Ledig = tvätt- och baddag

Fredag. Helg. Känns bra att vara i startgropen för tre lediga dagar. När det dessutom är strålande väder och löfte om mer så ska man inte klaga. Verkligen inte.

Det blev ett ganska duktigt kalas i onsdags. Christer överlevde väl sin 30-års dag lika bra som jag klarade av min. Tror jag. Den här gången blev det dock inget iskrig. Vi började på Butlers. Eller ja. Tomas jobbade till klockan åtta och var således inte inne i stan förän halv nio. Höll på att inte komma in på stället. Tyvärr det är fullt, sa vakten när jag kom. Men! Vi firar ju min vän som fyller 30. Efter två minuters lätt övertalning släppte han in mig.

Trevligt med quiz och öl på Butlers. Sen ramlade vi vidare till GG. Tomas blev mer än lovligt påverkad av alkoholen med tanke på att det var jobb på torsdagen också. Men vad ska man göra när en av de godaste fyller år? Jobba gör jag ju jämt menar jag.



Passa er. Ikväll är vi farliga!


Ledigheten idag kommer tillbringas i tvättstugan. Om den är ledig. Kom på att jag behöver tvätta lite så det är väl bara att springa ner och se om det funkar. Tänker alldeles strax lägga fram ett förslag till Magnus om att tillbringa några timmar på en uteservering också.

Ikväll åker vi till kusten. Inte pärlan Bovallstrand utan grannen Hunnebostrand. Fick ju så mycket skäll av Fredrik för några veckor sedan för att jag inte hälsat på ännu. Grilla, bada och en och annan malt ska nog slinka ner också. Det där med öl och hårdrock är ju inte helt otippat när företaget "Waljehorn, Peterson och Sandström" har sammanträde.

Till sist: Jag tycker verkligen illa om rövslickande skitsnackare. Springa och limma för chefen men försöka få det se ut som en helt vanlig fråga. Så jävla dåligt.

Dagens YouTube-klipp är tillägnat!

Tack och bock, hårdrock!


Edguy - King Of Fools

Minus två?

Smaka på den här titeln. Indiana Jones och kristalldödskallens rike. Det är ju nästan så att man får rysningar. Kalla kårar.

Det ska sägas att det var med grymt höga förväntningar jag och gode vän Christer slog oss ned i biosalongens hyfsat bekväma fåtöljer igår. Men. Jag tänker faktiskt inte skriva en recension. Visst finns en del av den gamle coole Indiana kvar. Rappa och kluriga kommentarer men oftast rätt seg och långsam. Dessutom. Utan att avslöja för mycket. Hade jag velat se Arkiv X hade jag kunnat lånat boxen av Magnus.

Stor besvikelse. Filmen hade kunnat få en svag trea (det är ju ändå Indiana) fram till sista kvarten. Sen spårar det ur. Vill inte sätta minusbetyg men det är inte långt borta.

Tomas ger en etta i betyg. Uppföljare är svårt. När de dessutom lyckats fantastiskt bra med nummer två och tre så borde de slutat när de var på topp.

Eller kan det vara så enkelt att jag hade för höga förväntningar?


OBS! Trailern har faktiskt inget med slutprodukten att göra!

Quiz och malt

Jag kan verkligen inte bestämma mig. Äta upp kakan eller ha den kvar? Funderar på att göra två listor. En med fördelar och en med nackdelar. Sen måste det vägas in att Tomas är en väldigt trygghetssökande människa. Det talar tyvärr för att behålla kakan.

Chansar man inte så vinner man inte. Är det så?

Idag fyller en av mina godaste vänner år. 30 år. Är vi gamla nu då? Absolut inte. Vi är yngre än någonsin. Och ikväll ska det firas med quiz och öl på Butlers. Tyvärr så måste ju en annan jobba imorgon. Det är fortfarande det där med att byta dagar. Ibland känns det som att jag vill kunna ljuga lite och säga att jag är sjuk. Men så funkar det inte i Tomas värld.

Sol, kaffe och en laptop i knät. Trivs rätt bra just i detta nu. Ska nog ta och byta ut datorn mot mot en tidning. Om 45 minuter är det dags att börja jobba.

Hårdrock på er!




Hårdrock för bövelen. Grattis Christer!!

Lagerbäck är kungen

Hamnade i trevligt sällskap på Butlers igår för att bevittna Sverige-Slovenien. Tur att jag drack kaffe under matchen annars hade jag somnat. Bortsett första kvarten i andra halvlek satt muggen fastklistrad vid läppen under hela matchen. Gäsp!

Förstår inte snacket om varför inte den eller de är med i landslaget. Naturligtvis kan alla ha en åsikt om vem eller vilka som ska vara med. Men är vi verkligen så korkade så att vi tror att de personer (Lagerbäck och Andersson) som jobbar med det här minst 80 timmar i veckan inte har koll? Jag har också haft starka åsikter om Lagerbäcks vara eller inte vara men för något år sedan bestämde jag mig för att den mannens facit talar för sig själv.

Tycker det var lite löjligt att Lagerbäck lackade ur igår på frågan om Ljungberg var given i landslaget. Varför inte bara svara som det är. Om Ljungberg är frisk så spelar han. Inget att snacka om. Han är ju vår lagkapten!

Om Tomas får bestämma så ställer vi upp följande elva mot Grekland i premiären.

Målvakt: Andreas Isaksson
Kommentar: Okej att han inte lirade så mycket i Man City och att han släppte åtta bollar i sista matchen. Han är fortfarande bästa alternativet på grund av sin rutin.

Högerback: Fredrik Stoor
Vänsterback: Mikael Nilsson
Mittbackar: Petter Hansson och Olof Mellberg
Kommentar: Mittbacksparet är givet. Tycker jag. Möjligt att Mikael Dorsin ska ha vänsterbacken så vi har en bra vänsterfot där. Då flyttar Nilsson över till höger.

Högermitt: Sebastian Larsson
Vänstermitt: Christian Willhelmsson
Defensiv mitt: Anders Svensson
Offensiv mitt: Kim Källström
Kommentar: Ljungberg är nog mer skadad än vad vi vet. Om inte spelar han givetvis till vänster. Tror inte heller att Linderoth är klar för em-truppen och väljer därför Svensson som gått från klarhet till klarhet i den defensiva rollen.

Forwards: Zlatan och Henke
Kommentar: Tänker inte ens kommentera. Finns inte någon som är i närheten av dessa två.

Nedan har ni bästa mästerskapslåten genom tiderna. Om Tomas får bestämma.

Dock inte roligaste mästerskapet att bevittna som svensk.

Hårdrock!


Gianna Nannini & Edoardo Bennato - Un Estate Italiana

Vad är problemet?

Godmorgon världen.

Ytterligare en härlig arbetsvecka framför oss. Tomas jobbar måndag till torsdag och är således ledig fredag till söndag. Förhoppningsvis kan jag få ledigt på torsdag då min Chirster fyller 30 på onsdag. Men nu är det ju det här med att få ledigt. Och inte ens ledigt faktiskt. Nu är det ju det här med att byta dagar.

