Så där...

2027fd9a3a9b72663de3ac6bcf2c6a95.png

Kolla varifrån!

Så där ja. Nu är allt ljud och ljus lastat. Och frukosten är slukad. En av de bättre frukostarna faktiskt. Nästa stopp blir i Varberg där mitt andra resesällskap väntar. En hel vecka med öl, hårdrock och grymma människor väntar. Kan det bli så mycket bättre?


Då var...

38461062c80e8f274f592249246ffd11.png

Kolla varifrån!

Då var vi klara för dagen. Eller natten. Välj själva. Klockan är hur som helst över halv fem och det är dags för Tomas att sova lite. Imorgon är det julafton. På riktigt. Tänkte bjuda på två reflektioner innan jag sommar. Nummer ett. Pandora var en positiv överraskning. Vilken energi hon hade. Nummer två. Skåningar kan ju som bekant inte prata. I alla fall inte så att man förstår. Men jösses så trevliga de är. Nu säger Tomas hårdrock och god natt!


Vi har...

0-60404e8ce60726e9e7da2d2ba4dfc8d5.png

Kolla varifrån!

Vi har det bra ...vi här bak i bilen. Det är verkligen skittråkigt att åka bil. Har fördrivit tiden med Facebook-surf. Nu ska det lyssnas på kvällens backtrack. Hmm. Undrar om hon på riktigt ska köra playback? Får lite Lili och Sussie vibbar. <br> <br> Någonstans känns det som att man påbörjat resan mot Sweden Rock. Jag har ju gjort det i och för sig. Bara det att det ska mellanlandas på lite olika ställen först. Lund ikväll och sen Varberg imorgon. Sen kan festivalen få börja på riktigt. <br> <br> Är smått avundsjuk på alla som ligger i gräset på Körpehöla och dricker öl nu.


On the...

0-7d473f94a01be2e450ee3762aea57790.png

Kolla varifrån!

On the road.. Då var man på väg mot Lund. Bilen lastad och känslan av att jobba på första sommardagen är härlig.. Det är nästan inte alls varmt..


Lyckan är 75 mil bort

Lördag. Ja det är verkligen lördag. Tomas har varit vaken i typ en timme och ordnat färdig det sista med packningen och ätit frukost. Jag sätter en tia på att jag glömt minst fem väldigt viktiga saker. Någon som sätter emot?

Butlers igår. Det är fortfarande rätt segt alltså. Trodde nog att det skulle bli rätt bra när vi slängde upp uteserveringen men än så länge har det inte gett jättemycket effekt. Nu ska vi slå vad igen. I och med att Tomas inte lirar på fredag så sätter jag nog en tia på att det kommer vara apmycket folk.

Är det kanske nu jag ska berätta vad jag ska göra i Lund? Det är faktiskt inte så spännande. Vi ska köra ner ljud och ljus för Pandora. Ni vet hon som gjorde Trust Me och Tell The World någon gång på 90-talet. Visst jag är uppväxt med eurotechno men det här är verkligen bara ett jobb. i-Poden kommer vara med och spela skitmycket hårdrock i mina öron.

Nu har äntligen Tomas fått igång det här med att blogga från mobilen. Tänkte att jag skulle video-bloggat från Sweden Rock men nu funkar tydligen inte det då. Eller. Det kanske inte ska fungera? Hur som helst så kommer ni genom stillbild och text få följa med Tomas på festival. Det kan väl bli lite kul barn...!?

Har helt och hållet glömt bort att skratta åt Anders "Taco" Svensson som går ut och hävdar att han skulle varit nära en övergång till Barca. Ja men eller hur. Skulle vilja varit en fluga på väggen i förhandlingsrummet när Barcas scouter kom överens om att Taco vore en bra spelare för Barcelona.

Mer fotboll. Torres har skrivit på till 2013 med Liverpool. Grymt skönt. Nu behöver ju inte det betyda att han stannar tills dess. Bara att vi får mer betalt för honom om vi säljer. Även Gerrard, Kuyt och Agger har ju förlängt sen tidigare. Jag är helt säker. Vi tar ligan nästa år! Wanna bet?

[] Deathstars [] Hysterica [] Amon Amarth [] Balze Bayley [] Uriah Heep [] Rage [] Volbeat [] Flogging Molly [] ZZ Top [] Over The Rainbow [] Twisted Sister [] Thor [] Jon Oliva's Pain [] UFO [] Kamelot [] Foreigner [] Crucified Barbara [] In Flames [] Ripper Owens [] Journey [] Soilwork [] Europe [] Heaven & Hell

Ska bli intressant att se hur många kryss det blir i år.

Vilken kändis (som inte tattuerar i vanliga fall) hade fått gjort valfri tattuering på din kropp??

Okej gott folk. Hoppas ni får en riktigt grym vecka. För det ska Tomas ha.

Nu sätter Tomas sig i en bil och åker 35 mil. Imorgon hoppar jag på tåget i Varberg.

Imorgon. Ja men hallå.. IMORGON!!

Nej jag tänker inte så Motörhead. I år heller.

Hårdrock som fan på er!


Soilwork - Stabbing The Drama

Kan jag få några extra timmar?



Torsdag. Och oj vad fort tiden går. Tomas kastade upp 17 bollar i luften i måndags och nu börjar de flesta närma sig marken. Dags att försöka fånga dem kanske. Några har redan landat och de har gjort det i min hand så det känns bra. Vissa grejer har det liksom blivit rena dominoeffekten av. När en sak är färdig har två följt efter av bara farten. Skönt för det är inte så mycket tid att vinka på.

Tomas och bror har haft en väldigt effektiv vecka. Vi har verkligen kört i hundra knyck så nu är lägenheten grym igen. Nästan i alla fall. All skit som legat överallt har delvis hamnat i hallen så den får bli dagens projekt. Tycker lite synd om lilebror som kommer hem en timme tidigare än mig och därför får börja en timme tidigare. Fast känner jag honom rätt så blir det lite tvätt istoppat i maskinerna och sen Facebook i soffan tills jag kommer hem.

Alla som trodde att Barca skulle vinna Champions League igår mot United räcker upp en hand. Nu! Det var väl det jag trodde. Inte en enda. Jag hoppades men trodde verkligen inte på det. Men hur grymt var det inte då. Jag mådde verkligen bra igår kväll när man låg i soffan och domaren blåste av matchen. 2-0 till Barca. Inte för att jag håller på dem. Tomas är ju Real Madrid-kille om ni missat det. Men det var jävligt gütt att United inte vann. Dessutom var de röda ovanligt bleka och dåliga. Skönt var ordet.

Hur mycket tid har Tomas att packa och grejja på innan avfärden till Sweden Rock? Rätt svar är: inte mycket alls. Ikväll blir det tvätt och slutkläm på städningen. Och dessutom är det derby. Imorgon är det först jobb till fem sen några timmars ledig innan det ska liras plattor på Butlers. Och för en stund sedan blev jag uppringd och fick frågan om jag kan jobba lördag också. Hela lördagen. I Lund. Vet inte riktigt hur jag ska få det här att gå ihop. Säga nej till något kanske? Jo men jag behöver ju pengarna under festivalen plus att det kommer några mer som jag vill åka på i sommar. Jag får väl helt enkelt bita ihop.

