Hej! Jag heter Tomas.

Oj. Vad händer här då? Ingenting skulle man väl kunna säga utan att överdriva för mycket. Vill man ta i så säger man inte ett jävla skit. Jag har varit dålig på det här med uppdatering. Ber om ursäkt för det. Men hör och häpna. Det finns en förklaring.

Tid. Så stavas förklaring. Bortförklaringen. De senaste två veckorna har Tomas jobbat mellan 15 och 20 timmar per dygn. Jag har med andra ord inte haft tid att skriva. Tyvärr. Jag har tänkt på bloggen nästan varje dag men när det väl funnits några minuter över så har jag naturligtvis glömt bort.

Jag orkar faktiskt inte dra igång en sammanfattning mer än att det har blivit många affischer gjorda. Många flyers tillverkade. En del hemsideknåpande. Bildspelstillverkning. Sprit buren. Vimmelbilder fotade. Och så vidare. Det fortsätter ikväll. Och imorgon är det äntligen dags för Hårdrocksgruvan att sparka igång för hösten. Wolf står på scen och det kommer bli ett jävla drag. Tyvärr så är det Legionsfestivalen i Färgelanda imorgon också. Och Running Crazy lirar på Mortens. Fast vad är en liten lantis-festival och ett coverband mot äkta vara? Den som lever får se heter det ju.

Kärlek? Nej det funkar tydligen inte. Vem var det som uppfann en sån dum jävla grej? Säkert samma som kom på näshår och bananflugor.

Ska försöka snika till mig att få sluta tidigt idag. Med tidigt så menar jag klockan sju. Ska egentligen jobba 9:45 till 20 men det hade varit värt att få gå hem en timme tidigare. Då hade jag nog till och med hunnit sova en stund innan det är dags för GG.

Måste bara beröra det här med Stockholms-derbyt i måndags. Jag är så jävla trött på alla idioter som ska förstöra. Vad är det som får en människa att tycka det är bra att kasta en fyrverkeripjäs mot en annan människa? Vad är det som får en människa att kasta mynt eller tändare mot en en annan människa? Varför i helvete ska man kasta något överhuvudtaget? Jag kan inte komma på ett bättre ord än idioter. Töntar kanske passar. All heder till de i klacken som försökte ta hand om packet efter det att någon kastat smällare på polisen. På polisen!?!? Det är nog snart dags att börja masstilverka fotbojjor.

Jag blir så trött!

Jag vet inte om jag ens orkar skriva att snart kommer jag släppa den lilla bomben. Börjar tro att allt kommer rasa ihop istället. Ska ta och ringa nu så får vi väl se vad de säger. Ska dessutom lägga ett stort bud på ett stort band. Håll tummarna gott folk för att det går igenom.

Bitter? Vem? Jag? Nej det kan jag väl aldrig tro.

Nya Backyard Babies är riktigt bra. Det får bli dagens köptips.

Ses i gruvan imorgon.

Hårdrock!


Hardcore Superstar - Silence For The Peacefully

Syns jag? Finns jag?

Torsdag. Och bara jobb tio till sju idag. Som vanligt känns det väldigt bra att sluta en timme tidigare. Dessutom slipper jag öppningen idag också. Rena lyxen.

Ibland dyker det upp lite existensiella (klurigt ord det där) frågor. Som igår. Egentligen är det rätt barnsligt men here goes. Jag skickade tre sms igår som jag inte fick svar på. Till tre olika personer. Okej jag ska inte överdramatisera det här men det är ändå lite intressant tycker jag. Att jag kan känna mig så bortglömd på grund av några sms. Sen kanske bortglömd är fel ord men är det någon som är med på vad jag menar?

Som sagt jobb idag men sen väntar tre lediga dagar. Lediga? Nej troligtvis inte. Åker direkt till GG efter jobbet idag. I och med att jag är ledig imorgon så blir det nog en ordentlig nattmangling kan jag tänka. Imorgon ska det tvättas och städas lite. Och rippas musik. Tomas har börjat med evighetsgörat att rippa ner alla cd-skivor till datorn och sen bränna ut dem. Dels för att slippa ha med originalskivor till krogen men också för att det tar mindre plats.

Det har inte gått så bra för oss i OS eller? Jo jag är sportintresserad men de olympiska lekarna kan jag faktiskt inte bry mig mindre om. Förlåt.

See ya on the flip side.

Hårdrock!


In Flames - Take This Life

Är du helt frisk Tomas?

Nu var vi där igen. Onsdag. Mitt i veckan. Eller hur var det?

Fyra grova mackor med ost. Juice och kaffe. Det är dagens frukost. Ost tänker ni. Men laktos då? Nu är det som så här att jag är bara intollerant. Inte allergisk. Det är väldigt skönt att det är så för att klara sig helt utan mjölkprodukter hade varit riktigt tråkigt. För att inte tala om hur jobbigt det måste vara.

Och nu är det officiellt. Tomas är arbetsnarkoman. På heltid. Fick ett jobberbjudande igår som jag tackade ja till på stående fot. Vet inte ens vad lönen blir. Säg hej till GG's nya pr- och marknadsföringskille. Det ska verkligen bli sjukt kul det här. I natt gick jag hem kvart i tre. Så visst är jag lite trött idag också. Men jag är ju fortfarande ung så än så länge är det inte problem. Dessutom är det ett väldigt kul jobb.

