Long Way To The Top (If You Wanna Rock n' Roll)

Happy 4th of july

Äntligen fredag. Och nationaldag till och med. Hur firar man den? Vore det inte läge att flytta en av de mest svenska traditionerna till nationaldagen. Jag tänker på dans kring lövad stång och skutta fram till tonerna från två äldre herrar som skrålar "Små grodorna". För midsommar känns i alla fall mer svenskt än nationaldagen. För mig.

Tomas ska fira nationaldagen med att jobba. 11 till 17. Sen har jag hört vissa rykten om att det kan bli en öl eller två på Harrys. Låter väl inte helt tokigt. Öl och trevligt sällskap kan man faktiskt inte få för mycket av.

Drömde en lite märklig dröm i natt. En feelgood dröm kan man nog kalla det. Bara att hoppas att man kan drömma sanndrömmar. För blir det tvärtemot så kommer det bli en jobbig dag idag.

Drömmar ja. Någonstans så är det ju min egen hjärna som producerar. Blev även påmind av min hjärna i natt. "Savatage, Tomas. Det var längesen du lyssnade på dem nu". Känns lite konstigt men även bra. Har inte lyssnat på Savatage på säkert tre månader. Det är för dåligt.

Hur firas en nationaldag? Hur ska ni göra?

Min mor och far ska fira nationaldag. De firar även porslinsbröllop. Det är ganska stort. Hoppas ni har det mysigt på havet mams och paps.

Hårdrock och glad nationaldag på er!


Savatage - Handfull Of Rain

Ångest!

Just nu. Exakt i detta nu. När Tomas sitter i sin sjukt varma lägenhet lirar Disturbed på Sweden Rock Festival. Jag mår verkligen illa över att missa Sweden Rock. Visst. Jag står fortfarande fast vid att 2.000:- är för mycket pengar för det som bjuds i år. Men. Festen. Stämningen. Det här ska inte hända igen. Jag lovar.

Men Tomas du som säger att du är en sån rocker. Varför är du inte där då?

Finns ett väldigt enkelt svar på den frågan. Jag hade kunnat åka. Men då hade jag inte haft något jobb att komma hem till sen.

20 dagar kvar till Graspop!




Disturbed - Stricken

For those about to rock...

I onsdags var det uppstigning klockan 05:27. Idag blev 07:01. Så var det med att vila upp sig. Men återigen så får jag väl skylla mig själv. Ska sluta gnälla. Nu!

Den 12 juni klockan 20:15 är det Tomas som stänger av mobilen. För då ska han ha semester.

Grattis Niklas Lidström & c:o i Detroit som vann Stanley Cup i natt. Lidas historisk som förste europeiske lagkapten som vinner bucklan. Jag förstår att det är stort men frågan är om jag verkligen förstår hur stort det är.

Mörka moln har uppdagats på hårdrockshimlen. Vet inte hur jag ska tycka eller tänka om det här. Hur som helst så känns det inte bra. De närmsta veckorna får väl utvisa hur det blir. Men. Hur det än blir så kommer jag aldrig ge mig. Hårdrock är starkare än allt. Och jag är hårdrockare.

Dags att göra rätt för sig nu då. Och lyfta ledighetsfrågan.

H.M.I.T.N.




Twisted Sister - You Can't Stop Rock n Roll

Konsten att säga nej. Del 2.

När jag var 16 år satte jag mig i bilen för att övningsköra för första gången. Visst hade jag kört på småvägar och så innan men första gången med grön skylt bak på bilen. Min gode far har präntat in ganska mycket saker men en sak som jag har nytta av dagligen är: Backspeglar! Titta i backspeglarna. Antingen har väldigt många människor inte lärt sig att titta i backspeglarna eller så har de börjat tillverka bilar utan backspeglar. Visst är det märkligt att varje gång man är ute och kör bil så nästan skriker man: Men titta i backspegeln då!!

Eller är det bara Tomas som är för stressad och intolerant?

På väg hem från bära-möber-jobbet ringde telefonen. "Cervera" sa telefonen. Hej kan du jobba imorgon? Det är väl märkligt var det första som for genom min hjärna. Men. Jo det är klart jag kan. Jag måste sluta säga ja tack och amen snart. Men pengar har väl ingen dött av än. Och med tanke på att mitt ena extrajobb "såldes" i februari är det en ganska stor ekonomisk pusselbit som försvunnit. Så visst behöver jag flisen.

