Det svenska rättssamhället?



Slutade jobba klockan tolv idag. Riktigt skönt. Och nu väntar massa lediga dagar. Fast vi får räkna bort idag då det ska liras plattor ikväll. Och på lördag bär det av till Trollhättan för deVals bowlingmästerskap. Känns som att en viss Emil från lagret kommer ta hem titeln. Ryktet säger att han är proffs.

Läste Metro på vägen till jobbet idag. Ett par står åtalat för koppleri. De har tydligen förmedlat en 17-åring till fler än 500 personer. Först blev jag förbannad för att det finns folk som är helt sjuka i huvet och gör sånt. Sen började jag funderade på hur skadade de är som betalar en person för att få gå in i ett rum och tvinga sig på en liten 17-årig tjej. Ärligt. Vart fan är vi på väg.

Och idag föll domen i målet där en 12-åring blev våldtagen av tre män på en vind. Fyra år fick en av dem och det var det strängaste straffet. Fyra år? Ett ganska billigt pris för att antagligen ha förstört ett liv.

Har varit nere och löst ut biljetterna till ett av årets coolaste sport-event. Frölunda vs. Färjestad den 28 december. På Nya Ullevi. Kommer säkert bli hur kallt som helst. Men om bandyn får ha sin portfölj så kan väl hockeyn få ha en resväska. Eller nått sånt. Sjukt ball ska det bli hur som helst.

Fastnade på Rådhuset och tog en kopp kaffe på vägen hem. Benny med sällskap (Emma och en tant jag aldrig träffat förut) satt så fint i solen så jag kunde inte låta bli. Så här i efterhand känns det inte så bra alls faktiskt. Nu har jag inte kollat tempen i Tomas men febern finns där nog. Och då kanske man inte ska sitta rätt i solen. Får bli soffläge till hockeyn nu innan det är dags att jobba lite igen.

Hockey ja. Jag har helt plötsligt blivit lite biten. Inte för att jag inte är hockey-tokig utan för att jag tycker att ishockey ska spelas på vintern när det är kallt ut. Inte när man sitter i linne och shorts på en uteservering och lapar malt. Men. Lite intressant är det. Och om 26 minuter är det nedsläpp mot Ryssarna. Tror på seger faktiskt. Upphämtningen mot USA igår och Honken i kassen gör att vi fixar det här.

Och så dags för nummer 7 på Tomas tuffa-trumlåtar-lista. Och nu skulle jag vilja presentera en av världens genom tiderna bästa trummisar. Vi är lite i trampar på det där med att jag inte ska använda pekpinnen och säga hur det är. Men Jeff Porcaro (RIP) som lirade med ToTo var verkligen sjukt bra. Simon Phillips är en grym ersättare men Jeff var ändå Jeff. Svårt att välja låt med ToTo måste jag säga. Jag gjorde helt enkelt så att jag skrev upp tio låtar på olika lappar och drog en.

1. -
2. -
3. -
4. -
5. -
6. -
7. Jeff Porcaro (ToTo) - Pamela
8. Vinnie Paul (Pantera) - Mouth For A War
9. Scott Travis (Judas Priest) - Painkiller
10. Mike Portnoy (Dream Theater) - Pull Me Under

Är fortfarande lite förbannad över hur låga straff det utdöms i det här landet. Ta till exempel mp3-mannen som härjade här i trakterna för några år sedan. Han förgrep sig på åtta stycken och fick sju år. Det är inte ens ett år per förseelse. Sjukt dåligt. Nu kanske jag inte ska uttala mig om något som jag inte är insatt i till 100%. Men när det ger högre straff att fiffla med pengar än att mörda någon då måste man börja fundera.

Hörde att väldigt många bredbands-leverantörer börjat med att radera sina logg-filer över deras användare och vad och hur mycket som laddas ner/upp. Så om ett skivbolag kräver ut IP-nummer eller dyligt så finns det inget att hämta. Smart! Sitter och gnider mina händer för nu får snart de här översittar-fasonerna vara slut. Skivbolagsbossarna är svinrädda att förlora sina positioner. Kanske mest sina löner. Snart måste de inse att det är dags att anpassa sig till dagens samhälle. Vi lever inte på 1800-talet längre.

Bilden från Family Guy är inte en förklaring för hur Tomas mår utan vad jag tycker om svensk rättspolitik. Och personer som utnyttjar och förgriper sig på andra. Ni kan faktiskt dra rätt åt helvete.