Derbyt ikväll ja. Jag kommer sitta uppkrupen i ett hörn i soffan och titta mellan fingrarna. Skador och avstängningar gör att vi inte ens är i närheten av att ställa upp med starkaste laget. Dock så talar den senaste tidens form för att det kan bli ganska kul ändå. Två segrar och en oavgjord på tre matcher. Jag hade kunnat offra morgondagens thai-lunch för tre poäng ikväll.

Igår bestämde jag mig för att skaffa ny telefon. Min N95:a har verkligen varit mig trogen i två år och funkat hur bra som helst. Men nu var det dags. Tomas är normalt sett lite allergiskt mot märken som inte heter Nokia eller Sony Ericsson. Fast nu har jag blivit övertalad. HTC ska tydligen göra riktigt bra telefoner och den här ska vara i klass med iPhone som jag egentligen vill ha. Det blev alltså en Google-telefon. Kan bli hur roligt som helst.

Jag har förstått att folk som surfar runt på olika bloggar gillar att titta på bilder. Det gör ju faktiskt jag också så nu tänkte jag misann bjuda på några halvtaskiga mobilbilder från noga utvalda delar av hemmet. Hmm. Ja eller hur man nu ska se på det.

     

  


Med dagen räknat så är det bara tre dagar kvar nu!

Den som har flest prylar när han dör vinner och Magnus leder överlägset.

Okej jag är kass på att tippa. Men 3-0 hade varit så sjukt roligt.

Hårdrock på er!


Bullet - Heading For The Top

Tack Sami!



Precis som väntat var det tokmycket att göra på jobbet idag. Ni vet så där mycket så man inte hinner med för att tiden går alldeles för fort. Visst är det skönt när arbetsdagen tar slut snabbare än vanligt. Men jag har ju precis lika mycket jobb med mig hem. Måste ju bli färdig den här veckan med allt.

Tänkte börja med att vara lite förbannad. Den här helgen har fått se två (eller ett och ett halvt) avsked från den stor fotbolls-scenen. Sami Hyppiä spelade sin sista match på Anfield för Liverpool. Han byttes in i den 84 minuten och fick ta över kaptensbindeln från Gerrard. Det är stort och han hyllades av The Kop precis som den legendar han blivit. På rak arm utan att tänka efter för mycket så tycker jag att Sami Hyppiä är vårt bästa nyförvärv någonsin. Vad är jag förbannad över då?

Ja inte är det över hyllningarna till Hyppiä. Det var även stort avsked (och då snackar vi stort med riktigt stora bokstäver) i Italien. Paolo Maldini har gjort 24 säsonger för Milan och spelat 901 matcher. Förutom att han varit en av lagets bästa spelare och varit lagkapten sedan 1997 är han en väldigt bra människa utanför planen. Och nu kommer det som gör mig riktigt förbannad. Efter matchen när Maldini springer ärevarv står det en liten klick som vill kalla sig för supportrar och skriker att det bara finns en kapten. Dom syftar på Baresi och även att Maldini skulle sakna respekt för fansen. Ärligt? Jag har faktiskt svårt att sätta ord på vad jag känner för det beteendet. Hur jävla korkade får man lov att bli? Hoppas att det inte påverkade honom alltför mycket. Det fanns trots allt nästan 70.000 personer till på läktarna som hyllade Maldini. Precis som han förtjänade.

Så. Slut på gnället.

Tomas och bror har varit duktiga idag. Studentpresenter till systrarna inhandlade. På mindre än 30 minuter. Det måste ändå sägas vara en ganska bra prestation. Folktomt var det minsann på Torp också så det var en riktigt behaglig vistelse där ute idag.

Bestämde mig för att det får bli soffan ikväll. Har varit sjukt trött hela dagen. Blodvitt mot ÄMIFIF började precis och det blir nog alldeles lagom att somna till det.

Nu är det bara fem dagar kvar gott folk. Imorgon är det tvätt- och städdag. Dels så vill jag inte komma hem till en skitig lägenhet efter en vecka med damm, svett och folköl. Och dels är jag jävligt trött på att bo i en svinstia. Så imorgon ska det städas. Basta!

Kanske inte bäst ju nu. Men ändå grymt jävla bra. Ta och lyssna på Wolfs senaste alster "Ravenous" så förstår ni vad jag menar.

Tyvärr fick Sami inte vinna ligan med oss. Annars har han gett oss allt vi kunnat önska! Tack som fan!


LIVE - The Beauty Of Grey (live)

Karaktär som en sprutnarkoman

Söndag? Ja det blev det minsann den här veckan också. Och mitt lilla projekt att hålla mig nykter fram till Sweden Rock raserades igår. Sätt mig tillsammans med öl-gotte-grisen Waljehorn i ett rum och sätt på lite hårdrock så får ni se vad som händer. Igår dracks det dock inte bara öl. Eftersom det skulle råda nykterhet fram till nästa söndag ägde Tomas ändas sex öl. Och en flaska vin. Och några flaskor glögg som blivit över sen julen. Lägg till lite polack-shottar och hemmagjord glögg så förstår ni att det var tunga ögonlock i morse.

Det blev annars en väldigt trevlig kväll. Först två-mans-fest hos Tomas med tuff musik och nackträning inför Sweden Rock. Sen lite mer intag hos Sara. Fast med betydlig sämre ljud i högtalarna. Tredje förkalaset blev hos Anna där vi klättrade in genom fönstret av någon anledning. Det kändes väl som en bra idé just då kan jag tänka. En öl fixade vi på krogen innan det blev dags att öppna fönstret hos Tomas och spela musik för hela Kungsgatan. Det blev med andra ord en väldigt bra kväll.

Sista omgången i Premier League idag. Liverpool möter Tottenham och matchen visas på Canal plus. Klockan 23:45!?!? Tydligen har C+ bara rättigheter att sända tre direktsända matcher och då riktar de in sig på bottenstriden. Fullt förståligt men trögt att behöva sitta uppe och titta på fotboll mitt i natten. Speciellt som man garanterat redan kommer veta hur det gått.

En vecka kvar nu du. Fattar ni. Om en vecka sitter Tomas tillsammans med Fredrik, Susanne och Emily och dricker malt på en camping i Norje. Årets höjdpunkt är väldigt nära nu. Och här kommer fem punkter till som inte får missas på årets festival.

 

  • Journey
  • Thor
  • VM-kvalet
  • Flogging Molly
  • Sweden Rock Shop Outlet


Tre band som jag inte sett. Journey vill jag absolut inte missa av musikaliska anledningar. Thor vill jag absolut inte missa på grund av upplevelsen att få se en människa som tar sig själv på alldeles för stort allvar. Flogging Molly vill jag absolut inte missa på grund av stämningen. Irländsk attackpunk när den är som bäst. VM-kvalet mellan Sverige och Danmark krockar med Dream Theater. Med tanke på att jag sett pretto-musikerna förut så går fotbollen faktiskt före. Och till sist outleten. Känns lite bra att vi kommer komma ner väldigt mycket tidigare än de flesta så vi kan gå runt och välja ut godbitarna först.

Imorgon är det så också dags att ställa fram trunken och börja fylla på med prylar som ska med till SRF. Jag vet att det är en vecka kvar men om jag inte börjar i tid så kommer jag stå där nästa söndag och klia mig i huvet en kvart innan vi ska åka.

Måste fixa det här med att blogga från mobilen också. Jag vill ju kunna dela med mig av alla balla händelser under nästa vecka.