Min Christer? Nej jag är inte gay även om det låter så ibland. Jag tycker bara om mina vänner. Min Christer är inte heller gay. Inte mer än någon annan i alla fall.

Hoppas verkligen ni får en fantastisk dag kompisar. Även om ni kanske inte har lika fint väder som vi på västkusten.

Angela Gossow är så mycket metal så vi andra ser ut som synthare.

Hårdrock och metal!




Arch Enemy - Nemesis

Tomas är gammal!

Hej. Jag heter Tomas. Och jag är hårdrockare.

Den senaste tiden har jag märkt att hårdrock både betyder mycket och tar väldigt stor del av min tid. Och jag trivs med det. Har också märkt att jag tar åt mig personligen när någon trampar på hårdrocken. Känns ju oerhört dumt så jag ska nog sluta med det.

Har jobbat hela helgen. Igen. Är gristrött och ska nog ta och sova en liten stund innan kompisen Christer dyker upp. Fast först måste jag äta. Något enkelt. Har varken lust eller energi att ställa mig och laga mat just nu.

Hårdrocksgruvan igår. Besvikelse. Det var enligt ryktet 700 personer på Kôrpehôla. Hälften måste ju varit rockers. Minst. Men inte kom de till Gruvan efteråt. Tråkigt eftersom en annan stod där och lirade massa tuff musik. Fast samtidigt var det väldigt fint väder så jag förstår om folk ville vara utomhus. Men tråkigt ändå. Hoppas verkligen på en übergrym avslutning nästa helg.

Hade tänkt avhandla hur vissa (eller snarare väldigt många) använder språket nu för tiden. Katastrof. Jag hade skrivit katastrof med stora boksäver om jag inte tycket att det ser jävligt illa ut. Okej, jag är väl inte bäst i världen på att skriva korrekt men (och nu kommer det) dagens ungdom är för bedrövlig. Vad lär man sig i skolan idag? Tydligen inte rättstavning och meningsbygnad i alla fall. Sen finns det vissa "äldre" som inte heller vet hur de ska hantera bokstäverna och det är ju ännu värre.

Hur gammal lät jag nu?

Min mamma är grymmast i hela världen. Har tyvärr inte möjlighet att träffa henne idag och troligtvis läser hon inte den här bloggen men ändå. Jag älskar dig mamma!

Jag tycker väldigt mycket om min pappa och mina syskon också.

Nu blir det mat och Macgyver.

Hårdrock och världens bästa mamma!




Mammas favorit *repris*

Grums-grums

Tomas börjar bli duktig. Ställde mig och snickrade matlådor igår när jag kom hem från fotbollen. Det vill säga klockan halv nio på kvällen. Bara det tycker jag är värt en applåd. Det som gör det lite extra speciellt är att jag kom ihåg matlådan idag. Fantastiskt. Jag tror minsann att jag börjar bli lite vuxen.

Nu när lunchen har slukats ska det bli trevligt med en liten promenad. Bort till Preem för att vara mer exakt. Preem, tänker ni. Jo men då får man lite frisk luft och så kan man passa på att handla snus.

Appropå snus så måste jag skryta lite till. Måndagen den 12 maj köpte jag tre dosor. Nästan två veckor sedan alltså. De är inte slut än. Jag är i och för sig inne på sista och den kommer nog ta slut innan dagen är till ända men ändå. Jag har ju gjort av med en dosa om dagen innan så jag är nöjd. Och stolt över mig själv.

Imorgon lirar vi tuff musik i Gruvan. Och fixar nackont som håller i sig till tisdag.

Rubriken kommer från när jag och två goda vänner skulle till Karlstad. När vi passerade Grums (alla vet att det luktar blä i Grums) så sa min ena vän "Här luktar det inte mums-mums...". Mums-mums blev grums-grums. Ja ni fattar. Nu mera är grums-grums något bra. Helt logiskt eller hur.

Hårdrock på er!


Ont i knät

Ibland borde jag lyssna mer på min mor. Hon är undersköterska och har för massa år sedan jobbat på diverse instanser på hospitalet. Numera är hon speciallärare. Fast det hör inte hit.

I onsdag åkte jag och min mor till Starke Arvid i Ljungskile för att titta på mina systrar när de lirade fotboll. Jag råkade nämna att vi hade börjat latja lite med bollen igen. Mest på skoj eftersom min knäskada troligtvis aldrig kommer bli bra. Det hon sa då höll på att gå igen igår.

"Ni som bara spelar för skojs skull är dom värsta. Otränade och tror att ni är Zlatan. Jag fick ta hand om hur många sådana som helst. Ta det försiktigt med knät."

Lyssnade jag på min mamma?

Rätt svar är nog: Nej.

Okej jag har inte hamnat på akuten eller så men jag fick en ordentlig smäll igår. Och imorse var det inte alls roligt att försöka ta sig ur sängen. Det var inte heller roligt att vara halvsen till bussen och försöka ta sig nedför Kungsgatan i hyfsad fart. Ska bli intressant att se vad mitt knä tycker om tio timmars jobb idag.

Dagens hetaste nyhet: Obehöriga lärare ska inte få sätta betyg. No shit.

Tomas ska jobba hela helgen. Det betyder att jag tyvärr missar den trevliga tillställningen Kôrpehôla imorgon. Men förhoppningsvis får jag träffa alla trevliga människor i Gruvan på natten.

Hoppas ni får en bra helg kompisar!

Hårdrock.




Hardcore Superstar - We Don't Celebrate Sundays

What would Macgyver do?

Har precis kockat ihop nudlar. Två paket av den där lyxmaten ni vet. Använde till och med båda påsarna så nu blir det massa god smak. Men allvarligt så tycker jag om nudlar. Tar hellre en skål nudlar framför tv:n än en påse chips.

Schlager nu också. Jag tycker verkligen att det är så dåligt. Det finns en låt i år som heter något i stil med "Pirates from the sea". Den liras ganska flitigt på radio och den sätter sig verkligen. Tydligen inte namnet dock. Jag tror den vinner.

Macgyver laddat. Vad hade man gjort utan denna härliga karraktär? Fem boxar i hyllan och nu väntar vi på att nummer sex ska släppas. Den 27 augusti.

Har drömt massa konstiga saker på den senaste tiden. Eller kanske inte så konstiga. Mer jobbiga. Har väl aldrig trott på övernaturliga saker men det hade faktiskt varit intressant att få veta om det betyder något. Det man drömmer alltså.

Nu nudlar och Macgyver.

Hårdrock!


3 Doors Down - Here Without You

Dagens bästa

När man sitter själv och läser något, eller tittar på något, och skrattar. Högt. Då vet man att det är roligt. Riktigt roligt. Idag har jag gjort det två gånger.

I och med att man börjat skriva här så läser man också andras bloggar. Och andras länkar till andra bloggar. Det finns några som har fångat mitt intresse som hamnat bland favoriterna. En är Annelie. Idag skriver hon om en mailkonversation. Väldigt kul. Läs HÄR. Väldigt underhållande även om det bara var två rader. Dessutom länkar hon tll Helene som var med om en liknande händelse för ett tag sedan. Också grymt kul. Läs HÄR.