Bortsett massa snuva, hosta och förmodad feber så mår jag väldigt bra.

34 dagar kvar nu gott folk. Dags att börja titta på nytt tält.


ToTo - Pamela

Det blåser i vinden



Onsdag kväll och Tomas är hemma. Förvisso tillsammans med bror som är inneboende. Och sen är jag ju helt skrot i kroppen just nu. Men ändå. Det är inte mer än sex månader sedan man var väldigt mycket mer social.

För er som högaktningsfullt skiter i fotboll och Hammarby så kan ni hoppa ner till krysset. För nu ska Tomas analysera.

Ska jag vara nöjd med oavgjort på bortaplan mot GAIS? Har lite delade känslor över resultatet. 1-1 efter första halvlek kändes inte okej. GAIS var lika osynliga som blodvitt-klacken brukar vara tysta. Och vi spelade rätt bra faktiskt. Bortsett några spelare. Och tyvärr var det båda innermittfältarna som stod för en inte alls godkänd insats idag. Bättre procent på dem så hade vi haft 3-0 i paus. GAIS rykte upp sig i andra och hade 2-1 fram till 83 minuten. Sen klev Emil och Castro fram och fixade kvitteringen. Sett till hela matchen så skulle vi vunnit. Men samtidigt var vi fruktansvärt dåliga på vissa positioner så oavgjort får ändå kännas okej.

Spelarbetyg (1 till 10 där 6 är godkänt) om Tomas får bestämma:

Poppen (4)
Har inte så mycket att göra och det han väl gör kunde han gjort bättre.

David Johansson (6)
José Monteiro (6)
Igor Armas (7)
Emil Johansson (8)
Försvaret funkade för det mesta rätt bra. Lite rörigt mellan varven men i det stora okej. Emil klart bäst i Bajen idag.

Fredrik Söderström (4)
Lolo Chanko (4)
Mikkel Jensen (3)
Castro Tello (7)
Mittfältet är vår sämsta lagdel idag. Castro Tello bra på sin kant men allt som oftast stannade spelet upp lite för mycket och dribblingen kändes mer attraktiv än passningen. Mikkel och Lolo i mitten hade nog knappast över 30 procent i rätt passningar idag. Kändes som att positionsspelet mellan dem klickade lite för ofta också.

Charlie (4)
Nathan Paulse (7)
Charlite var helt osynlig idag. Löpte allt som oftast fel på Nathans skarvningar. Sydafrikanen däremot var väldigt mycket bättre än vad han brukar vara. Idag kunde han till och med ta emot bollen med fötterna och slå en hyfsad pass. Och grymt skönt att han får sätta en lobbnick från straffområdeskanten nu. Det mot djyrgården blev ju felaktigt bortdömt.

Avbytarna Haris och Gaete gjorde grymt bra ifrån sig, Kändes lite som att deras energi var direkt avgörande för kvitteringen. Haris borde starta till höger istället för Söderström. Och om inte Mikkel eller Lolo gör mycket bättre ifrån sig på träning är Gaete ett väldigt bra alternativ på innermittfältet.

Så där. Har full förståelse för er som inte gillar fotboll (eller sport) att ni stänger ner direkt. Men det är ju min blogg det här.

X

Mitt vanliga liv då? Jodå. Mår väl sådär just nu. Ont i kroppen och massa snuva och hosta. Lite feber lurar nog där någonstans också. Influensa? Ja det känns så. Borde jag ligga hemma och bli frisk. Absolut. Men jag jobbar inte riktigt på det sättet. Och dessutom så är det redan två sjuka på jobbet så om jag står på benen så går jag dit. Och om jag vill vända plattor imorgon kväll så är det nog bäst att dyka upp på dagen också.

Tomas har visst glömt att ringa ljud- och ljudfirman som jag ska hyra av nästa helg. Skulle kanske ta och göra det imorgon.

Det är något som saknas.

Snart dags att skalla kudden.

Hårdrock på er!


Johnny Cash - Hurt (N.I.N cover)

Host! Host! Host!

Har suttit och funderat på vad jag är beredd att offra för att inte bli sjuk. Vad skulle det krävas för uppoffring för att man aldrig mer någonsin skulle bli sjuk? Är så grymt trött på att hosta och snörvla. Trodde ett tag att febern var borta men ack vad jag bedrog mig.