En vecka med jobb kvar då med andra ord. Känner på mig att det kommer bli sjukt mycket att göra. Nya datasystemet ska igång i början på juni och då är ju Tomas på festival. Allt måste alltså vara klart nästa vecka. Känns som att det kommer gå. Men det blir mycket jobb som sagt.

Ikväll blir det film, chips och dricka. Eller så byter vi ut chipsen mot popcorn. Det är tydligen lika mycket fett i en påse chips som det är i ett helt badkar med popcorn. Ja det känns bra.

Just nu lyssnar Tomas rätt mycket på följande playlist: http://open.spotify.com/user/rokkstar/playlist/1VUrXbQnvHWkfhMctnc95D

Tänk om man kunde få städat lite till veckan. Det hade varit väldigt bra faktiskt. Tomas kan nog vara en av de sämsta på att bry sig om hur det ser ut runtomkring. Men det är väl dags att visa att man faktiskt är 31 år fyllda nu då.

Ekonomiskt sjuk? Jäpp. Sign me up!

Hur mycket dubbelmoral är det inte i att hoppa över chipsen för att det är för fett när man redan vräkt i sig en pizza?

Jag säger det igen. Om en vecka sitter vi i gräset, lyssnar på grym musik i metalblastern och dricker öl!

 


Lars Demian - Alkohol

 


Kaffe vs. The? 1-0!



Det blev visst lite mer tid på jobbet än vad Tomas hade tänkt idag. Kom inte hem förrän halv sju. Visserligen så har jag ju redan sagt att jag är för snål för att bränna komptimmar på en regnig dag i maj men några hade jag nog kunnat offra. Nu blev det ett rätt lyckat kundmöte så det får väl helt enkelt vara värt det.

Håller på att förbereda lite inför kvällen. Plattvändning på Butlers står på schemat. Precis som vilken fredag som helst då med andra ord. Ska nog punka till det lite idag. Irlandspunka till det för att vara exakt. Känslan inför kvällen är sådär annars. Tror faktiskt inte det blir så överdrivet mycket folk. Inte för att det brukar vara folkstorm men det här ändå blivit lite lite bättre för varje fredag. Fast jag har ju haft fel förr. Tro det eller ej.

Igår kom nästa smäll för Hammarby. Eller snarare smällar. Dels klev Igor Armas av träningen skadad och sen fick vi nya böter för pyro på läktaren. 25.000 pix kostade det oss för att några bengaler tändes på läktaren mot blodvitt. Okej det finns regler som säger att man inte får göra det så man kan fundera på hur ärthjärnorna som kallar sig supportrar tänker. Men samtidigt tycker jag personligen att det borde vara tillåtet att tända bengaler om man gör det under ordnade former. Alltså inte mitt i läktarhavet utan kanske framför klacken. Nu är vi uppe i 65.000:- bara i år i böter. Det är verkligen inte vad vi behöver just nu.

Tomas är kaffedrickare. Hade känts sådär att publicera den bilden annars faktiskt.

Drogba och Bosingwa riskerar fem matchers avstängning efter "attacken" mot Tom Övrebö (ni vet norrmannen som vill kalla sig fotbollsdomare). Naturligtvis borde Chelski avgjort matchen då de ägde sönder Barca. Att skylla på domaren är oftast en ganska dålig undanflykt. Men. I det här fallet så är ju Övrebö så sjukt dålig och berövar Chelski på minst två straffar. Kunde nästan varit sex. Så jag förstår spelarnas reaktion. Jag förstår att de blå spelarna är sinnessjukt frustrerade. Och varför skulle man inte få ge domaren kritik eller skäll för att han är dålig? Om Drogba och Bosingwa blir avstängda så skulle jag faktiskt vilja påstå att det är en "fucking disgrace".

Vart tar bötespengarna vägen som de allsvenska klubbarna betalar? Stoppar förbundet dem i egen fick eller är de öronmärkta för till exempel ungdomsfotbollen? Ska nog forska lite det här tror jag. Ett mail till Svenska fotbollförbundet borde räcka.

Dags för en sväng i duschen innan jobbet. Ska ni ut ikväll så får ni gärna titta förbi på en öl och önska lite skön pubmusik.


Flogging Molly - Drunken Lullabies

Klämmig dag eller?



Klämdag, dag eller dagar som infaller mellan olika helgdagar, vilket ofta får till följd att det är populärt att ta ledigt från arbetet genom kompensationsledighet (kompledig) eller semesterdagar. Den mest kända klämdagen är dagen efter Kristi himmelsfärds dag, som alltid är en fredag. Klämdagar omfattas i kollektivavtal med särskilda regler om ersättningsnivåer för tex obekväm arbetstid. Lördag, julaftonnyårsafton är i det sammanhanget inte att betrakta som helgdag. Konsekvensen blir till exempel att helgersättning kan utgå för en klämdag när trettondagen infaller en tisdag, men inte om den infaller en torsdag enligt regeln om att klämdagen ska föregås och efterföljas av helgdag.

Så säger Wikipedia om klämdag. Idag är alltså den mest kända klämdagen. Men ändå sitter Tomas på jobbet. Fast det finns en anledning, och finns det en anledning så är det ingen hobby. Varför? Jo Tomas har bara fem betalda semesterdagar till sommaren och vill inte "slösa" bort komptimmar på en regnig dag i maj när jag hellre är ledig en solig dag i augusti. Och dessutom finns det saker som måste bli färdiga på jobbet så det passar bra att sitta här. Typ.

Så vad sägs om lite mer punkter som inte får missas på Sweden Rock? Jag tycker mig höra ett rungande ja så då kör vi. Fem grejer som Tomas absolut inte får missa under årets festival.

  • Fläsk med raggmunk
  • Hysterica
  • Älgwok
  • Frukost
  • Hardcore Superstar

Kommentar: Det blev två mat-punkter här. Älgwoken har ju blivit lite av en klassiker och måste bara ätas. Minst tre gånger. Sen fick jag höra att det tydligen hade funnits fläsk med raggmunk ifjol. Hederlig svensk husmanskost är aldrig fel. Fläsk med raggmunk är dessutom sjukt gott så det ska inte missas. Hysterica är fem svintuffa brudar från Stockholm som lirar skjortan av väldigt många. Är det några som har rätt att säga "metal up your ass" så är det Hysterica. Frukost!? Ja det är viktigt med frukost. Och det hade varit en första klassens katastrof om man glömde att ta med Fernet till festival. Hardcore Superstar då? De ska ju inte lira på festivalen i år säger ni. Helt riktigt. Men saken är den att HCSS släpper ny platta den 3 juni. Första festivaldagen med andra ord. Den ska inhandlas och liras på metalblastern.

Sådär. Fem punkter som ska göras/upplevas på SRF i år. Vill ni ha mer? Okej då. Ska väl försöka slänga upp några punkter till då under helgen.

Bilden överst på sidan får symbolisera lite hur jag kände mig när larmet gick av i morse. Det blev öl men ingen skräckfilm igår. Både jag och bror blev lite förvånade när helt plötsligt alla öl var slut. Tydligen hade han burit med sig 27 stycken. Märkligt. Ibland är det inte bara tiden som går fort när man har roligt.

Och nu var visst den lilla rasten slut. Tillbaks till artikelinläggning i nya datasystemet. Nästa vecka ska det minsann vara klart för provkörning.