Tack för att ni förgyllt min dag med skratt flickor!

Sitter fortfarande med rippning och redigering av musikvideos. Det tar inte farligt lång tid det här.

Ikväll blir det fotboll på Bodele igen. Förhoppningsvis blir vi lite fler än fem den här gången. Om vi nu inte skulle bli det så får man väl hoppas på att de som är där ute och spelar är lite mognare än gänget vi träffade på sist gång.

Hårdrock!

Jag behöver hårdrock!

Jag ska börja med att skriva att jag är röd. Jag håller på Liverpool. Min säsong tog slut för någon vecka sedan så det var med ganska ointresserade ögon jag såg på dagens champions League-finalen. Manchester United mot Chelsea. Jag har aldrig gillat Man Utd. På senare tid (rysstid) har jag även börjat ogilla Chelski. Förlåt Chelsea. Men det var ju final. Champions League-final. Så klart att jag var tvungen att kolla. Och hålla båda tummarna för de blå.

Och vad tycker jag då? Först måste jag säga att det var en helt grym match. En final kan inte innehålla mer. Rent spelmässigt måste den vara i klass med finalen 2005. Fast nu fanns ju inte känslorna där. Men visst är det typiskt (och nu kommer jag ta i)  att äckliga United vinner. Bara det att Tevez visar sig vara en av världens mest osportsliga spelare. Visst ska Drogba ha rött kort för det han gör men ärligt så tycker jag att Tevez ska ha ett jävligt oranget kort för osportsligt uppträdande.

Ni som inte sett matchen förstår inte ett skvatt vad jag pratar om. Jag förstår det. Förlåt till er!

Sen missar Terry den avgörande straffen. Han gör en Beckham och och halkar. Jag satt och pratade med min bror (han är också pool-röd) under hela straffläggningen och när Anelka gick fram var vi genast överrens om att han skulle missa. För er som inte vet vem Anelka är så kan jag säga att det är fotbollens svar på Yngwie Malmsteen. En grymt stor diva med andra ord.

Jag är upprörd. Jag erkänner det. Tycker verkligen inte om det röda laget från Manchester. Tyvärr så beror det inte på själva laget så mycket utan mest på att jag känner en del United-supportrar som är allt annat än ödmjuka.

Fan!

Skit!

Jag vet att jag egentligen inte borde bry mig.

Snälla ge mig massa hårdrock!


You'll never walk alone

Långtråkigt

Alltså. Det är skönt att vara ledig. Men samtidigt är det inte så kul att vara ledig när ingen annan är det. Börjar lida av svår beslutsångest över vad jag ska göra med mitt liv.

Dagens lunch bestod av makaroner och köttbullar. Och ketchup. Så där kullinariskt men jag tycker verkligen det är aptråkigt att ställa mig och laga tre-rätters till mig själv. Ska man laga mat ska det vara till fler personer och gärna tillsammans. Då är det grymt roligt.

Sitter och rippar musikvideos nu. Tänkte göra "bland-band" som vi kan ha i bussen ner till Graspop. Det är verkligen ett evighetsgöra att rippa men själva ihopklippningen blir nog rolig. När jag nu får sätta igång med det.

Hoppas ni har en bra onsdag vänner. Tomas ska som sagt till Starke Arvid ikväll. Någon som ska göra något annat kuligt?

Hårdrock!


Starke Arvid imorgon

Blogga för bloggandets skull? Får nog sluta att skriva bara för att tror jag. Det är ju inte dumt om man har något vettigt att komma med också. Eller?

Blev fish n' chips ikväll. Enkelt men verkligen inte tokigt alls.

Några avsnitt Macgyver sen blir det nog bingen. Eller så blir det några avsnitt Macgyver i bingen. Låter som en strålande idé faktiskt.

Imorgon blir det Starke Arvid. Ljungskile i allsvenskan? Ja det är riktigt men imorgon spelar mina systrar där. Damfotboll. Division tre. Kan det bli så mycket bättre?

Och på kvällen blir det champions league. Mitt tips? Nja. Tyvärr så måste jag hoppas att Chelsea vinnner.

Andy Mckee är ju dålig.

Hårdrock och god natt.




Andy Mckee - Africa (Toto cover)

Heja Danmark

Lunch på jobbet nu. Har mest hållt till på lagret men jag tror nog att man kan räkna dagens kunder på två händer. Känns helt sjukt segt.

Danmark? Ja det är inte bara dansk öl som är bra. De är även rätt fräcka på att göra bra musik. Senaste fyndet heter Volbeat. Sen finns ju bland andra D:A:D och Gasolin. Just Gasolin har en speciell plats. Det är min kära mors favoriter och således är Tomas rätt hjärntvättad. Men vad gör det. Det är ju hur grymt som helst. Såg Sören Berlev's Gas Show i somras på Sweden Rock och det var nästan så att man började gråta. Heja bra musik som verkligen berör.

Därför bjuds det mer dansk musik i bloggen.

Nu ska Tomas promenera runt en sväng på fantastiska Torp.

Hårdrock och glädjetårar.


Gasolin - Hva gør vi nu lille du

Fem grader?

Fem grader? Kan inte tänka mig att temperaturen på högersidan i Vista stämmer idag. Vi har kalasväder och garanterat mer än futtiga fem grader. Så det så.

Sitter och lyssnar på Adam och Gry. Och Anders Timell. Okej Adam är sjuk men ändå. Måste säga att just den här tiden på dagen trivs jag med kommersiell radio. Anders Timell är verkligen helt skadad. På ett ganska positivt sätt. Och Hans Wiklund är faktiskt mer avslappnad i de här sammanhangen än när han recenserar film i TV. Godkänd radio? Absolut!

Mitt knä mår inte bra idag. Och till all förbannelse så är det fel knä. Gjorde sönder mitt vänstra knä för två och ett halvt år sedan. Och igår när vi sparkade lite boll fick jag ett motlägg. Med högerknät. Nu tror jag inte det är så farligt så det kanske var bra att det var det högra knät. Fan att man ska vara så ömtålig.

Lönespecen ramlade in igår. Hade i och för sig inte förväntat mig något annat. Men nu börjar jag förstå folk som trivs bättre med månadslön än med timmpeng. Jag är medveten om att jag jobbade lite mindre i mars än vad jag gjorde i april. Men 5.000:- Det är vad det skiljer de här två löningarna. Månadslön kanske inte är så dumt ändå.

Notera att jag absolut inte klagar eftersom jag får ut mer. Vad jag menar är att det hade nog känts bra att veta vad man har att leka med varje månad.

Tomas jobbar till klockan sju ikväll. Hoppas ni får en fantastiskt trevlig dag.

Kanske inte bäst men fortfarande jävligt bra: Volbeat!

...och nu hoppade tempen upp till åtta grader. Känns mer riktigt.

Hårdrock!




Volbeat - Radio Girl

Vuxna människor

Har snart fullbardat hela dagens planering så jag tar mig friheten att stryka allt redan nu.