Nu kommer vi till det roliga. Varför ska jag jobba imorgon? Jo här ska ni få höra. Två! Ja ni lästa rätt. Två ur personalen vill tydligen vara lediga imorgon. Paus. Hold your horses. Vem var det som ville vara ledig förra torsdagen och varslade om det en och en halv vecka innan? Och som dessutom hade ordnat byte med en kollega. Rätt svar är Tomas. Ni som läser den här bloggen vet ju vid det här laget att byta arbetsdagar är big no no. Förbjudet. Mot lagen. Men det går tydligen bra att ge TVÅ personer ledigt. Med en dags förvarning. Vet inte vad jag ska säga. Eller tycka.

Jag är lite småirriterad just nu.

Förlåt.

Tre lediga dagar i idyllen Bovallstrand blev en. Skylla mig själv? Ja kanske.

Jävligt mycket hårdrock på er!


All That Remains - The Air That I Breathe

Konsten att säga nej

Så var vi då där igen. Att kunna säga nej. Hade tänkt tillbringa tre lugna dagar hemma hos min familj i Bovallstrand. Hur det gick? Så där eller. Hade väl varit på plats i en timme ungefär när telefonen ringde. Jobba imorgon? Ja självklart.

Nu säger jag inte att jag ville säga nej just den här gången. Nu handlade det ju lite om att ställa upp för en kompis. Men generellt sätt så kan Tomas vara världsmästare i att säga ja. Jag tror inte jag vet hur man säger nej. Fast det kanske är en bra egenskap.

Och vem vet. Jag hade antagligen bara bränt sönder mig om jag legat på altanen imorgon. Och jobbet är ju mångt om mycket ett utomhusjobb. Och som om inte det vore nog så är det gratis träning och nu har jag varit lite slapp med träningen det senaste så det passar nog rätt bra ändå.

Heja JA!

Har funderat en del på covers. 999 gånger utav 1000 är jag emot covers. Men då och då springer jag på en bra. Dock har jag inte hört en cover som är bättre än originalet än. Shinedown har till exempel gjort en cover på Lynyrd Skynyrd's Simple Man. Sångaren har ju en fantastisk röst. Grymt bra cover och grymt bra framförd. Och übermycket känsla i introsnacket på live-versionen. Riktigt nära en tår i ögat.

Tre andra covers som är värda att lyssna på:
¤ Dimmu Borgir - Burn In Hell (Twisted Sister)
¤ Judas Priest (med Ripper) - Diamonds And Rust (Joan Baez)
¤ Zwan - The Number Of The Beast (Iron Maiden)

Men kom ihåg. Originalen är bättre. Eller? Är lite tveksam på Diamonds And Rust faktiskt. Medans jag bestämmer mig tar jag gärna emot förslag på andra bra covers. Bitte.

Hårdrock och JA på er mina vänner!


Shinedown - Simple Man (Lynyrd Skynyrd Cover)

Kungarna av ballader

Godmorgon! Jo så är det faktiskt. Och faktum är att jag är lite förvånad över att jag är vaken nu. Okej nu såg jag inte hela matchen mellan Detroit och Pittsburgh i natt. Men nästan. Såg första nedsläpp. Sen blev jag lite trött och blev en aning förvånad när jag öppnade ögonen. Jaha fyra minuter kvar av andra perioden och 2-1 till Pittsburgh. Men sen blundade jag inte mycket. Förän klockan sju när jag gick in och kröp ner i sängen.

Lite tråkigt att Detroit inte fick vinna. Men kan man inte knyta ihop säcken när man leder med 3-2 så får man skylla sig själv. Pittsburghs kvittering med dryga 30 sekunder kvar av matchen får Franzén ta på sig. Riktigt slappt försvarsspel. Men Zäta historisk. Flest slutspelspoäng i klubbens historia. Det är stort. Och på torsdag tror jag Lidas blir historisk. Förste europeiske lagkaptenen som vunnit Stanley Cup. Det är stort. Grymt stort.