Hoppas er fredag blir toppen. Oavsett om ni är lediga eller inte.

Nio dagar kvar nu kompisar!


Hardcore Superstar - Dreamin In A Casket

V som i seger!



Så jävla skönt med tre poäng igår. Inget av lagen var särskilt bra men det var helt klart mer välförtjänt än i söndags. Igår fanns det ju något som kunde kallas för eget spel. I alla fall i andra halvlek. Och vi kunde göra mål utan Charlie. Kan ju vara bra att veta eftersom han kommer vara borta några matcher nu. Och Igor Armas kan visa sig vara viktigaste värvningen på väldigt länge. Nu kanske man inte ska ropa hej ännu. Det är ju trots allt 20 matcher kvar.

Lovade ju att ge er de fem första punkterna av listan på vad jag absolut inte ska missa på Sweden Rock i år. Så. Här går.

  • In Flames
  • Twisted Sister
  • ZZ Top
  • Jon Oliva's Pain
  • Uriah Heep
Motivering: In Flames, ZZ Top och JOP har jag aldrig sett. In Flames? Ja det är faktiskt så. Vet inte varför det har blivit så men det är fakta. Dessutom har göteborgarna lovat största showen någonsin så det ska bli kul. ZZ Top kan nog vara sista chansen faktiskt och Jon Oliva är ju Savatage och eftersom det verkar som att man aldrig kommer få se de gamla hjältarna får jag absolut inte missa Mr Savatage. Det sägs att det är sista turnén för Twisted Sister med smink. Det vill man ju definitivt inte missa. Dessutom var det sjukt magiskt när de hade världspremiären av återföreningen på Sweden Rock 2003. Otight som bara den. Men magiskt bra ändå. Uriah Heep är ett annat band som var grymt bra 2003. Hmm. Undrar om inte 2003 kan vara bästa året so far. Hur som helst. Jag tänker inte missa det.

Sådär. Det var de första fem punkterna. Det blev bara band idag. Imorgon bjuder jag på fem punkter till. Då blir det något mer band men också lite mer saker runt omkring. För tro det eller ej men det är nästan som så att musiken kommer farligt nära andra plats när man drar på festival.

Ledig dag idag. Har tillbringats på Cactus, Rådhuset och nu snart fotboll i soffan med bror. GAIS mot blodvitt. Egentligen hoppas jag ju att makrillarna smiskar dit blåränderna. Men samtidigt är det ju bra för oss om Göteborgs Atlet och Idrottssällskap får stryk idag. Efter en tredjedel av serien måste man nog ändå inse att vi tillhör bottengänget i år. Skrapet så att säga.

Ikväll blir det tydligen skräckis och alkohol hos Helén. Kan bli värt. Lite trögt bara att det är upp tidigt ur sängen imorgon.

Någon mer än Tomas som ska jobba imorgon?

Nu är det så få dagar kvar så nu får jag börja skriva med bokstäver.

Tio dagar kvar till avfärd.. 319 timmar kvar tills Twisted Sister kliver upp på scen..


Twisted Sister - Burn In Hell (live @ Wacken 2003)

DET ÄR VI SOM ÄR HAMMARBY!


foto: bajenfans.se


En halvtimme till avspark. 30 minuter. I söndags kändes det väldigt viktigt att vinna. Frågan är om det inte känns ännu viktigare ikväll. BP kommer inte bjuda på många centimeter så det gäller verkligen att vi spelar bra fotboll. För det kan vi. Charlie och Nathan fick tydligen inte vara med trots överklagan. Nathans avstägning står kvar medans Charlies dom verkar dröja. Får han spela till helgen då eller hur blir det?

Lyssnade precis på en intervju med Tony G. Jag gillar honom. Det har nog inte passerat en intervju under hans tid i Bajen utan att han nämnt spelare nummer tolv. Det är stort TG. Och smart. Nu gnäller han dessutom lite på förbundet. Misstänker att han kommer få någon form av reaktion. Tycker det är bra att han vågar kritisera. Någon måste ju göra det.

Klicka här för att lyssna på intevjun med Tony G

Fokus, fokus, fokus som en viss Allsing skriker på morgen. Nu jävlar kör vi över BP!

Forza Bajen, in med bollen!

Vad är det som händer?


foto: aftonbladet.se


Idag var Tomas trött. Hade väl i och för sig bestämt mig redan igår för att inte traska till jobbet idag. Men det var ruskigt svårt att kliva ur sängen. Ska bli riktigt trevligt att sova ut imorgon. Tänker nog inte gå upp förrän jag vaknat minsann.

I förrgår avgick vår ordförande. Igår sparkas sportchefen. Legendare Lasse Eriksson är den förste som får sparken från Bajen när det ska sparas. Men hallå. Ikonen Lasse Eriksson. Mannen som gav oss vårt första (och hittills ända) sm-guld. Och enligt personer runt omkring föreningen en av få som hade väldigt spännande framtidsplaner. Och framförallt ett väldigt stort bajenhjärta. Jag ställer mig långt fram i ledet av frågande grönvita. Vad är det som händer?

Vädersnack? Självklart. Om någon frågade mig vad det är för väder idag så hade mitt svar blivit att vi har skitväder. Det blåser, är mulet och fuktigt i luften. Men nu måste jag nog stanna upp och fråga mig själv. Jag gillar ju egentligen sånt här väder. Det är ju naturligtvis inte så kul att vara utomhus. Men att slänga sig i soffan och titta på en film är nice. Eller sätta sig nära fönstret och bara titta ut är också lite mysigt. Kan man då säga att det är skitväder?

Två fotbollsmatcher ikväll. Först "derbyt" mot Brommapojkarna. Hoppas, hoppas, hoppas att segern över Malmö i söndags var en liten boost för grabbarna. Två raka hade varit grymt skönt. Idag saknas båda anfallarna på grund av avstängningar. Mitt tips är att Castro Tello och Freddy Söderberg bildar anfallspar. Om inte Tony G väljer att spela med endast en forward. Haris är tydligen tillbaks från skada idag vilket är grymt positivt.

Match två är finalen i UEFA-cupen. Shaktar Donesk mot Werder Bremen. Tänk om det skulle lossna ordentligt för Markus Rosenberg snart. Tomas ska hålla tummarna för att Mackan stänker in två bollar ikväll. Minst.

Just som jag trodde att jag tröttnat på att kämpa och försöka på min fritid (när de flesta andra bara är bakåtsträvare och bromsklossar) hände något. Tomas har nämligen börjat snickra på en ganska ball idé. Som vanligt så arbetar hjärnan i 200 knyck men den här gången kan det förhoppningsvis bli något av mina tankar också. Dock så kan jag inte sjösätta min plan för berörda parter än på låt säga tre veckor. Och frågan är om jag kan få ett vettigt svar förrän augusti. Men man kanske skulle försöka att lugna ner sig lite och låta det ha sin lilla gång det här. För det är en ganska cool grej. Och den kommer gynna det lokala musiklivet rätt mycket.

Back to work.

Hårdrock på er kompisar!


Damien Rice - 9 Crimes

Tomas är impad. Men inte bara av trumslagare.