Igår spikades höstens hårdrockskvällar till 100% (bortsett den där grabben då som inte är klar förän han går in genom dörren). Nu väntar jag bara på grönt ljus från alla pr-agenter. Jag förstår verkligen inte vitsen med att dra ut på det. Vi har ju förhandlat färdigt om prislappen. Vi har spikat datum. Annons och affisch ligger och värker i min dator. Varför kan jag inte få gå ut med skiten? Svara på det den som kan.

Torp-jobb 9:45 till 20:15. Idag också. Och sen blir det annons- och affischtillverkning på GG. Hade nog inte tänkt sitta till klockan tre i natt igen. Ska ju upp och jobba imorgon med. Men vem vet.

Man får retas. Om man gör det med kärlek. Så är det.

Tomas är så gammal så han kommer aldrig göra en smiley här i bloggen. Därför kan det kanske i vissa lägen bli lite svårt att förstå ironi och min något skruvade humor. För någon mästerskribent är jag inte. Men ni får helt enkelt ta det.

Visst är det skönt att glömma bort skivor ibland. Fel att säga att det är skönt att glömma bort dem. Snarare som så att det är sjukt trevligt att komma på att man har glömt bort. Sprang på Painkiller i morse. Hur grymt bra är inte den plattan då? Det finns inte ord.

Gå ut med skiten? Nu förstod jag nästan inte själv hur jag menade.

Hårdrock på er!


Judas Priest - Painkiller

Manlig pms

Trött. Ja idag är Tomas trött. Har sovit som en potta skit i natt. Det lilla man nu har sovit. Somnade inte förän halv tre första gången. Jag hann till och med se färdigt på två filmer. Ja tänka sig. Två filmer. Tomas som normalt sett inte hinner se en kvart innan ögonlocken ramlar igen. Black Snake Moan och What Happens In Vegas blev det. Två helt klart godkända filmer. Den första är ju rätt så udda till att börja med men man får sig en liten funderare mot slutet. Vegas-filmen är inget annat än en feelgood-film. Jag behövde det lite igår kände jag.

Anledningen till att jag sov så illa som jag gjorde berodde nog mest på min sinnesstämning. Ungefär klockan fyra igår kände jag att jag var lite arg. Kunde inte sätta fingret på vad det var. Men lite småsur var jag. När klockan var halv sju blev jag tvungen att springa bort till Pressbyrån och handla godis. Choklad ska man ju bli glad av har jag förstått efter några års arbetande med nästan bara flickor.

Varför så arg då?

Nu var jag ju inte så där röd-i-ansiktet-arg eller så arg så att jag skällde ut folk som kom i min närhet. Mer en sån där inre ilska som bara är obehaglig. Jag tror att det var massa småsaker igår som till slut blev en stor sak. Några jobbiga kunder. En chef som binder våra händer bakom ryggen vilket gör att vi ser dumma ut och låter inkompetenta inför våra kunder. Kollegor som svarar så korkat på frågor så man skulle kunna avlida. Och sen bara lägger på luren i örat på en. Och inte att förglömma. Kollegor som inte lär sig. Efter att ha frågat 18 gånger. Bara för att nämna några av gårdagens alla småsaker.

Som sagt. Massa småsaker. Men ett plus ett är två. Och två plus två är fyra.

Tur att det finns glädje att hämta på övervåningen.

Dagens varning. Se till att inte bli laktosintolleranta. Det är nu lite drygt ett år sedan jag gjorde den grymma upptäckten att jag inte kan dricka världens godaste dryck längre. Men det var först idag jag insåg vad det kostar. Skulle stoppa till på Maxi för att köpa laktosfri mjölk. Jag har aldrig köpt enbart mjölk förut och då reflekterar man ju inte över vad den kostar.

19 jävla kronor. För en liter. Som tur är så dricker jag den inte bart utan använder den i maten vilket gör att åtgången är inte så stor. Men ändå. Nästan en hel Astrid Lindgren. Det är ta mig fan inte klokt.

Edit kl 14:06: Okej. Jag var trött. En Selma menade jag ju naturligvtis. Förlåt för förvirringen!

Igår blev så äntligen höst-mötet avklarat. Jag fick veta vad som förväntas utav mig och det känns bra. Nu vet jag. Och jag har informerat om mitt jobb. Det känns också bra. Nu kan ingen komma sen och säga "men det hade jag ingen aning om". Nu ska det bara ringas till Göteborg. Sista datumet måste spikas idag. Nästa vecka ska annonsen ut. Och det ska också göras grymt reportage i Bohusläningen. Så det så.

Är det någon som blir förvånad när jag säger att jag jobbar 9:45 till 20:15 idag? Nej jag trodde väl inte det. Nu går vi dessutom in i den goa perioden. Eller hur var det nu. Nej just det. Det är nu som folk inte är ute och handlar. Skit också.