Då kan jag få skriva om match ikväll. Trots att det blev 24 timmar senare så får jag strunta i Göteborg och fotboll idag. Känns dumt att utmana ödet och kanske bli liggandes helt. Imorgon är vi dessutom två man kort på kontoret och förhoppninsvis är jag bunden till möte hela dagen. Så då får brudarna klara sig själva. Tanken är att det nya affärssystemet ska installeras. Det har ju gått sådär bra hittils så jag har inte alls höga förhoppningar om att det ska kunna ske imorgon. Men den som lever får ju se som man brukar säga.

Fotbollen igår då? Tja, blodvitt tog ytterligare en tre-poängare. Känns som att de kommer bli grymt farliga i år. Och att Tomas kommer förlora massa stålar. Har slått vad med Robin om 20 kronor per poäng som skiljer blodvitt och Bajen när säsongen är slut. Ska vi tippa på en 20 poäng?

Chelsea fick med sig 0-0 från bortamötet med Barcelona. Bra jobbat och tyvärr går nog de blå till final nu då. Bara att hoppas på Arsenal ikväll.

Så kommer vi till den roliga musikbiten. Måste erkänna att det blev lite svårt det här med trummisar. Många låtar och trumslagare som jag hade i åtanke när jag fick idén känns inte alla lika kul när man verkligen lyssnar på dem. Dock så finns det ju rätt många att välja på så tio stycken ska inte bli några problem. Hoppas jag.

På plats åtta vill jag placera Vinnie Paul i Pantera. Ytterligare en som kanske inte är världens snabbaste eller mest teknisk. Men Pantera hade ett grymt skönt sound. Riktigt tråkigt att vi aldrig någonsin kommer få se dem på en scen igen. Eller mest troligt inte i alla fall.

1. -
2. -
3. -
4. -
5. -
6. -
7. -
8. Vinnie Paul (Pantera) - Mouth For A War
9. Scott Travis (Judas Priest) - Painkiller
10. Mike Portnoy (Dream Theater) - Pull Me Under

Tomas gnäller för en tre-dagars-förkylning. Är jag överdrivet klen eller?

Måste nog säga att jag tycker att det röda kortet en Örebro-spelare fick igår var grymt tufft. Ytterligare en domartabbe?

Hårdrock på er!


Pantera - Mouth For A War

Det har satt sig på hjärnan..

Förkylningen alltså. Eller vad det nu är. Mellan varven när jag nyser känns det som att hela kroppen ska explodera. Gör sjukt ont. Lite konstig känsla.

Och fotboll idag? Jo det blev det ju. Men knappast GAIS-Bajen. Den matchen liras ju imorgon. Idag blev det Blodvitt-Örebro. Hyfsat underhållande match måste jag säga. Tyvärr orkade inte ÖSK kvittera i slutet. Och nu har vi avverkat en halvlek av Barcelona-Chelsea. Spanjorerna är ju sjukt grymma på små ytor och bör väl vinna det här. Frågan är bara om det räcker med ett mål. Trots att jag är fan av Real Madrid så måste jag säga att jag hoppas Barca tar det här. För vad är det att välja på?

Finns risk för att Tomas skiter i andra halvlek. Borde nog få lite sömn i kroppen. För nu börjar det bli synd om herrn. På riktigt.

Don't be afraid. It's only hårdrock in the night.

Va fan? Förkyld?



Jaha. Då blev man sjuk. Började med ont i halsen igår och har fortsatt med snor i näsan och hosta idag. Förkylning. Och alla vet ju hur synd det är om oss grabbar när vi är förkylda.

Hade möte med kultur och fritid igår. Tyvärr är det svåra tider så nu får Rockstad börja stå på egna ben lite tidigare än planerat. Inte en krona att vänta från kommunen det här året. Det blir till att gnugga geniknölarna ordentligt om det ska bli kul på Fjordfestivalen.

Trummis-låtar. Ska kanske förklara min tanke lite mer. Det är ju inte som så att Tomas tänkt utse världens tio bästa trumslagare. Jag har nog helt enkelt tänkt att lista tio låtar som jag tycker det är grymt att lira lufttrummor till. För vem är jag att säga vilka som är bäst?

Bokade biljetter till rekordmatchen igår. Frölunda vs. Färjestad på Gamla Ullevi den 28 december. Tror att det kommer bli hur tufft som helst. Strax över 30.000 biljetter har släppts och det lär bli utstålt. Alla sittplats sålde slut första dagen så vi fick nöja oss med ståplats.