Kaffe
Träna
Hälsa på mormor och morfar
Fotboll
Laga mat


Grymt nöjd. Och ja det föll bort en punkt men det var medvetet så det gills inte som en miss. Och sen blev inte matlagning det som det var tänkt att bli från början. Men världens bästa mormor och morfar skickade med mig det som blev över från middagen idag. Så matlåda till imorgon är ju redan fixad då.

Är nyss hemkommen från Bodele. Tyvärr blev vi bara fem stycken som ville lira idag. Nytt försök på torsdag. Tiden är klockan sex för den som vill.

Däremot träffade vi ett gäng barnrumpor i 30-års åldern. Vi var som sagt bara fem. De var typ tolv. Vi fick byta plan två gånger på grund av att olika föreningar hyrt. Vi frågade naturligtvis om vi fick vara med de andra och leka. Men. Tror ni vi fick vara med? Nej. Alltså. Om det inte finns fler planer och det kommer några som vill spela så låter man dem vara med. Det är lite oskriven lag så att säga. Sunt förnuft. Men inte. Jag blev lite irriterad men det är väl bara att skratta åt det.

Nu blir det pommes och korv. Väldigt snart också CSI. Ja den riktiga.

Hårdrock och snedsparkar.

Two down three to go

Kaffe
Träning
Hälsa på mormor och morfar
Fotboll
Laga mat

Den svarta drycken dracks hos Magnus. Bara för att vi är vanedjur. Och Magnus värvades till kommitén för att ordna nästa herrmiddag. Eller pojk-kalas. Välj själv. Vi han till och med planera lite för Graspop. Fyra-rums-tält. Det ni. Dessutom ska det inhandlas partytält. Det kommer bli ett grymt Camp-Uddevalla i Belgien i sommar.

Träningen blev kort. Kort men intensiv. Var inte på humör idag. Kan bero på att jag inte ätit något än. Smart? Nej det kan man väl inte påstå men det blev lite snabba ryck i morse. Och nu ska snart mormor bjuda på ugnstekt falukorv och potatismos. Det är konstigt att det blir så grymt gott när hon gör det men inte hälften så trevligt när en annan försöker.

Sen blir det fotboll på Bodele ikväll. Klockan sju för er som vill ansluta. Och efter det ska det snickras matlådor.

37 dagar kvar till Graspop. Ska bli helt sjukt ball. Och skönt att komma bort en stund. Bjuder på lite godis från herr Kvihléns kamera från ifjol. (Är du känslig för dåliga klipp från YouTube ska du nog inte kolla. Vi som gillar tuff musik och nostalgi bryr oss inte...)




Lamb Of God - Laid To Rest (live @ Graspop 2007)

Ingen spec, inga pengar?

Godmorgon gott folk. Eller morgon. God förmiddag kanske man ska säga.

En ledig måndag för Tomas. Och solen skiner minsann. Verkar dock som att det är lite småkyligt på utsidan.

Dagens planering innehåller: Träning, kaffe, lite småjobb och matlagning. Finns ingen rangordning eller tidsplan. Känns som att kaffe är ganska högprioriterat.

Lön på fredag och Tomas har inte fått lönespecen än. Inte för att det spelar så stor roll. Pengarna rullar ju in ändå. Fast det hade ju varit lite kul att se hur rik man blir.

Hoppas ni får en bra måndag. Oavsett sol eller snö.

Hårdrock!

Bloggetik

Läste lite tips om hur man får fler läsare av sin blogg. "Läs andras bloggar och lämna genomtänkta kommentarer."

Låter vettigt. Men frågan är. Man läser ju ganska många bloggar av människor som man inte känner. Inte har en aning om vem eller vilka de här personerna är. Känner man sig utlämnad om en totalt främmande person bara skriver en "genomtänkt" kommentar?

Jag kanske funderar för mycket? Jag kanske skulle börja lämna avtryck även om jag inte känner personen i fråga? Ja, så får det nog bli. Själv hade jag nog bara uppskattat en genomtänkt kommentar. Även från en främling.

Metallica har egentligen inget med någonting att göra just nu. Men det är en bra låt..


Metallica - Mama Said

Ännu en söndag

Så var den här helgen över. Den här också. Och gissa. Jo det blev kalas och glada tillrop igår.

Först herrmiddag. Eller pojk-kalas skulle man också kunna kalla det för. Christer, Jonne, Dennis och Kenneth hade snickrat ihop ett riktigt trevligt kalas. Med betoning på snickrat. Tycker lite synd om Stefan och Tommy som fick skruva ur 17(!) skruv ur en jättetjock träkloss. Nu börjar planeringen för nästa sammankomst. Värdar? Herrarna Waljehorn och Sandström.

Sen Mortens och hårdrock minsann. Running Crazy heter väl gänget om jag inte är ute och cyklar. Har svårt ont i nacken idag men det var det värt. Hänförd av rocken. Fantastiskt. Finns bilder på Facebook för er som vill se.

Plus i kanten till Tomas. Inte en droppe sprit igår. Inte ens på förfesten. Jag är lite stolt över mig själv.

Det börjar närma sig slutet på första kapitlet för Hårdrocksgruvan. Två kvällar kvar innan vi kan summera våren. Den spontana känslan just nu är att jag är nöjd. Jävligt nöjd. Ska blir grymt kul att fortsätta sprida hårdrockens budskap under hösten.

Blir nog snart horisontellt läge i soffan för Tomas. Saknar inspiration att välja film så tips och råd mottages tacksamt.

Hårdrock och herrmiddag.


Lillasyster - Umbrella (live @ GG 15 mars)

Stoppa pressarna

Nu händer det grejer. Fördomsfulle och trångsynte Tomas har fått sig en knäpp på näsan. Jag satt och slökollade på VH1 förut. Friday Rocks är ett väldigt trevligt inslag i vardagen. Nu till nyheten. De spelade ett band som Tomas verkligen inte klarar av. System Of A Down. Vet inte riktigt vad det är men jag tror att det är sången jag hänger upp mig på. Låten var Toxicity och jag började lyssna på musiken istället för sången. Och hoppla. Det är ju rätt bra. Har gillat deras låt Ariels sen tidigare men nu kan vi alltså lägga till Toxicity. Ska man våga sig på att lyssna på en hel skiva kanske? Hmm. Trångsyntheten i Tomas liv har blivit en grej fattigare och det känns rätt bra.

Nu: Finland-Ryssland.
Sen. Sverige-Kanada.

Hade ju varit trevligt med en vm-final mellan Sverige och Finland. Jag tror i och för sig att vi får möta finnarna men det blir i bronsmatchen.

Hårdrock och uppenbarelse.


System Of A Down - Toxicity

Fyra blev en

Vaknade av att telefonen ringde. Hmm. Chefen. Kan ju nästan bara gälla en sak. Och mycket riktigt. Jobb i helgen. Lördag och söndag. Tolv till fyra. Visst hade det varit skönt att vara ledig men jag kan behöva pengarna. Så fyra lediga dagar på raken blev en. Fantastiskt.