Så då ska det bli som utlovat. Sista fem namnen (eller första) på tuffa trummis-listan. Den här listan var lite halvspontan från början och inte speciellt genomtänkt. Men det har blivit en lista och jag står bakom den till hundra procent. De här tio grabbarna (sorry tjejer men ni fixar helt enkelt inte det här) tillhör lätt världseliten bland trumslagare. Sen finns det säkert hundra till som är både snabbare och mer tekniska. Men det här är min blogg. Och således min lista.

Men först tänkte jag faktiskt dra lite sport för ovanlighetens skull. Har ju helt missat att berätta för er att min bror (som är lillebror på alla tänkbara sätt) sprang Göteborgsvarvet i lördags. En vild gissning från min sida är att han inte tränat överdrivet mycket för det här loppet. Lägg till att jag inte tror att han sprungit så långt som 21 kilometer förut. Jag tror inte ens att han sprungit så långt som 13 kilometer förut vilket han gjorde förra onsdagen för att testa. Då är det rätt så jävla grymt att löpa runt på 1:50:05. En timme, femtio minuter och fem sekunder. Det är 2,1 mil vi pratar om. Placeringen (nr: 10.918) låter ju inte så mycket i sig.

Hur som helst. Jag är grymt imponerad. Kan ju inte låta bli att känna mig lite motvierad faktiskt att hänga på nästa år. Dessutom slog han Stefan Holm med tolv minuter. Fast det är klart. Stefan Holm har säkert hoppat 2,1 mil på bra mycket bättre tid än två timmar.

Så till trummorna då. Det kommer bli en liten utläggning men det får ni ta. Plats nummer fem förärar jag en gammal barndomsidol. Och det är väl nästan ända sättet Tommy Lee fråm Mötley Crüe platsar på en sån här lista. Tommy Lee är mer en tuff rocker än en teknisk skinsmiskare. Fast det är klart. Att hänga upp och ner när man lirar ger ju helt klart pluspoäng.

Plats fyra tillfaller den snabbfotade Jason Costa i All That Remains. Jag fastnade för det här bandet som så många andra när Guitar Hero kom till landet. Six hette låten och var grymt svår att spela. Efter det var jag fast. Ruskigt tempo och sjuka taktbyten gör att den Jason Costa får vara med och leka på min lista.

Så är det då dags för the final three. The big ones.

Bronspenger ger jag till en gammal trash-hjälte. Jürgen Reil bankar verkligen skiten ur trummorna på de flesta av Kreators alster. Tror att han missat en platta men jag kan ha fel. Är egentligen inget stort fan av tidig Kreator men de senaste tre plattorna är magiska. Kan faktiskt inte komma ihåg när jag hade en lika överrumplande musikupplevelse som när jag satte på Enemy Of God-albumet. Sann kärlek.

Plats två. Eller förste springare upp som man säger på ett annats språk. Här hittar vi den sista mohikanen. Mike Terrana. Första gången jag kom i kontakt med den här snubben var så sent som i slutet på 90-talet. Eller väldigt tidigt på 2000-talet. Han bankade trummor för Metalium och gjorde det sjukt bra. Annars har herr Terrana flackat runt rätt så bra. Han har bland annat lirat trummor åt Yngwie Malmsteen och Rage. Numera håller han takten i Masterplan.

Und jetzt. Den förste. Störste. Den bäste av dem alla. Eller så är det bara som så att Tomas fastnat rätt mycket för det här gänget just nu. Guldet slänger jag iväg till Chris Adler i Lamb Of God. Jag har tyvärr aldrig fått bevittna det här gänget live men det händer förhoppningsvis till sommaren. Det är dock sällan man ser en kille som så oberörd spelar lika fort, hårt och tekniskt som Chris Adlers gör. Och han gör det inte bara på skiva utan även live också. Jag har ju trots allt gått igenom YouTube och glott på några dvd:er med boysen. Så den skönaste trummisen just nu hittar ni alltså i Lamb Of God.

Det är min blogg. Glöm inte det. Listan i sin helthet ser ut som följer. Klagomål, reklamationer eller bara någon kommentar tas tacksamt emot.

1. Chris Adler (Lamb Of God)
2. Mike Terrana (Masterplan)
3. Jürgen Reil (Kreator)

4. Jason Costa (All That Remains)
5. Tommy Lee (Mötley Crüe)
6. Joey Jordison (Slipknot)
7. Jeff Porcaro (ToTo)
8. Vinnie Paul (Pantera)
9. Scott Travis (Judas Priest)
10. Mike Portnoy (Dream Theater)

Ska nog försöka snickra ihop en lista med världens fem mest överskattade trummisar. Fast det får bli efter Sweden Rock. Det är ju inte omöjligt att man kan hitta några kandidater där nere.

På torsdag kommer de första fem punkterna på Tomas "får-inte-missa-på-sweden-rock"-lista.

Nu blir det frivolter i duschen innan det är dags att se på film med han lillkillen som har ont i benen. Och foten. Och.. Ja det kanske räcker så.

Hårdrock på er kompisar!



Lamb Of God - Laid To Rest


Mike Terrana - Trumsolo


Kreator - Impossible Brutality

Kycklingballar på Kanal 5


Snodd från metro.se


Tisdag. Världens mest tråkiga dag. Utan konkurens. Jag skulle lätt rösta för att göra tisdagen till en arbetsfri dag. Tänk er själva. Jobba en dag. Sen ledig en dag. Och sen är det bara tre arbetsdagar till helg. Det hade ju varit lysande.

Jag antar att det är fler än Tomas som skrattat åt Soneby City Sports. Ballar av stål på Kanal 5 ni vet. Men hur mycket på riktigt är det? Visst, att ställa sig helt spontant inne på biblioteket och börja sjunga känns ärligt. Men inslaget där han retar upp supportar till Hammarby, Djyrgården och råttorna. Det måste vara fejk. Det är fantastiskt roligt. Men som sagt. Fejk-varnings-lampan lyser. Starkt. Idag läste jag dessutom i Metro att personalen på ena restaurangen där inslaget spelats in säger att deltagarna (dvs Soneby och "supportrarna") kände varandra.

I söndags blev det tre poäng för Bajen. ÄNTLIGEN! Vi var väl inte värda det någonstans då ÄMIFIF ägde matchen. Men gör man inte mål så vinner man inga matcher. Det är ungefär så det sett ut för oss den här våren. Hade varit grymt att smiska upp BP imorgon. Fast med Charlie avstängd fem(!!??) matcher kan det bli tufft.

Om jag inte sagt det tidigare så måste jag göra det nu. Det är ju lätt att gnälla när något inte är bra men otroligt svårt att berömma när något är bra. Tomas trivs som fisken på sitt nya jobb. Bra tider, bra folk att jobba med och bra trafikledning. Kan man kräva så mycket mer? Dessutom har jag mer än okej och väldigt roliga arbetsuppgifter. Bara en sån sak som att kunna gå hem i princip när man vill är ju guld värd. Frihet under ansvar är en bra grej!

För er som sitter och biter på naglarna över upplösningen av Tomas tuffa trummislista så kommer jag att presentera hela listan ikväll. Kom på att det minsann finns fler listor jag vill göra. Innan jag drar till Sweden Rock.

Fegt Martin Soneby. Men klokt att inte göra det på riktigt.

Skrattar lite åt situationen på ett jobb jag hade för ett tag sedan där man inte ens fick byta pass med varandra. Helt sjukt.

12 dagar kvar nu gott folk!