Till helgen ska Tomas vara helt ledig. I tre dagar. Ska bli überskönt att verkligen inte göra någonting. Funderar på om man skulle ta en sväng till Bovall och bara softa. Eller så stannar jag kvar i Uddevalla och dricker öl med mina vänner.

Manlig pms? Finns det?

Härmed är dagens bloggpost avslutad. Jag önskar er en väldigt trevlig fortsättning på dagen.

Hårdrock!


Whitesnake - Is This Love

Nu vet jag inte längre

Det tar emot men. Godmorgon. Idag är en sådan dag när jag allra helst hade legat kvar under täcket. Typ hela dagen. Men det funkar ju inte så. Inte om man jobbar inom handels. Förvisso är det bara elva till fem idag. Eller kvart i elva till kvart över fem för att vara exakt. Men ändå. Jag vill bara skrota omkring idag ju.

Jag har hamnat i ett litet dilemma. Jag är ju som bekant ofantligt trött på att jobba tio till åtta på vardagar och varannan helg. Men samtidigt så trivs jag väldigt bra. Både på jobbet med arbetskamrater och chefer och ute på Torp. Det finns väldigt mycket trevligt folk där ute så det sociala livet blir bra. Hur fan löser man det? Ska jag byta från det till att sitta på ett kontor med begränsat antal kollegor runt omkring mig? Och ingenstans att ta vägen på lunchen. Bara för att få ett jobb med normala tider. På normala dagar. Hade behövt någon som pekade med hela handen här känner jag.

Nu börjar Tomas bli otålig. Jag vill berätta nu. NU! Men det får jag ju förstås inte. I början på nästan vecka skulle det bli definitiva besked. Jo men det har vi ju hört förut. Jag tror det när jag ser det. Eller hör det. Imorgon kväll ska jag i alla fall träffa chef nummer två. Han som är i underhållningsbranschen. Ska bli väldigt skönt att få räta ut lite frågetecken. Och få klara besked på vad som gäller.

Jag kan inte bara säga ja tack och amen längre. Det räcker nu. Jag vill verkligen inte säga det egentligen. Men det räcker nu.

Hårdrock!




Guns n' Roses - Don't Cry

It's not me

Nevermind the face you put on in front of me
Nevermind the pain that you've put me through

Cause every little thing you say
And every little thing you do
Makes me doubt all of this
What Are you waiting for?

Look what you did
Is this how you wanted this to be?
This life you gave away
Was meant for me

Nevermind the lies you told, my tears..

He's alive

Gissa vad. Det var bara en som sträckte upp handen. Eller flera händer om ni vill. Men han fick fel. Det gick hur bra som helst att installera skrivaren. Inga problem. Och uppenbarligen lever jag fortfarande. Har hunnit skriva ut en del bilder och än så länge är jag grymt nöjd.

Ledig lördagkväll. Tror nog minsann jag ska vara så himla roliga och ligga hemma i soffan hela kvällen. Det har ju börjat så bra. Lite alkoholistvarning på att sitta hemma och dricka öl själv men va fan. Får jag skylla på att jag ska upp och jobba imorgon? Och inte som så att jag ska bli skitfull. Men några öl ska nog slinka ner.

Och äntligen är Premier League igång. Liverpool har precis vunnit mot Sunderland. 1-0. Ett tag satt jag och funderade på om det skulle bli en rolig säsong det här. Är inte världsmästarinsatt i Pool just nu men Hyppiä från start? Dessutom bevisade nämnde finne under de inledande 30 minuterna att han inte ska spela. Såg riktigt seg ut. All heder till Sami som (jag tror) gör sin tionde säsong för Liverpool. Men nu är det dags att hitta en ersättare. Skrtel? Agger? Dessutom skapade vi inte överdrivet mycket framåt. Skönt att ha en kille som Torres i laget. Han är inte bara snygg. Han kan göra mål också. Däremot måste (med versaler) vi sparka ut Benayon. Eller få igång Babel. Eller köpa in en ny kille på vänsterkanten. Har vi inte haft det snacket i typ sju säsonger nu?

Som sagt så blir det nog en lugn och stillsam kväll här hemma. Hade tänkt att dels sortera in högarna av cd-skivor och eventuellt börja rippa lite. Sen är det ju kul med ny skrivare så det blir nog att skriva ut lite mer bilder.

Jag ska inte säga att jag har tråkigt men hoppas att ni kanske har lite roligare.

Varför kan jag inte bara släppa det?

Hårdrock på er!




3 Doors Down - Landing In London

Mördarskrivaren!!

Ärligt. Var bara tvungen att ta en bild på första stycket i installationshandboken. Går ni i tankarna att köpa en Canon MP600R så kan ni härmed känna er varnade!

Önska mig gärna lycka till.

Tack!



Om något mot all förmodan skulle gå snett så har det varit trevligt att lära känna er!

Vad händer?

Inte en förlust på hemmaplan. Inte en förlust sen 27 april. På motståndarsidan står GAIS. Som inte har en vinst på bortaplan. Och ledning med 2-0 efter 23 minuter. Hur fan kan det sluta 2-4 då? Allvarligt. Det är pinsamt. Förvisso har vi väl levt på lånad tid ett tag. Kvittering på övertid mot Ljungskile och segermålet mot Sundsvall kom ju också på övertid.