Träffade en gammal klasskompis igår. Från tiden i Lysekil vilket innebär 14 år sedan. Ungefär. Vi stod och pratade om andra klasskamrater och vad de gjorde idag. Efter tio minuter berättar han om en kille som är platschef på Siba i Västerås. Det lustiga här är att den personen som idag bor i Västerås är samma person som jag trodde att jag stod och pratade med. Jag har med andra ord stått och pratat med en person i tio minuter som jag inte vet vem det är. Jo jag vet att vi gick i samma klass men fråga mig inte vad han hette. Bra jobbat Tomas.

Det fula är att jag gjorde om samma grej några timmar senare men en tjej som jag trodde var min gamla dagmammas dotter. Hon trodde i och för sig att hon kände mig också. Många skratt igår.

Hansom Delight på Butlers var som pricken över i. Väldigt trevlig underhållning. Och väldigt välbehövligt att få sätta sig ner och bara lyssna. Malin du sjunger väldigt speciellt. Och då menar jag speciellt på ett bra sätt.

I love you, I love you please don't call me anymore. Så en enkelt men ändå så jävla bra. Och så träffande.

Full blev man igår också. Klantigt men jag skyller på Bullen. Sluta köp Fernet!! Eller så får jag sluta dricka det.

Tvätt- och städdag idag. Tråkigt. Jävligt tråkigt. Men det gör sig inte själv.

Hårdrock på er.



 
Hansom Delight - Waiting

Egen lunch

Heja Tomas. Idag glömde jag minsann inte min lunch hemma. Annars kan jag vara världsmästare på det. Att glömma alltså. Ett litet bevis? Häromdagen gjorde jag matlådor så att det skulle räcka för hela veckan. Tre arbetsdagar. Imorgon när jag vaknar upp och välkomnar fyra lediga dagar har jag två matlådor kvar. Hur uselt är inte det då? Det positiva är att jag slipper laga mat imorgon. Och på lördag.

Ikväll underhåller Hansson Delight på Butlers. Ska verkligen bli grymt att få koppla av med en malt och lite fin stämsång. Tyvärr får jag bara se ett set. Men som den gode brukar säga. Det kunde varit värre. Ja det är ju sant. Jag kunde ju missat allt ihop.

Rapporterna säger att Proppfet inte vann igår. Hmm. Jag tror fortfarande att det där laget är dopat.

Satt och kollade på lite gamla musikvideos. Vem slår Halford och grabbarna på fingrarna här? Rätt svar är: Inte många!

Hårdrock och smilgropar.


Judas Priest - Breaking The Law

I goda vänners lag

Godmorgon vänner. Ännu en dag i paradiset. Ännu en dag? Börjar det bli vardag? Serielunk? Ja, Tomas det är nog ett tag sedan det blev vardag. Vakna. Åka till jobbet. Åka hem. Glo på film. Sova. Hmm. Ja ja. Jag trivs rätt bra med saker som de är. Och ganska ofta har jag ju väldigt trevligt med mina vänner så varför gnälla.

Till exempel igår. Onsdags-quiz på Butlers featuring ishockey-vm och tre fina personer i laget. Mitt quiz-lag alltså. Vet inte hur det gick för oss eftersom jag lämnade tillställning i pausen mellan tredje perioden och sudden death. Men det känns som att vi var grymma igår. Typ 17 poäng skulle jag tippa på.

Tack Malin för tipset om Yerba. Alltså. Jag vet ju att det finns och vart det ligger. Det är bara det att man aldrig går dit. Ska ta mig en sväng dit imorgon. Känner (precis som tipserskan) att jag nog kan behöva en kopp the i en väldigt rogivande miljö.

Jag hävdar fortfarande att Proppfet är dopade!

Bäst just nu: Volbeat - The Garden's Tale

Hårdrock!



Volbeat - The  Garden's Tale

Gourmetlunch

Verkligen. Man ska inte förakta Findus som kock. Men när man lagat egen god mat och glömmer den hemma i kylskåpet så känns det så där. Men vad ska man göra? Bara att gilla läget antar jag.



Inte mycket att göra på jobbet idag heller. Eller rättare sagt inget att göra om man räknar kundtillströmningen. Får bli att gömma sig bland lamporna på lagret efter lunch.

Jag har kommit på ett jobb jag vill ha. Det innehåller även en flytt vilket känns otroligt lockande just nu. Även att jag trivs väldigt bra med staden Uddevalla. Även att jag trivs väldigt bra på mina jobb. Och även att jag trivs otroligt mycket med mina vänner. Det finns en del element i mitt liv just nu som säger: Flytta!

Den som lever får se.

Hårdrock och kocken Findus.

Grinig onsdag?

Har åkt på en konstig form av träningsvärk. Tror jag. Den sitter liksom i överdelen av baksidan låret. Inte riktigt ändå upp vid röven men nästan. Har aldrig haft träningsvärk där förut. Men någon gång ska väl vara första gången och man får väl se det positivt att man hittar lite nya muskler.

Får väl skylla mig själv när jag går upp halv sju för att träna.

Jobba idag. Hoppas varje dag att det ska bli mer folk. Verkar lite som att det är på väg att lätta men fortfarande går det trögt. Onsdag. Lill-lördag. Känns som att det kan bli bra idag.

Slutar sju ikväll. Bra för då hinner jag ju till Butlers för att se andra och tredje perioden av Sverige-Tjeckien. Ska vi ha någon chans så tror jag nog att Henke L måste storspela. Verkligen storspela.

Sen är jag märkligt grinig idag. Har mina funderingar på varför men jag måste nog analysera lite till.

Hoppas ni får en bra dag kompisar.

Hårdrock, kaviar-mackor och svart kaffe.



Twisted Sister - The Price

EM-guld och slingor i håret

Ja, jag är allvarlig. Man kanske inte ska säga att vi tar guld bara för att Henke har tänkt om men... Chanserna ökade dramatiskt och jag tror verkligen att vi kan vinna samtliga matcher så va fan. Klart vi fixar guldet.

Sen lovade jag ju bildbevis från dagens manliga aktiviteter. Förutom slingor i håret så innehöll kvällen matlagning, ishockey och importöl. Mästerligt trevligt. Som vanligt.

 

Dags att krypa ner i sängen nu. Klockan ställs på 06:33. Gymma innan jobbet hade jag tänkt.

Och så vill jag bjuda på Sabatons senaste video. Det är ju dagens stora snackis. Att grabbarns kommer till GG alltså.

Hårdrock och trevligt sällskap.



Sabaton - Metal Crue

Another day in paradise

(UDDEVALLA 09:36)

En ledig tisdag. Eller ledig och ledig. Har fått i mig dagens dos av havregrynsgröt. Idag med hallonsylt. Ska strax sticka till gymmet och svettas lite. Sen blir det planering. Känner att det börjar bli dags att ta tag i hösten för Hårdrocksgruvan. Är det någon som har önskeband är det bara att säga till. Premiären 30 augusti är bokad. Likaså avslutningen den 20 december. Wolf lirar på premiären och Sabaton avslutar hösten. Där mellan ska vi försöka hitta på lite annat smått och gott.

Ikväll kommer Don Christer på besök. Vi ska nog göra manliga saker tillsammans. Som att färga håret på honom. Bara för att nämna något. Ska fixa bildbevis så ni får se det fina resultatet.