Ballar av stål - Soneby City Sports

Kan bli en kul helg det här

Lördag. Solen skiner och Tomas har nästan precis orkat sig ur sängen. Kanske skulle ta och släpa sig in i duschen och ta sig ut på stan.

Idag är det kalas. Igen då tydligen. Fick höra igår att jag minsann var på kalas hela tiden. Vet inte riktigt om jag kan hålla med. Fast å andra sidan är det ju väldigt trevlig med kalas så inte mig emot. Idag är det Gimli och Zezze som har gemensamt 30-årskalas. Tråkigt nog är jag inte så taggad. Kan inte riktigt sätta fingret på varför men det löser sig säkert när man väl är på plats.

Det är även en hyfsat viktig match idag innan kalaset. Man Utd möter Arsenal. United behöver en poäng på två matcher för att säkra ligan. Finns inte mycket som talar mot att de klarar det. Men jag måste hoppas. Om nu Arsenal kunde göra något bra den här säsongen och slå United idag så väntar en grymt spännande dag imorgon. Pool möter West Brom borta och vinner vi den är vi tre poäng bakom United. Ja ni kan upplägget. Hoppas, hoppas, hoppas...

Idag kan det tydligen bli klart att Erkan Zengin kommer hem till Hammarby i sommar. Jag blev lite rörd i veckan när jag läste en intervju med Erkan. Att han om någon skulle prata om "ont i hjärtat..." trodde jag inte. Stort Erkan. Naturligtvis vill jag att det ska gå bra för honom i Turkiet men nu får han gärna komma faktiskt. Om så bara för en kort stund. En spelare gör inte ett lag men jag tror att han kan sätta ner foten. Eller slå näven i bordet.

Butlers igår. Nu börjar det minsann bli rätt så bra. Naturligtvis får vi väldigt god hjälp av uteserveringen men det visste vi ju. Socialstyrelsen var på besök vid tolvtiden och tydligen var det bara vi som hade hyfsat med folk. När jag gick hem efter jobbet funderade jag på varför de måste ljuga. Det var faktiskt rätt bra på både Harrys och Agas... hmm.. Cheers..

Men som sagt. Kul att folk börjar fatta att det inte är stendött på Butlers efter tio.

Imorgon möter vi ÄMIFIF på Söderstadion. Nu MÅSTE det bli vinst. Får ont i magen bara på tanken att vi ska  halka efter ännu mer.

Är nästen helt övertygad om att United har mutat både andra lag och domare för att vinna ligan i år.

Och så slänger vi ut Fredrik Söderström.

15 dagar kvar!


Dropkick Murphy's - I'm Shipping Up To Boston

Morgonstund har guld.. Under fötterna?


Taskig mobilbild från Herrestadfjället


Idag pep larmet klockan 03:57. Upp och titta på Anaheim-Detroit. Dock så blev det bara två perioder och då ledde Anaheim med 2-0 så det kändes väl sådär att gå upp tidigt. För klockan fyra är tidigt.

Inte lika gütt att promenera till jobbet idag. Lite seg i benen efter gårdagens strappats på fjället plus att vädret väl inte är det bästa idag. Men jag gick ändå. Hade friläge att åka med Lina men nu har jag ju bestämt mig för att inte bli en kontors-tjockis så då får det bli promenad. Och hör sen.

Onsdag idag alltså. Fick en förfrågan om jag hade lust att boxas ikväll. Sån där träningsboxning alltså. Det är tydligen medlemsdag på gymmet. Nu är nog inte det aktuellt. Dels har jag aldrig boxats (och jag är inte nog inte särskilt bra på det) och sen att göra det första gången inför publiken känns inte alls lockande. Och dessutom ska vi fira Jenny ikväll som blev ännu mer gammal kärring igår.

Franzén gjorde tydligen mål igen för Detroit. Men vad hjälpte det när ingen annan gjorde det. Ducks vann med 2-1 och nu blir det spännande på torsdag. Kanske blir till att gå upp klockan fyra igen.

Alldeles strax dags för frukost. Bara en av alla bra saker med att jobba på deVal.

Hoppas ni får en bra onsdag kompisar!


Jerry Williams - En Vintersaga

"Vi tar dom med traktorn..."



Tisdag. Redan? Ja tiden går ju fort när man har roligt säger de som vet.

Har fortsatt att vara duktig. Är nyss hemkommen från en liten rundvandring på Herrestadfjället. Har faktiskt aldrig varit där förut. Heller. Tomas har börjat utforska Uddevalla med omnejd på fullt allvar. Kanske snart dags för en stadsvandring så man får lära sig lite historia också.

Nåväl. Lördagens spelande gick som smort. Jag visste att den här sortens tillställningar kan bli antingen hur bra som helst eller total katastrof. Det blev nog det försnämnda om jag måste välja något. Dock så lyckades jag med bedriften att tömma dansgolvet. Helt. På 30 sekunder. Både jag och bror som var med och roddade blev lite förvånade. Är Blondie-One Way Or Another inte en låt som folk runt 35 borde uppskatta rätt mycket? Fick bli världens bästa räddningsplanka. Carola och vips så var golvet fullt igen.

Söndagen började inte förän klockan två. Efter att riggen var lämnad stod glass på schemat. Glass som blev fotboll. Ni som känner mig förstår nog att jag inte var så svårflörtad. Ljungskile mot Väsby United. Vilda Väsby? Det var inte så mycket vilt över gästerna den här söndagen. Mer än open season i så fall. LSK ägde matchen och vann klart rättvist med 4-1. Gött med första segern för de gröna utbrytarna.

Det andra gröna laget vet jag inte om jag vill prata så mycket om. Det gör ont att vara bajare just nu. Ytterligare en förlust igår och nu ser det riktigt jobbigt ut. Inte för att vi kanske förtjänade att vinna igår men vi hade behövt det. Nu blev det istället 0-2 i röven på plasten i Örebro. Tungt. Eller till och med tyngre.

Byggmästern på jobbet hittades i lördags. I ett snöre. Tycker verkligen synd om hans nära och kollegor. Men självmord? Jag är ruskigt tveksam till om jag har sympatier med folk som begår självmord. Fegt och själviskt. Men en tragisk historia är det.

Wåhlemark-effekt? Nej absolut inte. Ljungskile har inte spelat dåligt i tidigare matcher och i söndags mötte de jumbon i Superettan och seriens i särklass sämsta lag. Då ska det bli seger oavsett vem som sitter på bänken. Och ärligt. Varför får en tränare sparken efter fem(!) matcher? Det måste vara något mer än uteblivna poäng och uthängning av spelare i pressen som ligger bakom. För så allvarligt har det inte varit. Colin Burns (målisen som det handlat mest om) måste väl ha någon form av självinsikt och fattat att han var orsaken till att LSK tappade poäng i de två inledande matcherna. Nej något lurt är det.

Har helt och hållet glömt bort mina tuffa trummisar. Så varför inte slänga ut nästa då. Joey Jordison spelar i ett band som är rätt så jävla dåliga faktiskt. Dåliga som i att Tomas inte lyssnar så mycket på dem. Slipsknut (Slipknot red. anm.) känner säkert de flesta till. Dock så är herr Jordison en av världens i särklass säkraste trummisar. Gillar soundet som han har gör jag också. Därav en sjätteplats på min eminenta lista. Om nu någon orkar bry sig.