Men ärligt. 2-4 mot GAIS. Jag skäms.

Snart är det september. En bra månad för oss som gillar att köpa musik. Massa tuffa skivsläpp. Bland annat så släpper ju Metallica sitt album Death Magnetic. Ska bli grymt intressant.

Nu ska Tomas brottas lite med skrivaren. Man kan ju hålla tummarna för att det ska gå smärtfritt. Men vad är oddsen för det?

Sen blir det skalla kudden.

Hårdrock!




Metallica - King Nothing

Projekt 44 av 849

Torsdag. En ledig dag mitt upp i allt jobb. Ledig? Ja det kanske är att ta i lite. Senaste veckorna har varit hyfsat fyllda med jobb. Idag blev det i alla fall några lediga timmar. IKEA och en "fikastund" på Torp.

Dagens projekt har bestått av: fixa dator, handla cd-ställ och ramar, snickra flyer, fylla mp3-spelare och installera skrivare.

Datorn är nästan fixad. Formaterade den i tisdags och sen dess har inget fungerat som det ska. Hur sjukt tråkigt är det inte att installera om alla program? Jag har hur som helst fått ordnat de viktigaste. Typ Photoshop och Illustrator så att man kan jobba någorlunda normalt. En flyer för första hårdrocksgruvan är tillverkad. Om än något slarvigt men det var dags nu.

Cd-ställ och fotoramar är inköpta. IKEA är verkligen fina fisken i många avseenden. Som vanligt blev det ungefär dubbelt så dyrt som det var tänkt att bli. Cd-stället är ihopmonterat. Nu ska bara skrivaren installeras så det kan bli lite foton i ramarna. Bara installeras? Saker har en tendens att inte fungera som de ska. Nu har Tomas dessutom varit duktig och köpt en trådlös nätverksskrivare. Alla som tror att det kommer strula räcker upp en hand.

Och snart har vi fyllt en mp3-spelare med musik också. Då ska den levereras till Butlers. Eller Harrys. hur som helst så ska nog Tomas unna sig en öl. Sen blir det till att gå hem och bråka med skrivaren. Eller var det den som skulle bråka med mig?

Musik och film ska sorteras också. Får nog bli ett helgprojekt tror jag.

40 year old virgin är en rätt sopig film faktiskt.

Hårdrock!!


Tom Petty - Refugee

Jag vill prata hårdrock

Onsdag. Mitt i veckan. Fast så är det ju inte riktigt. Mitt i veckan borde ju bli vid lunchtid på torsdag. Mitt i arbetsveckan stämmer ju inte heller riktigt. För Tomas. Har en sådan där bra dag idag. Tio till sju. Sista timmen är faktiskt grymt skön att slippa. Även om det råkar vara just de timmarna som genererar pengar den 25:e. Lönen inom handels är ju inget att slå frivolter över direkt.

Fick ett jobberbjudande häromdagen. Vardagar. Dolly Parton tider tror jag minsann att det var. Kommer inte ihåg exakt. Men det viktiga är ju att få jobba vardagar och vara ledig på helgen. Det som var negativt var att det inte var ett fast jobb. Tydligen så sträckte sig tjänsten från nu fram till juni. De som har jobbat där förr har varit lediga juni, juli och augusti. Det är ett ganska stort minus. Men jag ska ändå överväga det.

Mer jobbsnack. Hade ett missat samtal och mobilsvar när jag gick på lunch igår. Gissa om Tomas tycker det är trevligt när rösten på mobilsvaret säger "Hej jag heter Karolina och jag vill prata hårdrock med dig...". Jag gillar det mycket när folk säger att de vill prata hårdrock. Dessutom så mynnade samtalet ut i ytterligare en intressant akt för Hårdrocksgruvan. Tyvärr så är hösten i princip fullbokad. Men bandet är så pass kul att jag absolut ska försöka hitta en lösning.

När vi ändå pratar om Gruvan. Igår snackade jag med samtliga promotors (heter det så?) för aktuella band. Nu sägs det att senast i början på nästa vecka ska allt vara spikat til 100% så att vi kan gå ut med höstens line-up. Men som man har fått lära sig så kanske vi inte ska ropa hej ändå. Vi har ju en utländsk artist. Och tydligen så är det så att de kan ställa in med väldigt kort varsel. Men vi håller tummarna.

Förhoppningsvis kan vi få till ett möte den här veckan. Känner att hösten måste vandras igenom nu. Igår. Eller helst i förra veckan. Jag är av den sorten som tycker om att ha koll på grejer. Gärna planera mycket förtidigt än lite försent. Nu är det inte försent än men tiden rinner iväg. Sen vill jag inte ringa och tjata heller. Lite halvjobbig situation känner jag.

Imorgon är det ledigt som gäller. En sväng till IKEA ska det minsann bli. Behöver komplettera med ytterligare ett cd-ställ och några ramar ska också handlas. Sen lär det väl bli en hög med bra-att-ha-saker. Som vanligt.

Hoppet är snart slut. Tyvärr. För det hade kunnat bli riktigt kul.

Till sist. Backyard Babies nya kan bli hur rolig som helst. Om hela plattan låter som första singeln så kan det bli ett av årets bästa släpp. Sanna mina ord.