Två stycken stycke (hängde ni med där?) om NHL. Och det är inte slut. Varför har jag aldrig kollat på NHL förut? En anledning kan ju absolut vara att tiderna inte riktigt passar. Men sen då. Intensiteten är mycket högre än i Elitserien. Puck- och Klubbtekniken är i en helt annan dimension. Spelarna aggerar på ett helt annat sätt på isen. Helt nya rörelsemönster för en inbiten elitserie-tittare. Tomas ska minsann börja kolla mer på hockey från Nordamerika. Det är en sak som är säker.

Nu ska lägenheten städas sen är det off mot Bovall. Får väl se när min mor är färdig med alla ärenden i stan. Hade ju varit fint att åka bil istället för buss ut.

Är det bara jag som funderar på hur mycket Rudolf Schenker i Scorpions lyssnade på Lynyrd Skynyrd's Simple Man när han skrev Always Somewhere...?

Antagligen ganska mycket men vad gör det. Det är två riktigt bra låtar. Och för övrigt så är jag tacksam för alla tips jag kan få om bra musik. Tomas tycker om musik.

Hårdrock och brutal värme på er!


Scorpions - Always Somewhere

En oas i sikte

Seg dag idag. Varm dag idag. Kan det hänga ihop tro? Ska hur som helst bli hur skönt som helst att åka till Bovall imorgon. Och tillbringa tre dagar där. Lugnt, stilla och ensamt på dagarna. På världens varmaste altan. Och familjemys på kvällarna. Har fått order om att ta med Guitar Hero. Får väl se om det blir buss eller bil. Orkar nog inte släpa tv-spel och gitarrer på bussen.

Idag var det också extra trevligt att komma hem. Har varit en svettig dag på jobbet. Och då menar jag inte överdrivet mycket att göra utan mest varmt faktiskt. Så nu är det nyduschad och nyrakad. Slät som en barnrumpa minsann. Ska bli lite ätbart och en film i väntan på mitt livs första NHL-match. Lite katastrof är det faktiskt att jag inte sett en hel NHL-match trots att hockeyintresset är hyfsat stort. Hoppas verkligen Lidas får bli historisk i natt. Han om någon är väl värd det.

EM-närmar sig med stormsteg. Har insett att jag är lyckligt lottad i år. Är ledig den 10:e när vi premiärspelar och sen går jag på semester den 12:e.. Kan det bli bättre?

Lite oväntat men ack så kul besök på jobbet idag. Ett besök som Tomas feltolkade. Duktigt mycket.

Okej. Mats Sundin är också värd ett Stanley Cup-guld. Han är nog värd det mer än Lidas när jag tänker efter.

Hårdrock på er mina vänner.


Live - I Alone

Förlamad

En helg utan blogg. Helt ärligt så kliade det lite i fingrarna igår kväll men filmsällskap gjorde att man fick hålla sig. Lite sjukt att känna så men så är det. Sen kan frånvaron av dator under stora delar av helgen gjort sitt också. Och det känns nästan än mer sjukt att känna så. Klarar man sig inte utan dator?

Vad har hänt i helgen då? I fredags hoppade Christer och jag in i gröna faran och stack till Hunnebo. Det blev en mycket trevlig kväll som inte alls blev som det var tänkt men ändå. Hårdrock hemma hos familjen Nilsson/Losbäck går inte av för hackor.

I lördags var det avslutning för Gruvan. Okej att det är sjukt gütt väder nu men jag tycker ändå det borde varit mer folk. Hur som helst så hade vi som var där mästerligt trevligt. Och fulla blev vi också. Grabbarna i M.A.N visade sig vara mer arga än vad jag trodde. Inte arga på riktigt alltså utan bara musik-arga. Bra gung, bra attityd och riktigt duktiga musiker. Synd för er som inte var där. Ni missade en riktigt bra spelning.

Igår blev det som det blev. Inte många knop kan man väl säga. Lite uteservering. Lite soffa. Och massa sova. Hade ett udda samtal igår också. Eller så är det bara jag som inte fattar. Hur som helst var det trevligt. Och intressant.

Jobb för Tomas idag. Sen är det tre dagars ledighet.

Sju arbetsdagar kvar till semester!

23 dagar kvar till Graspop!

Tomas klarar av att bara dricka öl på krogen!

Hårdrock och bondage på er.


Fuelhead - Fuck You (delvis inspelad i Gruvan på GG)

RSS 2.0