1. -
2. -
3. -
4. -
5. -
6. Joey Jordison (Slipknot) - Before I Forget
7. Jeff Porcaro (ToTo) - Pamela
8. Vinnie Paul (Pantera) - Mouth For A War
9. Scott Travis (Judas Priest) - Painkiller
10. Mike Portnoy (Dream Theater) - Pull Me Under

Ja ja. Before I Forget är faktiskt en rätt bra låt. Jag får väl erkänna det. Precis som att System Of A Down hade varit grymt bra. Bara man ströp sångaren så.

19 dagar kvar nu vänner. Här kommer en liten checklista:

  • Biljett
  • Bil
  • Tält
  • Sovsäck
  • Luftmadrass
  • Metalblaster
  • Alkohol
  • Sällskap

Kan det vara något man glömt? Om inte så är det bara tält och dryck kvar att fixa. Det ska väl inte vara så svårt på dryga två veckor. Eller knappa tre. Välj själv.

Nu ska Tomas lägga upp fötterna på soffbortet och avnjuta en grymt bra film. Vilken? Ingen aning. Fråga mig imorgon.

Metal in the night you mf's!


Slipknot - Before I Forget

Uddevalla gillar gratisgrejer

Det blåser i Uddevalla. Ganska mycket också. Dock har vi klarat oss ifrån massa regn. Lite har det regnat också men hej. Det måste det ju göra överallt. Förstår faktiskt inte vart det kommer ifrån att Uddevalla skulle vara regnets huvudstad. Det är väl Borås som är det?

Äntligen har Uddevalla visat sig vara bättre än Trollhättan. Grannstaden brukar slå oss i de flesta tävlingar som vi ställs mot varandra. Men idag kom en seger för korpstaden. I att fika. 1577 personer tog sig till Kungstorget för att fika. Naturligtvis var det gratis. Hade det kostat så mycket som en femma hade vi nog kunnat halvera den siffran. Om Tomas var där? Självklat. Det var ju gratis som sagt.

Har varit uppe i Färgelanda och riggat anläggning med bror nu. Är hemma för att få i oss en bit mat och bevittna lite fotboll innan det ska deejay:as på reunion-kalaset. 55 personer ska det tydligen bli. En del var gravida och vissa skulle ha med sig barnvagn. Får väl hoppas på att grabbarna håller uppe stämningen då. Hur bror ska överleva fyra timmar i Dalsland utan internetpoker ska bli intressant att se.

Sport ja. Det känns riktigt avlägset att Pool ska knipa ligan i år. Tre matcher kvar och tre poäng upp till äcklen som leder. Och dessutom en match mer spelad för oss så... Ja det ser riktigt tungt ut. Men hoppet är det sista som överger oss. Ikväll ska West Ham besegras och imorgon håller vi tummarna för Mancherster. City!

Dusch, rakning, pizza och fotboll. Sen blir det träskor, grovsnus och träsprit. Och imorgon ska det bli löpträning med lillebror. Undrar om storebror vill hänga på?

Hårdrock på er!


Five Finger Death Punch - Never Enough

Grattis på födelsedagen!



Idag har Tomas varit duktig. Faktiskt lite mer duktig än någon annan dag den här veckan. Och vad har man gjort för att få klappa sig på axeln på det här viset? Jo jag klev ur sängen tio i sex imorse och promenerade till jobbet. Känns som att det är en rätt bra start på dagen så det får nog bli en vana. Det tog väl ungefär en timme så det känns lagom. Har dessutom varit på strappats med Helén alla andra dagar den här veckan. Varför? För att jag är banne mig trött på att sitta still på ett kontor hela dagarna. Eller rättare sagt så är jag trött på vad som kommer med ett stillasittande jobb. Kanske inte tio kilo men inte långt ifrån. Det ska bli ändring på det nu.

Sitter och förbereder lördagens äventyr. Ska befinna mig i Färgelanda på en återträff för gamla högstadieklasser. 20 år firar de visst. Jag kommer med andra ord få spela massa tuff musik från mina early years som deejay. Ska bli riktigt kul. Dessutom ska det faktiskt bli lite kul att få spela musik för personer som är uteslutande äldre än mig själv.

Skönt att se att domarnivån i Champions League inte håller särskilt mycket högre klass än den i Allsvenskan. Om jag fick se Bajen göra sin sämsta på över tio år igår så var det nog den sämsta domaren jag sett på lika många år. Helt otroligt att inte Chelsea fick med sig minst en straff. Till och med en blind hade dömt straff. Han hade nog tagit det på ljudet att bollen tog på armen på en Barca-spelare. Två gånger!

Martin Frändesjö tar över Kropps herrar. En liten skräll måste jag säga. Som vanligt är inte lokalblaskan nära att gissa rätt i Silly Season. Ska bli riktigt kul att se om inte handbollen kan få sig ytterligare ett lyft här i stan nu. Damerna i Elitserien och herrarna i Allsvenskan. Kan bli en kul höst/vinter.

Cykla? Nej jag tror faktiskt jag ska skrota den idén. En timmes promenad åt varje håll ger massa skön tid att lyssna på bra musik. Och tänka kan man misann göra också.

Robin Söder (talangen i blodvitt ni vet) har slutat snusa för att slippa skador. Hmm..!? På riktigt..!? Tur att man inte är elitidrottare.

Ja ja. De är inte så mycket äldre än mig. Men ändå. Låt mig vara lite nöjd.

Jag ska inte gnälla över att Barca slog ut Chelski med hjälp av domaren. Det var ju det jag hoppades på. Men det var ändå en katastrofal insats.

Mer musiklyssnande nu. Känns skönt att kunna se fram mot ett lördags-gig på riktigt. Och snart är det nedsläpp i kvarten mellan Sverige och Tjeckien. Är rätt säker på att vi åker. Men hoppet är väl det sista som överger människan.

Vem var det som brydde sig om hockey-vm?

Är det inte lite äckligt när folk bara försvinner? Byggherren på jobbet har inte setts till sen igår förmiddag. Han sov inte hemma i natt och ingen har hört ett ljud. Mysko.

Grattis? Jo jag fick ju se att det är på dagen ett år sedan bloggen fick sitt första inlägg. Så grattis Tomas till ett års bloggande. Det trodde jag faktiskt inte när jag skrev de första raderna här. För ett år sedan då som sagt var.

Hårdrock på er kompisar!


Culture Beat - Mr. Vain (tuff disco från 1993)

Inte ens nära Hammarby



Jag vet inte ens vart jag ska börja. Så jävla besviken. 1-4 mot Kalmar. Hemma. På Söderstadion! Vad fan är det som händer? Ingenting fungerade. Inget passningsspel. Inget positionsspel. Inga löpningar. Ingen vilja. När laguppställningarna presenterades kändes det ändå rätt bra. Rami in i mål och Söderström bänkad. Dock till förmån för Gaete men han har jag ändå plussat massa förut så... Men vad händer? Helt klart rättvis seger för Kalmar. Och frågan är om inte siffrorna är lite i underkant.

Spelarbetyg (1 till 10 där 6 är godkänt) om Tomas får bestämma:

Rami Shaaban (8)
Rami har varit borta i nästan ett år. Han är lätt bäste Bajare på plan idag. Inget att göra åt målen.