Snygg video är det också.

If I live, I will kill you
If I die, you are forgiven


Hårdrock på er!




Backyard Babies - Fuck Off And Die

Sammanfattningsdags

Uppdateringsdöden. Finns det något som heter så? I så fall fick min blogg en släng av det i helgen. Fast faktiskt rätt skönt att släppa det mesta och bara låta dagarna gå. Kände att jag behövde det.

En snabb genomgång då utav den här blogglösa helgen. I fredags blev det som sagt fika (vi kommer till det senare) och umgänge med fyra musiker. I en liten stund i alla fall. Broken skulle lägga gitarr och sång i Johans stuga. Tanken var att jag skulle varit med där ett tag men andra faktorer kom snabbt med in i bilden. Så den totala musiktiden för Tomas i fredags blev väl kanske två timmar.

Lördagen började med snabbvisit i Ammenäs. Kanske lite för kort men det kunde lika gärna blivit ingenting. Man får vara nöjd med det lilla. Sen hämtades Christer. Tydligen hade han sträckt sig efter smöret. Ryggen gjorde väldigt ont så det blev en akut-massage för honom. Vad hade man gjort utan snälla vänner som kan ställa upp med kort varsel och knåda ryggar. På kvällen var det meningen att vi skulle åka till Färgelanda. Inflyttningsfest hos Lars. Christer hade världsmästaront i rygg och nacke. Och jag hade verkligen ingen lust. Så det blev soffa. Några öl och lite tuff musik blev det också. En väldigt lugn och sansad lördagskväll. Skönt.

Igår blev det inte så många barn gjorda. Var utanför lägenheten i totalt sju minuter tror jag. Inte för att det var så mycket som lockade utanför lägenheten heller. Två filmer och en fotbollsmatch blev resultatet innan jag stämplade ut igår. Mumien 2 (är det den som heter Scorpionking?) och Djungel-George. Två kvalitetsfilmer. Verkligen.

Och Ljungskile fick programenligt stryk av Kalmar. Tycker det är tråkigt att LSK inte ens var i närheten av den standard som de varit de senaste hemmamatcherna. Då hade Kalmar inte haft en lika enkel resa.

Ikväll blir det Bajen mot Sundsvall. Eller tvärtom eftersom vi lirar på bortaplan. Känns som att det här är en ganska viktig match. Okej att vi är obesegrade i åtta matcher men den sviten har känts väldigt skör de senaste matcherna. Kvitteringen senast mot LSK med tre sekunder kvar är väl ett kvitto på det. Om vi vinner idag så tror jag att vi kan vända den något nedåtgående trenden. Om vi förlorar känns det som att det är risk för ett litet fritt fall.

I min värld så betyder fika att just fika. Okej för att jag åt en bit mat också. Men kaffe, lite snack och trevligt sällskap. Det är fika. Ber om ursäkt i fall ni tycker att jag är lite tråkig.

Hoppet är det sista som överger människan säger de ju. Fast jag har hoppats ganska länge nu tycker jag. Hur länge ska man hoppas? Oavsett hur små motgångarna är så blir de svårare och svårare att ta. Att acceptera.

Äntligen en ny arbetsvecka.

Hårdrock på er.


Journey - Don't Stop Believin'

Zzzzzzz...

Det är verkligen sjukt skönt att sova. Och vad som är ännu bättre är att sova tills man vaknar. Man vaknar ju alltid men att slippa höra larmet på mobilen är vad jag menar. Har precis avslut frukosten (macka och o'boy) och har hela dagen framför mig. Skönt.

Kaffe hos Magnus om en liten stund hörde jag. Trevligt. Sen är det ju invigning av OS idag. Klockan två kan det stämma? Vi hade planerat att öla till invigningen men det verkar inte som en bra grej. Får ta det till handbollen klockan fyra i natt istället.

Dessutom ska jag fika idag. En mycket viktig fika faktiskt. Om det nu finns sådana. Jag är hur som helst lite nervös. Kanske inte skulle kalla det för nervös men lite uppspelt. Kanske. Och nervös. Märkligt det här. Jag tycker om tanken att fika.

Ska bli grymt skönt att vara ledig hela helgen. Och måndag. Blev så där trött på allt igår igen. Det krävs inte mycket för att jag ska bli sjukt trött på jobbet. Igår ploppade det upp saker som är en månad gamla. Hur trött blir man inte då? Ta upp skiten då istället. Nu blir det bara löjligt.

Det finns ett gäng tuffa ord. Gäng är förövrigt ett av dem. Sen har vi blä och skrot också. Ploppa tillhör definitivt inte kategorin tuffa ord.

Up and away. Hoppas ni får en grymt bra helg kompisar.

Hårdrock!


D.A.D - Sleeping My Day Away

Domarjävel

Trodde aldrig det skulle hända. Men. Here goes. Ett inlägg som nästan uteslutanda handlar om IFK Göteborg. En liten tröst dock. Det kommer troligtivs aldrig hända igen.