Ha en strålande tisdag värstingar.

Hårdrock. Bara!



Volbeat - Sad Man's Tongue

Nudlar, folköl och den där gåtan

(UDDEVALLA 21:04)

Satt ett tag och funderarde på hur jag skulle försvara 0-1 på Söderstadion mot Gefle. Mot Gefle! Detta jävla Gefle. Ska det bli ett ont Gefle-spöke nu? Men hoppla. Charlie Davies kvitterar minsann. 1-1 i 80:e minuten. Lovely. Och mål två matcher på raken för Charlie. Hoppet är det sista som överger människan och jag är lite ledsen över att det är uppehåll nu när den gode Charlie verkar hittat formen. Men det stoppar inte där. Med 30 sekunder (jag tar förgivet att det var obligatoriska tre minuter) kvar av matchen avgör en annan gåta. Claudio Dadomo. Nu har jag inte sett alla Bajens matcher men den killen. Ja en gåta är nog ordet. Men va fan. 2-1 och tre riktigt sköna poäng.

Har lyckats få i mig lite nudlar. Kycklingnudlar. Eller ja. Nudlar med pulver som ska smaka kyckling. Jag är tveksam. Men nudlar är mums. Helt ärligt. Äter hellre en skål med nudlar än en påse chips. Känns mer nyttigt också men det är väl bara illusion.

Och nu? Nu ska Tomas se färdigt på Elfsborg-Blodvitt och dricka en folköl. Och sen blir det For Your Eyes Only. Bond för er som inte är med.

Imorgon är jag ledig! Ska inte bli så tråkigt.

Hårdrock och sena vändningar!

Hårdrock

(UDDEVALLA 09:01)

Måndag. För många en dag som föraktas värre än pesten. Måste säga att jag håller inte med. Tycker att tisdagarna är by far mer illa. På måndag har man liksom inte riktigt fattat att helgen är slut och arbetsveckan börjat. Men på tisdag kommer verkligheten ikapp och slår en i huvet. Hårt. Och det är jättelångt till helgen. Nu faller ju min teori lite med tanke på att jag jobbar som jag gör. Men ändå.

Hårdrocksgruvan i lördags. Det blev väl så där bra. Poets Of The Fall var tydligen grymma. Jag såg typ två minuter men det är ju duktiga killar. Plus att ljudet var riktigt bra. Men. Dom lirade i en och en halv timme. Det funkar ju inte när det är en klubbspelning. Sen måste massa människor trivts väldigt bra i det fina vädret. Sämsta kvällen om man ser till antalet besökare men... Men! Vi som befann oss i gruvan hade riktigt kul. Bortsett premiären kan det nog varit den ballaste kvällen. Tack som fan alla!

Kan inte bestämma mig för om jag mår bra eller dåligt. Det är så mycket som spelar in liksom. Känner mig lätt schizofren.

Håller på att läsa Melker och Mattias bok "Hårdrock". Klockren titel förövrigt. Kom inte längre än till sidan 16 så insåg jag att: Hell yeah! Dom har verkligen så jävla rätt...

"För oss är hårdrock att ge fullständigt fan i vad folk tycker och tänker om en. Hårdrock är ett stort och vasst långfinger upp i arslet på allt vad god smak, stil och finess heter. Hårdrock är att göra det man tror på och faktiskt våga vara sig själv även om andra tittar snett på en och tycker man är konstig. Hårdrock är ren och skär urkraft som än idag provocerar. Och det är precis vad den ska göra. Den dag den slutar med det är den död."

Förstår ni nu?

Och härmed ska jag be att få önska alla en trevlig vecka. Har ni vägarna förbi Uddevalla så tar vi en kopp java..

Hårdrock och HÅRDROCK!



All That Remains - Six
(Det är texten ni ska lyssna på. För det är ungefär så Tomas känner sig.)

Hårdrocksgruvan

(UDDEVALLA 18:46)

Jaha gott folk. Hade tänkt sova en stund efter jobbet men lite fotboll och mängder med msn-prat har gjort att sömnen uteblev. Men va fan. Jag är ju en tuff hårdrockare som klarar av det här ändå.

Ska börja packa väskorna inför kvällen. Jag har spelat hårdrock varannan lördag i snart fem år. Men det är verkligen lika roligt fortfarande. Nog för att flytten till GG har höjt temperaturen ordentligt. Men ändå. Jag är nästan som ett barn den 23 december varje lördag det är hårdrockskväll. Ska bli sjukt kul. Ikväll också. Dessutom har vi ju storbesök från Finland.

Dagens bästa: Att jag kommit på att jag nästan föraktar och är överens med den tanken. Känns bra.

Hårdrock och hell yeah!


image6
Fuelhead rockade röven av hårdrocksgruvan för några veckor sedan.

Lunch

(UDDEVALLA 13:39)

Mums. Kött, potatis och gräddsås. Borde haft lite grönsaker också men man kan ju inte få allt. Drygt tre timmar kvar innan man ska åka till nästa jobb. Jag gnäller inte bara konstaterar.

Inte så mycket att göra på jobbet idag. Heller. Jag förstår inte vad det är som händer? Vad gör folk med sina pengar? Inte handlar man grejer numera i alla fall. Resor och mat. Tror det är där alla dollares försvinner.

Och jag konstaterar också att jag tycker illa om människor som ringer och påminner mig om hur skönt det är att sitta i solen och äta glass idag. As. Ni är as!

Läste i tidningen om min föredetta arbetsgivare. Konkurs. Jävligt tråkigt. Vi lider med dig A. Känns grymt orättvist på något sätt.

Hoppas verkligen ni har och får en fantastisk lördag. See ya in the hårdrocksgruva.

Hårdrock och mätt i magen.

Poets Of The Fall

(UDDEVALLA 09:17)

God morgon. Har i och för sig ingen lust att säga just god morgon idag. Gristrött är ett passande ord känner jag. Kvällen igår tillbringades i Högsäter hos Christer och barnen. Korv med bröd och Guitar Hero. Snudd på den ultimata fredagskvällen.

Notera nummer ett. Jag fixade Six för första gånger igår. Och det var inte ens på mitt eget spel.

Jobb idag. Ska bli intressant att se när katatrof-trenden vänder. Börjar bli lite segt nu känner jag.

Mer jobb. Det finska bandet Poets Of The Fall (gud vad jag tjatar) anländer ju Uddevalla ikväll. Har inte riktigt fått klarhet i om jag ska agera välkomstkommité men det löser sig nog under dagen. Hur som helst så blir det ju till att vända hårdrock ikväll. Alltid lika trevlig.

Notera nummer två. Tomas är väldigt nöjd över kvällens bokning men får inte se dem själv. Det är väldigt tråkigt.

Lördag idag. För er som är hårdrockare och bor nära mig kommer här ett tufft tips. Håll koll på turnédatum-släpp på måndag.

Hårdrock och västkuströra.

Hur klarar man sig utan musik?