Hade planerat en tripp till Göteborg ikväll. Bajen är på besök och ska sno med sig tre poäng från GAIS. Nu blir det TV istället. Känns sådär vettigt att ställa sig utomhus med en grym förkylning i faggorna. Men va fan. Jag får ju de bästa repriserna.

Nummer 9. En ganska viktig position om vi snackar fotboll. Nu snackar vi om Tomas egensnickrade tio-i-top lista över grymma trumlåtar. Och som sagt så är det inte en lista över världens i särklass bästa trumslagare utan tuffa låtar. Dagens bidrag står Scott Travis för. Han har gjort en del fräcka grejer men frågan är om inte Painkiller är den tuffaste. Första gången man hörde introt så höll det ju på att gå för en annan.

1. -
2. -
3. -
4. -
5. -
6. -
7. -
8. -
9. Scott Travis (Judas Priest) - Painkiller
10. Mike Portnoy (Dream Theater) - Pull Me Under

Rekommenderad längd för ståplats: 170cm

Gå hem från jobbet och bädda ner sig? Ja det hade varit skönt. Men nu har jag ju klarat halva dagen så det är bara att bita ihop.

Tippa resultat? Nej jag är ju sjukt dålig på det. Men okej. Jag tror att vi vinner med 3-1 idag. Tror alltså.

Hårdrock på er!


Judas Priest - Painkiller (live)

Bortglömd blogg

Hoppla. Så har man glömt bort bloggen. Igen. Eller inte haft tid kanske är en mer vettig förklaring. Eller struntat i den. Finns lite olika sätt att se på det.

Tomas har haft en helt vit helg. Helt vit! Inte ens en liten zip öl har det blivit. Bestämde mig för två veckor sedan att det minsann inte ska kalasas innan Sweden Rock och än så länge går det bra. Jag har dock inte sagt att jag inte ska unna mig en kall på någon uteservering. Men full är strängeligen förbjudet innan vi anländer Norjeboke i början på juni. Eller slutet på maj.

Festivalmöte idag. Ska bli spännande och se om vi kan få någon struktur på det här. Många viljor om huruvida vi ska åka ner på tisdagen eller om det blir tidigare. Personligen åker jag gärna ner redan på lördag. Mest för att jag kan men också för att få börja semestern/festivalen lite tidigare.

Bajen har börjat Allsvenskan sådär bra. Förvisso sjukt gütt att slå djyrgården med 3-1 i derbyt men det är ju också ända segern så här långt. Får se om det blir mycket jobb på tisdag annars blir det Götet och Gais-Hammarby. Hade varit värt med tre pinnar där.

Snackade med en kollega igår som skulle riva av de tio bästa gitarr-låtarna genom tiderna. Tomas är mer en trum-kille så jag tänkte faktiskt avverka tio grymma låtar här på bloggen där trummisen gör fantastiskt bra ifrån sig. De tio bästa tänker jag inte ens vara i närheten av att säga. För hur ska man kunna avgöra vilken som är världens bästa låt. Så det blir tio låtar utan inbördes ranking.

Imorgon är det slut på undanflykterna. Cykeln ska hem och det ska bytas trampa. Basta!

Jag trivs med mitt val att inte supa. Det var riktigt skönt att vakna utvilad i morse.

Låter jag som en alkoholist nu?

Mer rätt sagt så blir det tio trumslagare som Tomas tycker är sjukt bra.

På första (eller tionde) plats väljer jag Mike Portnoy från Dream Theater. Känns fegt att börja med honom. Eller så känns det helt rätt att börja med honom. Det är ju så uppenbart att han är en av världens tio främsta så det är väl lika bra att slänga ut honom först. Låten då? Svårt att välja ut en låt med Dream Theater som sticker ut ur mängden så jag kör safe på den med.

1. -
2. -
3. -
4. -
5. -
6. -
7. -
8. -
9. -
9. -
10. Mike Portnoy (Dream Theater) - Pull Me Under

38 dagar kvar!


Dream Theater - Pull Me Under

Fotboll när den är som sämst



Jaha. Är det meningen att det ska bli en sån här säsong. Nog för att jag (om jag jag tänker efter lite) hade det lite på känn innan. Men jag tror dock inte att jag förberett mig helt och hållet på det. Förlust på Söderstadion mot Gefle känns absolut inte okej. Inte ens i närheten. Men som sagt. Det är nog en sån säsong i år.