Blåvitt är borta från fortsatt spel i Europa. Rättvist? Jag tycker nog inte det. Lite får de skylla sig själva. Kvitteringsmålet är ju som taget från lektion 1A hos FC Basel. Ett tag medans IFK ledde med 1-0 satt jag faktiskt och funderade på om det verkligen var bra med ett så tidigt mål. Hade det inte varit bättre om det stod 0-0 i 89:e och sen göra målet. Nu skulle ju schweizarna ha jättelång tid på sig att kvittera och vända matchen. Jag fick både rätt och fel. Kvitteringen kom ju som sagt. Men Blåvitt genomförde matchen på ett riktigt bra sätt och jag måste säga att jag lider med spelarna.

Sen kan man diskutera straffen fram till 3-2 för Basel hur mycket som helst. Visst den tar i huvet men vad fan ska han upp med händerna där och göra? Domaren ska hellre fria än fälla och så vidare. Jag förstår att domaren blåser. Jag hade nog också gjort det. Även om det visade sig vara fel efter man sett fjärde(!) reprisen.

Jag tycker det är tråkigt för svensk fotboll att Blåvitt inte klarade av att avancera. Men. Jag tycker samtidigt det är gött att just Blåvitt åkte ut. Får ni ihop det? Det är knappt så jag får det att stämma.

Idag har samtliga loggor för klara band samlats in. Perfekt. Ett stressmoment mindre. Sen fick jag i och för sig höra att den internationella akten som ska gästa oss inte alls är 100% klar. Det blir han (oj försa jag mig nu?) tydligen först i den sekund han går innanför dörrarna. Konstigt tycker jag. Ett kontrakt är väl ett kontrakt. Oavsett nationallitet.

Jag håller på Bajen! Punkt!

Tio i tolv nu. Borde verkligen gå och lägga mig. Men det är svårt det där. På kvällen drar man sig för att hoppa ner i sängen. Och på morgonen vill man verkligen inte därifrån. Märkligt.

Ett möte. Hundra tankar. Sjukt många känslor. Har svårt att sortera allt.


Twisted Sister - The Leader Of The Pack

Stressad?

Okej. Nu börjar Tomas bli lite frustrerad. Hur ska man kunna göra sitt jobb när personer runt omkring inte gör sitt. Jag är ju beroende av att andra personer gör saker. Till exempel väntar jag på loggor från bokningsbolaget. Utan dem är det svårt att snickra ihop en annons. Eller affischer. Jag väntar på att få till ett möte med chifen. Så att vi kan börja "renovera" Gruvan inför premiären den 30 augusti. Jag vet att det är den 6:e idag. Men jag gillar att ha lite kontroll på vad som händer och det har jag inte nu känner jag. Dessutom vill jag ha tummen upp för schemat så att jag kan få berätta för omvärlden hur grymt kul vi ska ha i höst.

Ledig igår. Hade väl kanske behövt städa lite i hemmet. Men som vanligt dyker det upp massa roligare saker att göra. Fika är en sak. Att hänga på Torp i fyra timmar en annan. I och för sig så tillbringades två av timmarna med att leta efter en bra skrivare så lite nyttig var jag. Hur svårt ska det vara att hitta en skrivare med bluetooth under 3000 spänn? Visserligen hittade jag en nätverksskrivare för 2000 kronor. Men då slog den berömda beslutsångesten till. Är det värt pengarna? Eller kan jag klara mig med en för 900 kronor som har sladd?

På fredag invigs OS. Tomas är verkligen sportintresserad. Fast det rör sig mest om fotboll, hockey och handboll. Mitt friidrottsintresse är tämligen svalt. Men det är klart man kommer kolla. Invigningen ska bevittnas tillsammans med Magnus och folköl. Sen är det tydligen fotboll på natten. Eller var det handboll?

En sak som slog mig häromdagen angående OS. Blev inte Irak portade från de olympiska lekarna på grund av att landet inte uppförde sig på ett humanitärt sätt? Hur tänkte då IOK när de gav OS till Kina? Bara en liten fundering.

Jobba 9:45 till 19 idag. De här dagarna när man slutar en timme tidigare är verkligen guld. Känns nästan som att man har normala arbetstider. Dessutom hinner jag gott och väl hem till fotbollen. Blåvitt ska försöka slå Basel på bortaplan idag. Eller som minst få 2-2. (Ja det funkar med 1-1 och förlängning också). Regler om bortamål och sånt där. Ni som vet fattar. Tyvärr för svensk fotboll så tror jag det tar stopp får IFK ikväll. Men man kan ju alltid hålla en extra tumme.

Är det bara Tomas som jobbar i 200 km/h?

Jag behöver verkligen en skrivare så det blir till att bestämma sig snart. Någon som har bra råd eller tips?

Fick hem nya Mötley Crüe i måndags. Nja, skulle jag vilja säga. Det är väldigt långt från en ny Dr. Feelgood eller Girls, Girls, Girls. Väldigt långt ifrån faktiskt. Några guldkorn finns det men i det stora hela är det en ganska slätstruken platta. Betyg? Två av fem skulle jag nog säga. En svag tvåa. Titelspåret Saints Of Los Angeles är en av få höjdpunkter. Tyvärr så är det väl så att gossarna behövde kemikalierna för att skriva jävligt bra musik.