(UDDEVALLA 17:16)

Men visst är det verkligen så? Att man måste ha musik. Måste! För bra musik är verkligen bättre än.. Ja, nästan allt. Jag är hårdrockare men samtidigt lyssnar jag på väldigt mycket annat. Fick frågan för ett tag sedan vad det är som är så bra med hårdrock. Vad ska man svara på det? Det liksom bara fyller mig. Med glädje. Med energi. Vad hade man gjort om det inte fanns musik? Antagligen inte saknat det eftersom man inte visste bättre. Men vad hade man gjort om musiken försvann? Svara på det den som kan.

Fick hem en guldskiva idag. Tyvärr går det inte att få tag på Magnus Johansson självbetitlade längre. I alla fall inte genom Ginza, CdOn eller någon annan välsorterad skivbutik. Så det fick bli "Det bästa av Magnus Johansson". Men den duger rätt bra den med.

image5


Kärnkraftreaktor

(UDDEVALLA 13:46)

Svettigt idag. Både frivilligt och ofrivilligt. Träningen kändes seg idag men tack vare ny  musik i iPoden gick det som smort. Fattar verkligen inte hur jag kunnat glömma bort Magnus Johansson i alla dessa år. Skäms på mig. Den ofrivilliga svettningen får man ju när man kliver ut i solen. Eller befinner sig inne i min lägenhet. Den har samma läge som värsta lyxsviten (högst upp alltså) men sen tar ju tyvärr likheterna slut. Med andra ord så ligger solen på precis hela dagen. Skulle tippa på att jag har 40 grader här inne. Eller som en kompis beskrev det förra sommaren. "Det känns fan i mig som att gå in i en kärnkraftreaktor".

Jag hade tänkt kommentera en sak men samtidigt så vet jag inte hur mycket man kan och vågar skriva här. Hur som helst så är jag riktigt mycket besviken. Eller kanske inte besviken. Mer fundersam på hur vissa personer beter sig. Visst är vi oss själva närmast men jag tycker ändå man kan visa lite respekt och varför inte omtanke. Känns lite som att vissa (eller ganska många) tänker: så länge jag mår bra så skiter jag i hur andra har det.

Eller är det bara Tomas som är känslig nu?

Nåväl. Jag mår ganska bra ändå. Sitter och väntar på min fantastiska lunch. Korv och pommes. Sen blir det förhoppningsvis några koppar java med Magnus. Och kanske någon mer...

Och imorgon gott folk. Poets Of The Fall på GG. Kan bli farligt bra.

Hårdrock!



Poets Of The Fall - Lift

Sovmorgon

(UDDEVALLA 09:14)

Ont i nacken. Armen avdomnad. Ljust som fan. Ja just ja. Jag ligger ju på soffan. Normalt sett så brukar jag vakna någon gång under natten och förflytta mig till sängen. Men inte i natt alltså. Fast på något konstigt sett känner jag mig ändå hyfsat utvilad. Får nog hålla med min bror. Soffan är minst fyra plus att sova i.

Havregrynsgröt och drottningsylt. Ser jävligt äckligt ut men smakar helt okej.

Appropå smaker. Har kollat med ett halv öga på morgonpanelen på TV4:s nyhetsmorgon. Göran Greider, Jan Mosander och Marie Söderqvist Tralau (grymt kul namn förövrigt) påstod att dill skulle vara den nya innekryddan. Vafalls? Först blev jag lite upprörd men när Mr Dalademokraten yppade "Ja för dillchips är ju så himla gott" kunde jag lugna ner mig. Jag vet inte om man ska låta ett chips stå som preferens för vilken krydda som är hipp eller inte.

Träning om en timme.

Lunch om tre timmar.

Fika om fyra timmar.

Någon som har mer bra förslag?

Fortfarande bäst ju nu: Lamb Of God - Ashes to Awake

Hårdrock!

Ledighetskommitén

(UDDEVALLA 23:08)

Ja det känns lite så. Var ledig igår. Har varit ledig idag. Och ska vara ledig imorgon. Skönt? Jovars. Ska absolut inte klaga. Och visst är det bra att vara ledig imorgon. Då behöver jag inte ställa klockan på 06:33 för att gå upp och träna. Nu räcker det med 08:03.

Ny design?

Ja!

Nöjd?

Det vette tusan. Men det ser i alla fall bättre ut nu än vad det gjorde innan.

Tänkte minsann be om hjälp också. Har letat genom den förbannade CSS-mallen men kan inte lista ut hur jag får bort siffran "13" uppe i header-bilden. Någon som har ett smart tillvägagångssätt? Jag ska vara dig/er evigt tacksam.

Sverige har 8-0 på Danmark. Hockey-vm är verkligen grymt ointressant. Hoppla.. Lunkan släpper in ett.. 8-1 då.. Men allvarligt. Vi får stryk av Schweiz men kör över Danmark. Kan någon vara snäll och förklara? Hmm.. Brydde jag mig precis nu?

Tomas tänker minsann välja ut en film och dra filten över sig i soffan. Man kanske skulle ta och poppa lite popcorn också när man ändå är igång.

Don't be afraid. It's only hårdrock in the night.

Simultankapacitet..?

(UDDEVALLA 19:36)

Hemsida. Blogg. Radiosporten via webben och Du är vad du äter. Fyra saker på en och samma gång. Vem sa att killar har dålig simultankapacitet? Skulle kunna rabbla upp massa saker som vi killar är bra på. Samtidigt. Så det så.

Har nog hittat min cykel idag. Kommer i och för sig inte ihåg vad det heter men jag vet vart den finns. Och jag vet vad den kostar. Pust. Okej för att jag är grymt motiverad att dra iväg 30 mil i juni nästa år men.. MEN! Hur smart är det egentligen att lova massa grejer på en efterfest? Någon försökte till och med få mig att tro att jag lovat springa Göteborgsvarvet. Men den går inte förstår ni.

Ljungskile ligger under mot Halmstad. 1-0 efter tre minuter. Känns inte bra. Hade ju varit fint med en pinne i alla fall. Och bara för att klargöra så är jag Bajare men i och med att Ljungskile bor typ två minuter bort så måste jag ju hålla på dem också och hoppas att de klarar sig kvar i Allsvenskan.

Grädde, dill eller colasås på moset? Jag vet faktiskt inte. Får man välja naturellt? Hur som helst så låter alla tre riktigt äckligt. Dill har jag upplevt i verkliga livet och.. Ja.. Nej verkligen inte.

Du är vad du äter. En parentes där. Dill på moset? Men allvarligt. Programmet som går på 3:an. Hur dåligt mår man inte när dom lägger upp all mat dom ätit på en vecka? Och den stackars tjejen som är med idag vill bli polis. Då kanske man ska orka löpa lite mer än 600 meter på tio minuter. 600 meter på tio minuter!?!? Känn på den. Och jag som tycker att jag har dålig kondis.

Norrköping-AIK på tv nu. Vet inte vilka jag hoppas vinner. Bajen-hjärtat säger Norrköping men för bottenstridens skull så.. Nej vill inte ens tänka så.. Får hoppas på ett kryss. Vad sägs om 6-6 så man får se lite mål. Och en skadad Mats Rubarth hade inte varit fel heller.

Hårdrock på er!

image3

Tänkte bjuda på en ful bild eftersom jag delade en kanna kaffe
tillsammans med min vän glassgubben idag.