José Monteiro (3)
Monday James (3)
Igor Armas (6)
Emil Johansson (6)
Inte ens nästan godkänt för backlinjen idag. Föll alltför långt ner i planen och såg darriga ut när det hettade till. Igor och Emil gör ändå en godkänd match.

Carlos Gaete (1)
Mikkel Jensen (3)
Lolo Chanko (4)
Castro Tello (5)
Ruskigt underkänt. Kan inte påminna mig om att jag sett någon göra en sämre match än Gaete gör idag. Någonsin. I något lag. Jensen/Chanko fortsätter att ha alldeles för dåligt snitt på passningarna. Castro Tello är den på mitten som försöker men det händer tyvärr alltför lite.

Charlie (6)
Nathan Paulse (5)
Charlie springer, springer och springer. Men oftast fel. Får godkänt för målet och att han skiter i att fira för att springa tillbaks med bollen så Kalmar kan sätta igång spelet. Då stod det 1-4 med tio minuter kvar. Stort.

Fredrik Söderström kommer in direkt efter paus och ersatte Emil som fick kramp i magen. Förstår ärligt inte vad vi ska med 36-åringen till. Långsam, okonstruktiv och bara förbannad. Att han dessutom är vice kapten är en gåta.

Promenerade hem med cykeln från jobbet idag. Historian? Ja den är lite lång. För ett tag sedan lånade jag Gimlis (det är en annan historia) cykel för att hojja till jobbet. När jag väl fick in åbäket till stan och fick den servad så gick ena trampan sönder på premiärturen. Nu har den stått (inte trampan) på jobbet i cirka två veckor och när jag väl fick tummen ur så fick jag inte loss den trasiga trampan. Så idag blev det promenad med cykeln hem. Imorgon ska jag kanske hinna lämna in den för ytterligare en serice. Får kanske be bror som är här och våldgästar.

Nu blir det resten av Chelski-Barca. Essien har gjort 1-0 för de blå på ett mästerligt sätt. Jag brukar ju hålla på Engelsk fotboll men idag hoppas jag verkligen att Barca vinner. Trots att jag håller på Real Madrid och vi blev förnedrade sist.

Tony G har en del att tänka på nu.

Ska man lyckas med Blade 3 sen kanske då.

Vad gjorde Siggi Jónson på läktaren? Kan det vara som så att Bajen-ledningen tröttnat på Mr G? Men inte fan tar vi en ex djyrgårdstränare i så fall väl?


Volbeat - Sad Man's Tongue

Dags att göra önskelista



Onsdag. Mitt i veckan. Fast egentligen så är det inte mitt i veckan förän imorgon eller? Tomas ska ju ändå jobba lördag också.

Hade tänkt kolla på United-Arsenal igår. Men gissa vad. Comhem led tydligen av strömavbrott så all TV var borta. Lite dagens i-landsproblem men ändå. Hade tänkt ringa och fråga vad ersättningen blir för att man inte hade TV i några timmar. Antagligen ber de mig att dra någonstans och säger upp mitt abbonemang så jag skiter nog i det.

Ikväll blir det Bajen-Kalmar. Börjar bli lite lätt nervös redan nu. Inte en seger hemma på Söderstadion än i år så det är väl dags ikväll. Om inte annat så blir det grymt jobbigt om vi förlorar. Och Kalmar är väl inget lag som vi har så där överdrivet lätt för. Får jag önska några saker inför matchen (förutom tre poäng och att Comhem har ström i kablarna) så blir det:

¤ att Rami är ordentligt hel och petar en ostabil Poppen.
¤ att Castro Tello får fortsätta på vänsterkanten.
¤ att Mikkel/Lulu är mer säkra i passningarna idag.
¤ att Fredrik Söderström är petat till förmån för Haris.
¤ att Nathan Paulse får göra ett nicklobb mål igen.

Nu är jag nog nöjd.

Och dags att återgå till jobbet. Lunchen tog slut oväntat fort.

25 dagar kvar nu gott folk!

Forza Bajen!


Lynyrd Skynyrd - Free Bird (live @ BBC 1975)

Ångest? Ja tack en liten bit då.

Söndag. Och idag har Tomas faktiskt lite klassisk söndagsångest. Inte för att jag gjorde något dumt eller pinsamt igår. Eller ja. Möjligtvist dumt. Fast inte dumt som i dum mot någon annan. Jag har helt enkelt gjort slut på för mycket pengar. Jag förstår inte att det ska vara så svårt att hålla i Selma och allt vad det är. Finns det någon grupp för oss ekonomiskt sjuka?

Snart dags för avfärd mot Jönköping. Om jag ska vara ärlig så är jag inte det minsta sugen på att åka dit. 20 mil i en bil med en baksmälla som ligger och lurar. Det kan ju aldrig vara bra. Men mormor fyller ju 80 år så det är klart jag ska med. Vad jag inte förstår är vad vi ska till Jönköping och göra. Vad är det för fel på Ucklum?

Och nu var det tydligen dags ja.

Vi hörs ikväll gott folk.

Hårdrock!


Kansas - Dust In The Wind (live unplugged)

Folköl och vuxenlekar



Status för sjukdom: Helt klart på bättringsvägen. Piggare och inte alls lika hostig. Dock finns snuvan kvar och rösten är väl inget att hurra för. Framför allt inte när det börjar bli lite sent på kvällen. Låter nästan som att man hinkat några glas whiskey för mycket. Men som sagt. Klart mycket bättre än för några dagar sedan.

Hade en lugn och väldigt skön fredag igår. Dagen började klockan halv två när Christer sms-väckte mig. Sen blev det brännboll på Bodele (eller Bodili som vissa vill kalla det). Tomas som fortfarande är krasslig förde protokoll. Och med tanke på att de flesta hade behövt en sväng i syrgastältet både under och efter aktiviteten känns det som ett klokt val. Sedan mat på Butlers. Kvällen avslutades med skräckis hos Helén. Halvt bakom en filt. Jag gillar absolut skräckfilmer men jag måste också få gömma mig lite.

Dagen så här långt har mest tillbringats på Torp. Present till mormor och tältjakt stod på dagordningen. Present var inte så svårt då mormor samlar på änglar. Tältet var värre. Nog för att det fanns tält men inget som riktigt föll mig i smaken. Är väl lite kräsen efter att de senaste tält-nätterna spenderats i ett tält med tre sovrum och en hall. Skam den som ger sig så till veckan går jakten vidare.

Ikväll är det så dags för deVal-mästerskapen i bowling. Eller en halvofficiell personalfest kanske man kan kalla det för istället. Bowling är nog bara  en bonuslek. Om jag känner mig själv rätt så kommer det nog ändå ligga en del prestige i potten. Ska vara på Butlers klockan fyra och möta de som är sugna på en för-öl. Tomas är sugen men det får ändå bli relativt lugnt ikväll. Ska upp ganska tidigt imorgon och åka till Jönköping. Mormor fyller 80 år och hade tydligen en önskan om att få åka dit. Jönköping? Fråga mig inte...

Om det nu skulle vara någon som är sugen på vem nummer sex på tuffa-trummisar-listan är så får ni vänta någon dag till på den. Hinner jag imorgon så är jag nöjd.

Misstänker att det blir tidig bussfärd tillbaks till Uddevalla ikväll. Så vi syns på Mortens sen gott folk.

Hårdrock och mellanöl på er!


Kiss - Beth (live)

RSS 2.0