Mer hårdrock till folket!


Mötley Crüe - Saints Of Los Angeles

Godmorgon Tomas

Förr i tiden tyckte jag att tisdagar var den värsta dagen i veckan. Jag är inte riktigt säker men jag tror att måndag har tagit över den titeln. Om inte så är det inte långt borta. Måndagar brukar vara så fruktansvärt sega. Idag är det desssutom sjukt tråkigt väder. Och inte att förglömma så sänds Morden i Midsomer på tisdagar. Det är ett rätt stort plus.

Fick för mig att beställa säsongskortet igår. För er oinitierade så betyder det att jag i fortsättningen kommer kunna se nästan alla allsvenska matcher och samtliga elitseriematcher. Vi snackar fotboll och hockey. Visst det är bara 139 kronor i månaden men idag känns det ändå inte som ett överdrivet klokt beslut. Dels bunden i tolv månader och frågan är ju hur många matcher jag kommer se egentligen. När skulle jag hinna med det?

Såg i alla fall Hammarby-Ljungskile igår. Allvarligt. När det gått tio minuter på matchen sa jag i och för sig till mina medtittare att jag nog skulle unna Ljungskile tre poäng. Jag vill ju att de ska hänga kvar i Allsvenskan och mest troligt är att Bajen inte kommer vara med och slåss om guldet i år. Men när LSK gjorde 1-2 med tio minuter kvar fick jag lite panik. Stryk mot lilla Ljungskile? På Söderstadion. Det funkar verkligen inte. Så när Freddy gjorde 2-2 med tre sekunder kvar skrek jag. 2-2 är inget godkänt resultat heller men bra mycket bättre än smisk. Nu är vi obesegrade i åtta matcher.

Nu börjar folk komma tillbaks från semestrar och dylikt. Det betyder att den här veckan kommer programmet för hösten bli klart. Eller ska jag säga att jag hoppas att det betyder det. Hur som helst så är samtliga band bokade. Nu är det bara datum som ska pusslas ihop. Och affischer och flyers tillverkas. Och fixas ljud och ljus. Och... Ja ni fattar.

Det sas en del saker. Jag menade verkligen vad jag sa men frågan är om de inte uppfattades på helt fel sätt. Det är tråkigt när det blir så. För det var verkligen inte min mening. Förlåt!

Den som påstår att jag inte är duktig på att hantera mina pengar är ute och cyklar. Jag är grym på att hantera dem. Flera gånger och mycket dessutom.

Jobb 9:45 till 20:15 idag. Jag älskar verkligen de här dagarna.


Pontus och amerikanarna - Godmorgon Columbus

Tack som fan. Verkligen!

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Den här lördagen har varit väldigt icke-svensk. Inte lagom någonstans. Antingen har det varit väldigt bra eller jättedåligt.

Jag har träffat både bra människor och fantastiskt arroganta idioter. En del folk förstår jag mig inte på. Mår fortfarande lite kass över vissa personers aggerande. Det värsta (utav tre tillfällen) var på jobbet. Jag gick fram till ett par som uppenbarligen var intresserade utav ett bord. När jag frågade om de gillade bordet så tittade de på mig i ungefär fem sekunder utan att säga ett ord. Sen vände de sig mot varandra igen och fortsatte prata. Kan inte komma på när jag kände mig så ignorerad och förbisedd sist. Om det ens har hänt någon gång. Ärligt så tycker jag att sådana människor är idioter. Vad skulle jag göra?

Det är tråkigt att negativa grejer påverkar så mycket mer än positiva. Jag hade en kund i dag som talade om hur trevligt det var att handla av just mig. Sånt värmer och lyfter en några pinnhål. Dessutom så har jag varit på kalas i Trollhättan och sagt grattis till Bella och Martin som gift sig. Också väldigt mycket positiva känslor.

Men. Det är ändå det negativa som fortfarande ligger och gnager. Jag brukar ha ganska lätt för att skaka av mig. Men inte idag tydligen.

Normalt sett brukar jag inte ägna alkisar och pack någon större uppmärksamhet. Men på bussen här om veckan satt en a-lagare bakom mig. Det svårt att missa vad som sägs då. Kom på vad han sagt när jag åkte hem från Trollhättan förut. Han satt och förklarade för några yngre tjejer hur viktigt han tyckte det var med att säga hej. Ett vanligt hej bara. Och framförallt om någon hejar på dig. Hur svårt ska det vara att bara svara hej tillbaks? Det ligger väldigt mycket i det.

Det är ungefär så man tänker ganska ofta på jobbet. Hur svårt ska det vara att vara trevlig? Jag är ju bara där för att vara hjälpsam. Om jag säger hej till en kund så förväntar jag mig ett hej tillbaks. Om jag frågar en kund om de vill ha hjälp så förväntar jag mig inte att bli tittad på som om jag vore dum i huvudet.

Trots två väldigt positiva saker idag så slutar ändå dagen på minus. Och det är jävligt tråkigt. Tack som fan ni som fått mig att känna så här.

Nu ska Tomas försöka se färdigt på No Country For Old Men. Och glömma det som varit dåligt.

Jag fick ju ändå ett väldigt bra betyg idag.