Hade helt och hållet missat det här med hulliganismen som härjade i Göteborg i lördags. Ärligt? Are we humans, or are we monkeys? Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det där. Jag har verkligen ingen som helst förståelse för det där. Vad är det som är så roligt med att slåss? Varför kan man inte hålla på två olika lag utan att behöva slå varandra på käften. Träffade en djurgårdare igår efter bajen-matchen. För det första är det skönt att vi kan prata med varandra som folk. Snacka fotboll helt enkelt. Men det märktes också på honom att han var lite skärrad över stämningen i Göteborg i lördags. Inne på centralstationen efter matchen var tydligen värst. Personer med blåvitts matchtröjor (vägrar säga supportrar om dem) gick tydligen bärsärk och slog och sparkade på allt som kom i deras väg. Men visst. Det är också ett sätt att fira en vinst. En 6-0 vinst!

Idag är stor tvätta och städa dag. Hoppas jag i alla fall. Sånna här dagar brukar nästan alltid sluta med att man hittar en gammal Sweden Rock Magazine som man inte läst på ett tag och verkligen måste fördjupa sig i. Fast idag måste det verkligen röjas upp här. Förhoppningsvis kommer bror in tidigt och kan hjälpa till lite. Det är ju så satans tråkigt att städa själv.

Måste snart skaffa ny mobil. Har haft min N95 i snart två år vilket känns lite som ett rekord för Tomas. Har tre olika mobiler att välja på. Jag är väldigt nöjd med Nokia så en 5800 ligger när till hands. Fast jag fick leka lite med en sådan härmodagen och jag vet inte om jag är så imponerad. Sen visade Magnus mig HTC:s ny modell som kommer till sommaren. En google-mobil. Den verkade ju också rätt läcker. Och sen har vi ju I-phone. En riktigt jävla cool telefon. Fast då har ju inte tre den. Känns lite som dagens i-landsproblem det här.

Om någon känner för att avbryta mitt städande och erbjuda fikasällskap så kommer jag inte vara särskilt svårflörtad idag. Tro mig!

Ska vi börja räkna ner på rikitgt nu?

Okej.  50 dagar kvar!


Uriah Heep - Lady In Black (acoustic live)

Forza!

45 minuter spelade av Hammarby-Gefle. 1-1 och det känns så där. Naturligtvis var det Hasse Berggren som gav Gefle ledningen efter bara tio minuter. Tror att vi har haft 75% av bollinnehavet men skapar vi inget så kan det ju inte heller blir så många mål. Gött att Charlie fick trycka dit kvitteringen innan paus. Hade kunnat bli riktigt jobbigt att jaga mot ett försvarande Gefle i andra.

30-årsfesten igår då? Jo det blev rätt okej till slut ändå. Fri dricka gjorde ju sitt. Helén var snällaste tjejen och hämtade. Sen blev det efterkalas hos Benny. Där tyckte Tomas tydligen att det var en bra idé att sova. Blev bara lite trött på mig själv när jag vaknade imorse. Men promenaden hem och lite resorb innan sängen gjorde nog susen tror jag. Är pigg som en.. Hmm.. Säger man lärka? Pigg i alla fall.

Dags att förflytta sig till soffan igen. Andra halvlek coming up. Sen blir det grill hos Fredrik och Kicki.

Forza Bajen - In med bollen!

Hårdrock på er!


Härliga lördag

Jo men det blev en fyra timmar på jobbet. Hade budgeterat med två. Kanske tre. Men det sket sig alltså. Missade därmed första kvarten av Liverpool-Blackburn och naturligtvis gjorde Torres ett av världens snyggaste mål då. Igen. Fick sen se ett Pool som spelade vädligt mycket bättre än vad de gjorde i onsdags. Det krävdes väl kanske inte så mycket i och för sig. Sen gör vi ju tre mål till och härliga 4-0. Kan bli väldigt viktigt att ha en bra målskillnad när vi summerar säsongen.

Nu ska det plockas lite i skivbacken. 30-årsfest ikväll och då funkar nog inte allt som finns där för tillfället. Plus att det ska slängas ner lite mer dynga. Medelåldern kommer tydligen vara en bra bit över 30 i början så det får väl bli Lasse-Stefans och Sven-Ingvars de första timmarna. Kan bli en intressant kväll det här. Tror inte det blir en mellankväll utan antingen sjukt drag eller hur avslaget som helst. Känner en viss press att se till så det blir alternativ nummer ett.