Sluta snusa?

(UDDEVALLA 11:03)

Repetion är tydligen bra. Eller inte tydligen. Det är bra. Fast jag hade ju lite högre förväntningar på dagens "utbildning" än så. När man släpar sig upp klockan sju på sin lediga dag så vill man ju ha lite valuta eller? Bra upplägg med representant från möbelföretaget. Bra upplägg med att vi samlat hela personalstyrkan så att någon slipper vara ansvarig för internutbildning. Det händer ju så sällan ändå. Men. Det som sas idag kunde vilken dyslektiker läst sig till själv i informationspärmen. Men som sagt. Repetion är inte dumt.

Gjorde ett tappert försök att sluta snusa igår. Eftersom jag glömde bort livets goda när jag var och handlade tänkte jag den komplett idiotiska tanken "Ja, men då slutar jag väl då...". Det höll i ungefär två timmar. Karaktär? Nja så där. Sen är det väl inte rätt läge att sluta när man är mitt i uppladdningen inför ett derby. Så i halvtid blev det till att springa ner och köpa snus. Klent Tomas. klent!

Är fortfarande glad inombords efter grymma 2-0 igår.

Dags att packa ihop här nu och ta sig utanför dörren. Jo jag har mycket att pyssla med men det får faktiskt vänta tills ikväll när solen gått ner. Även om jag inte är världens största fan av solen (kan väl bero på att jag har världens grymmaste pigment) så tycker jag nog att det är synd att inte vara ute. Kaffe på termos i en park låter som en otroligt bra idé. Och snus också då förstås.

Och ikväll ska minsann den här groteskt fula bloggen få sig en omgång.

Forza Bajen och heja hårdrock.

Pust, stånk och stön

(UDDEVALLA 07:35)

Gudars så jobbigt det var att lämna sängen idag. Brukar inte ha problem att kliva upp men... Nu hjälper det ju som bekant inte så mycket att gnälla utan bara bita ihop.

Ingen träning idag. Känner att det kan vara bra för kroppen att få vila lite. Eller ja. Ingen träning var väl att ta i. Vi ska lira fotboll ikväll. Fast det blir ju mest som glada amatörer så det räknas nog inte.

Bäst just nu: Lamb Of God - Ashes To Awake. Köp den nu!

Bäst just nu 2: Derbyseger mot Djyrgården. Så jävla skönt.

Hoppas ni får en bra dag vänner.

Hårdrock!

In your face!

(UDDEVALLA 00:03)

Så där ja. 2-0 och jävligt rättvist. Jag talar naturligtvis om Bajen-Djyrgården. Första halvlek var väl inget att skriva hem om (för någon supporter) så jag skiter i det. I andra halvlek (bortsett 5-10 minuter efter 1-0) äter vi upp blåränderna. Grymt skön vinst. Grymt skönt att spräcka den där förbannade nollan. Grymt skönt att Paulinho men kanske främst att Charlie gör mål. Vet inte vad Charlie kostade Bajen men Thiago Q kostade väl Djyrgården i runda slängar 14 miljoner. Härlig scouting.

Och som grädde på moset pulveriserade Real Madrid Barcelona. 4-1 och frågan är om  inte den gode Frank kan packa ner sina saker redan imorgon.

Imorgon står utbildning på schemat. Bra! Det behövs verkligen om man ska kunna göra ett bra jobb. Så om någon har något att fråga om soffor och dylikt efter morgondagen så är det bara att skicka en rad. Eller två.

Nu soffan och film. Med största sannolikhet blir det lite sömn i soffan också.

Hårdrock!

Derbydags

(UDDEVALLA 18:07)

Torp. Världens mest överskattade ställe efter Smögen. Och tillika min arbetsplats. Förstår inte vad folk ser i det stället men samtidigt är jag lite glad att det är så. Annars kunde man ju packat ihop och gått hem. Har hur som helst fått inhandlat en balanskudde nu. Heja rehabträning. Finns det något tråkigare? Skulle möjligen var en repris av Ljungskile-Gefle från i måndags eller ett avsnitt av Glamour.

Dags igen då. Derby. Den här gången mot Djyrgården. Just så är det. Djyrgården. Vet inte riktigt vad man ska tro om den här matchen. Det är ju nästan två hela startelvor som saknas. Bortre planhalvan struntar jag ganska mycket i men våra skador är tunga. Om inte Petter spelar ikväll kan det nog bli tufft. För just så viktig är han. Kanske inte i serielunken men i de här matcherna. Vågar inte gissa resultat men naturligtvis är jag övertygad om att vi vinner. Och dessutom förväntar jag mig att Erkan har leksstuga med den stelopererade Jan Tauer. Håll tummarna!

Måste tänka på annat en stund nu känner jag. Börjar bli nervös. På riktigt. Och snus glömde jag minsann köpa så det blir till att gå till "kiosken på hörnet". Igen. Undrar om jag kan lämna tillbaks några av de sex sex-pack folköl någon köpte i lördags..?

Forza Bajen!


Rätt sak på rätt plats

(UDDEVALLA 13:47)

Ja. jag är ledig idag. Misstänker att den här bloggen kommer följa mitt liv ganska mycket. Jobbar jag blir det inte många barn gjorda här. Är jag ledig...? Ja då kan det nog bli både trillingar och fyrlingar.

Träningen gick fint för den som undrar. Måste tydligen sticka ut och köpa en balanskudde. Om mitt knä ska hålla 30 mil är det väl dags att börja underhålla det. Och tro det eller ej men Tomas är grymt motiverad att cykla runt Sveriges näst största sjö. Kalla mig dum i huvet men jag är inte ensam.

På lördag är det dags för "första" stora akten på GG. För er som hört talas om Poets Of The Fall så vet ni vad jag pratar om. Ska bli grymt kul och hoppas verkligen det blir bra med folk. Och på måndag faller nästa pusselbit på plats. Eller ja. Det var ju ett tag sen biten passade in men på måndag blir det offentligt. Rätt sak på rätt plats så att säga. Rätt sak är hårdrock och rätt plats är GG. Bara så ni vet.

Och nu? Dags för Tomas att gå ut i köket och ta hand om disken efter lunchen. Sen måste jag verkligen bli kompis med min dammsugare också. Jag behöver definitivt bli väldigt väldigt rik så jag kan anställa någon som tar hand om dammtussar och annat bös som virvlar omkring. Gris? Ja, ibland.

Hårdrock!

Varför ska inte jag?

(UDDEVALLA 08:17)

I en värld där alla (eller ja nästan alla) bloggar och är moderna. Varför skulle inte jag kunna göra detsamma? Så här är jag. Tyvärr är jag lite av en design-bög så det kommer nog inte bli mycket skrivet här innan jag får hyfsad ordning på hur det ser ut.

Havregrynsgröten är uppäten. Räkningarna betalda. Och väskan packad. Snart dags att gå ner till gymmet då..

Som sagt så får vi se hur aktiv jag blir här och hur intressant det verkligen blir att läsa. Jag ska göra mitt bästa.

Hårdrock!

RSS 2.0