Känner att det blir en del repriser mellan varven. Men det skiter jag i just nu.

Heja hårdrock!!


Dope - Die motherfucker, Die!

Vem blir förvånad

Lördag. 17 grader och regn. Äntligen!

Jag vet att man inte ska gnälla när det är fint väder och så vidare. Men till att börja med så är jag ingen stekare. Gillar inte att ligga på stranden och sola hela dagarna. Visst är en tur på sjön bland det bästa som finns men det är också en helt annan femma. Jag tackar för vädret som är nu men naturligtvis vill jag ha sol och värme snart igen. Typ på tisdag när jag är ledig. Dessutom sover man så grymt mycket bättre när det inte är grisvarmt.

Lika säkert som amen i kyrkan så somnade Tomas till filmen igår. Jag tror dock att jag överlevde ganska länge. Hur som helst så kan jag inte ge ett utlåtande just nu. Och ikväll väntas bröllopskalas så vi får väl se när filmen blir färdigsedd. Men den verkar bra måste jag säga.

Något som jag däremot vet är bra är Disturbeds nya. Indestructible. Egentligen så finns det inte så mycket mer att säga än att det låter Disturbed. Och eftersom det de gjort tidigare är bra så blir ju detta per automatik bra. Eller hur är det nu?

Dåligt väder betyder att vi kommer få mycket att göra på jobbet idag. Skönt för då går tiden så mycket fortare.

Mest troligt så kommer jag inte hinna se de filmer som jag inte sett innan det står 2009 i kalendern.

Hoppas ni för en mysig lördag kompisar. Även om det nu inte blir stranden då.

Hårdrock!


Disturbed - Inside The Fire

Prylbög?

Alltså. Jag kommer snart riva ut väggarna i min lägenhet. 22 grader på utsidan men jag lovar och svär. Det är minst 35 grader här inne. Börjar bli lite jobbigt.

Blev rätt lycklig när jag kom hem förut. Satte på tv:n och det första jag får se är en av världens genom tiderna tuffaste filmscener. Filmen var Jönsonligan får guldfeber. Då kan ni säkert lista ut vilken scen jag menar. Just det. När Harry försöker få upp ett 6-pack. Helt oslagbart. När jag kom hem var jag lite trött men efter det blev jag genast sugen på att göra mina vänner sällskap på Mortens. Eller varför inte Harrys...

Lite sugen på en box med Jönsonligan blev jag också. Finns det?

Har fått installera mina nya leksaker på riktigt idag. Köpte lite nödvändiga prylar på I-net igår. Dels en extern hårddisk som faktiskt var väldigt nödvändig. Insåg att jag hade strax över 7500 bilder på datorn som jag inte vill bli av med fall det blir tokigt. Därför var en backup nödvändig. Tangentbord och mus med blåtand var väl kanske inte nödvändigt. Mer som så att slippa sladdar och skit som ligger överallt. Dagens I-landsproblem? Ja kanske men det är ju tufft med mycket prylar. Dock lär jag aldrig slå Magnus.

Idag ska Tomas börja beta av osedda filmer i hyllan. Gissar på att det finns i runda slängar 50 stycken som jag inte sett. Troligtvis är det några fler. Dagens rulle blir No Country For Old Men. Om jag lyckas se hela utan att somna så ska ni få ett utlåtande imorgon. Annars blir det en annan dag.

Hade inte jag bestämt mig för att sluta köpa film?

Heavy metal jävlar!


Levellers - Another Mans Cause (live)

Fia med knuff

Ny dag. Nya möjligheter. För visst är det så? Jag tror dock inte att möjligheterna till högtryck i butiken är särskilt stort idag. Tydligen sista dagen med fint väder. På några dagar i alla fall.

Just nu känns det som om allt står still. Som om jag står och trampar på samma ställe. Om jag tänker efter så är det ju verkligen inte så. Jag har hundra bollar (nåväl...) i luften och bara för att allt inte blir klart på en sekund så betyder ju inte det att det står still. Men det känns så. Vad är det för fel på mig?

Igår var Tomas lite duktig i alla fall. Gick runt och sonderade terrängen. Verkar lite krångligt det här. Men om jag börjar på ruta ett så löser det sig väl till slut. Och dyrt kommer det bli. Men det blir bra när det är klart. Om ungefär tre månader om allt går som det ska.

Den här helgen kommer bestå av mycket jobb, bröllopsfest och soffa. Imorgon har en av mina gamla klasskompisar kalas för att hon gift sig. Det ska bli grymt trevligt att träffa henne igen. Måste vara minst tre år sedan nu. Förväntar mig nästan en liten bulle på magen också. I övrigt kommer det bli en helg i slapphetens tecken. Har verkligen ingen lust att göra något annat än att ligga i soffan och glo på film. Brädspel skulle kunna funka. Dessutom ska det tydligen bli dåligt väder så jag håller tummarna för massa åska.

Vill ni mig något är ni mer än välkomna att hälsa på i butiken. Kommer nog som sagt bli en rätt seg dag det här. Från 9:45 till 20 finns jag här.

Metal up yours.




Iron Maiden - Fear Of The Dark (live @ Rock in Rio 2001)

RSS 2.0