Hade ett halv öga på Blodvitt mot Djyrgården också. 6-0 till göteborgarna. Vad pysslar blåränderna med? Bara för att man kontrakterat en kille som bara tränat damer behöver ju inte laget uppträda som ett sådant. Eller? Fast som bajare njuter jag ju givetvis. Lite.

TV:n är på och vi håller lite extra på Sunderland idag. Även om det känns lite som mission impossible för the saints så har ju bottenlagen skrällt förut.

Håll tummarna!


YNWA!

Påskafton

Ytterligare en högtid som jag inte riktigt förstår. Hur firar man påsk egentligen? Eller kanske viktigast; Varför firar man? Jag tycker naturligtvis det är väldigt trevligt att samla släkt och vänner för att äta massa god mat och sånt. Men jag hade ju hellre gjort det den 3 mars eller 21 augusti istället för att en kristen högtid skulle vara anledningen att träffas.

Okej. Det hade visst hänt lite mer sen 2 april. Min hockeysäsong tog slut 28 mars så man har ju inte ägnat den där finalserien mycket tid om jag ska vara ärlig. Men visst. Grattis Karlstad! Och av tre anledningar är jag faktiskt lite glad över att det blev Färjestad som vann. Dels håller min morfar (av någon konstig anledning) på Färjestad och det är klart att jag unnar honom ett guld. Och från och med nu slipper vi en av de äckligaste spelarna genom tiderna. Det ska bli skönt. Hade FBK inte vunnit hade han säkert fortsatt ett år till.

Är sådär pepp att åka ut till jobbet just nu. Har en känsla av att det ligger några hundra ordrar och väntar. Känns inget upphetsande alls att åka ut och ta hand om dem. Sen ligger kvällen och gnager i bakhuvet också. Blir nog ingen bra lördag det här för Tomas.

Dog den där påhittade figuren eller hur var det?

Snabbt ut, jobba som fan och snabbt hem. Klockan två börjar Liverpool.

Nummer tre? Självklart att min vän Anna med H bor i Karlstad och också är lila.

Hårdrock på er!


Takida - Losing

Då var det nya besked

Hoppla. Var visst ett tag sedan man ritade ner något här. 2 april. Har väl hänt en hel del sen dess. Vi har haft en ganska trevlig allsvensk premiär. Vi har haft två matcher med Liverpool. En grymt trevlig och en bedrövlig. Och så har man varit på bio och sett popcorn-film. Och naturligtvis jobbat lite.

Har varit en sjuk vecka på jobbet. I tisdags släppte vi en rea-katalog. Och oj då. Folk skulle nog köpa hundbajs eller en nedspydd gatsten bara det var tillräckligt billigt. Har blivit massa övertid vilket jag iofs inte gnäller på. Jag har ju bara fem dagar betald semester på grund av alla jobb-byten. Nu har vi stängt i fyra dagar men Tomas åker på att åka dit imorgon ändå. Vi har ju som sagt en webshop från 1800-talet så saldot måste kollas manuellt. Ska bli skönt om en månad eller två när det nya systemet är installerat.

Blev dubbelpass på Butlers den här veckan. Skärtorsdag och långfredag. Igår var det väl sådär. Igen. Fast jag hävdar fortfarande att det blir bättre. Männsikan är ju av hävd lite trög och trögfattad när det gäller att ändra på sig. Folk i Uddevalla verkar vara någon form av über-människor. Har inte kollat men är helt säker på att det köas utanför GG fortfarande trots att det stängde för snart två veckor sedan.

Igår blev det också klart att det blir festival i sommar. Tänk om man kunde sluta vela någon gång. Dock så hade det inte blivit festival om det inte varit för Susanne som leker räddande ängel. Tack för det. En härlig vecka i Norje är med andra ord inplanerad.

På söndag är det hemmapremiär. Gefle brukar vara en svår nöt men i premiären på Söderstadion ska de få pisk.

Och imorgon är det bara vinst som räknas för Liverpool.

Nu!? Är det fika på Rådhuset som gäller.

Dagens Spotify-tips: http://open.spotify.com/user/rokkstar/playlist/4q2iwy2rf1MW0Dm5vb3Ffk

Tur att det blev tredagars plus biljett till onsdagen. Uriah Heep, Amon, Blaze och vem hade kunnat leva med att missa Hysterica!?


Hysterica - Girls Made Of Heavy Metal

Nästan återbäring och ny säng

Det är märkligt att det verkar som att torsdagarna ska bli sega dagar. Inte på grund av att det är en tråkigt dag utan att det varit onsdag innan. Det blev visst Bulters igår också. Skulle egentligen bara suttit ner och planerat en 30-årsfest. Beräknad tidsåtgång cirka 30 minuter. Nu blev det öl, planering, öl, quiz, öl och mat. Och så lite öl. Jennie var ledig och hade med sig en polare från Stockholm. Sjukt rolig tjej så det var ju svårt att slita sig. Dessutom heter hon Cherie vilket bara det i sig är rätt så ball.

Fick ett rätt spännande telefonsamtal igår. Ett samtal som kan generera en ny säng till Tomas. Inte för att den jag har är speciellt dålig. Utan mest för att jag är sjukt trött på att ha en 120 cm bred säng. Vi får väl se vad som händer under eftermiddagen. Erbjudandet lät lite för bra för att vara sant.

Sitter med sommar/rea-kampanjen på deVal. Vår nuvarande webshop är verkligen från 1800-talet. För att kunna ändra pris på en produkt måste du först ta bort den för att sedan lägga in den igen med rätt pris. Och det är inte som så att alla storlekar ligger på en och samma artikel. Nej det är uppbyggd som så att man måste lägga in varje storlek för sig. Sådär smidigt kan jag meddela. Har gjort halva katalogen innan lunch så förhoppningsvis hinner jag andra halvan nu på eftermiddagen.

Frölunda "säljer" Magnus Kahnberg till Brynäs. Har lite blandade känslor inför det. Kahnberg är en sjukt bra spelare när han är som bäst. Men den här säsongen har han verkligen inte visat någonting. Så med den lönen han hade känns det ändå rätt bra att han lämnar. Men det är ju en go gubbe som är bra för lagkänslan. Hmm. Vi får väl se vad det blir för spaghetti-lirare Norberg hittar istället.

Ikväll tänkte Tomas mest ligga i soffan och inte göra någonting. Det har varit alldeles för mycket springa omkring det sista. Och möten. Och jobb. Jo jag är van att jobba mer men jag har också vant mig rätt mycket med att ha lediga kvällar och helger. Undrar om man kanske skulle börja på den sista Macgyver-boxen kanske.

Igår ramlade posten från Skatteverket in hos Tomas. Med tanke på att jag tömde mitt fondkonto förra året ville jag egentligen inte öppna deklarationen. Men döm av min förvåning. Att betala 326 riksdaler. Det kändes nästan som rena vinsten. Och eftersom jag har en hel hög med avdrag att göra så ska vi nog se till att få tillbaks lite pengar.

Quizen gick väl sådär igår. Eller kanske inte ens sådär faktiskt. Vi var riktigt dåliga.

Invoid på Bryggeriet ikväll kom jag på. Självklart får man studsa ur soffan och bevittna det.




Aerosmith - Dream On (live 2007)

En ny dag...

Trött, trött, trött. Och det är bara mitt i veckan.

Igår blev det övertid till tio. Hade inte riktigt räknat med att stanna så länge när chefen frågade. Men eftersom vissa delar i vår data-park (eller vad det nu heter) är helt skrot så tar det tid. Och när program bestämmer sig för att optimeras mitt i allt så tar det ännu längre tid. Men nu är hur som helst min dator på plats och installerad. Känns oerhört skönt att kunna jobba på ett normalt sätt igen.

Beslut om köns-neutral-lagstiftning där man kan viga samköniga. Inte för att jag bryr mig specielllt mycket om vad som händer i Svenska kyrkan. Men det är ändå 1 april.

Har bara upptäckt ett aprilskämt än så länge. Om man inte räknar med det ovan då. Jörgen Wålemark blir tränare för IFK Vänersborg. Det fula är att jag köpte det faktiskt en liten stund.

Kolla in Wålemark --> här!

Ny dag, nya möjligheter. Eller hur är det nu?

Tror fan inte det blir någon festival för Tomas i år. Och det suger ett visst djurs könsorgan.

Hårdrock på er!


All That Remains - The Air That I Breathe

RSS 2.0