Ledig torsdag blir öl på onsdag

Sitter och kollar med ett halvt öga på kvällens Champions league-kval. 1-1 med tjugo minuter kvar. Det resultatet ska Blåvitt vara riktigt nöjda med. Förutom en stund i första så har göteborgarna varit utspelade. Verkar tyvärr som att svensk fotboll inte får ett lag i gruppspelet. Den här gången heller.

Tomas är ledig imorgon så ikväll blir det öl. Var lite sugen på Göteborg och Sticky Fingers. Men det är ju alltid det där med hur man tar sig fram och tillbaks. Hittade ingen som var sugen på att köra bil så det får bli krogrunda i stan istället. Det är inte fy skam det heller. Bra sällskap så ordnar sig det mesta.

Imorgon ska både lillebror och storebror vara duktiga. Ett besök hos körskolan ska det bli.

Fick tre av femton skivor idag. Sabatons två första och Judas Priests senaste. Är väl så där imponerad av Nostradamus. Men den ska få sig några lyssningar innan jag sågar den.

In i dimman!

Hårdrock på er.


Judas Priest - Diamonds And Rust (live in London)

Lite nervös är jag

Jaha. Så har jag gjort det igen. Fast den här gången är det inte mitt fel. Normalt sätt börjar jag jobba klockan tio. Eller kvart i. Så den här dagen började precis som vanligt med att jag åker ut till jobbet för att äta frukost och läsa tidningen i lugn och ro. Av en händelse tittade jag på schemat. Då ska tydligen Tomas börja klockan elva idag. Hur gick det till? Enkelt svar på ett litet halvjobbigt problem. Schemat har ändrats efter att vi fick det första. Alltså. Bör man inte meddela sånt? Jo det bör man. Och vi har haft diskussionen förut. Nu löste det sig ändå. Jag ringde till hon som slutar klockan åtta ikväll och frågade om inte vi kunde byta starttid. Nu får vi ju inte byta hur som helst heller men det struntar faktiskt jag i just nu. Det här är ju inte mitt fel från början.

Och nu till dubbelmoralen i Tomas liv. Det finns som ni kanske vet vissa lag som jag inte riktigt klarar av. IFK Göteborg är ett utav dem. Men. Ikväll spelar Blodvitt (det låter så när klacken säger Blåvitt) mot FC Basel i Champions league-kvalet. Jag kommer bänka mig framför tv:n. Och jag kommer hålla tummarna för IFK. Det är ju ändå så att det är bra om det går bra för svenska lag i Europa. Och nu när inte Bajen är där så får man ta det som bjuds. Dessutom tycker jag det är grymt kul med ungdomssatsningen man gör i Göteborg. Fem av elva som startar idag är under 23 år. Det är coolt.

Igår spikades ytterligare ett datum för höstens hårdrocksprogram i Uddevalla. Satt och funderade på på hur programmet kommer att tas emot när det blir officiellt. Jag får gåshud när jag tänker på vissa bokningar. Men det kanske bara är jag? Det tråkiga just nu är att det är så mycket semester överallt. Det är det som gör att det går lite långsamt. Hade jag fått som jag velat så hade allt varit klart. Nu! Jag hoppas verkligen och håller varenda tumme jag kan för att ni ska bli nöjda. Det är det jag är mest nervös för i dagsläget.

Som sagt så blir det jobb 10 till 19 idag. Att sluta klockan sju är rena lyxen. Är det normalt att känna så?

Jag hade tänkt skriva "man kan inte alltid få som man vill". Men faktum är att jag får ganska mycket som jag vill. I vissa avseenden. I andra så har de senaste månaderna bevisat ordspråket. Om det är ett ordspråk. Man kan inte alltid få som man vill.

Pratar vi hårdrock så lever jag lite min dröm just nu. Det är en rätt häftig känsla.


Kiss - Detroit Rock City

Sjuka pengar?

Det är varmt nu. Dessutom är jag korkad nog att sitta med ryggen i fönstret. Det blir ju inte direkt svalare. Lite muller har dock hörts. Det är trevligt. Håller verkligen tummarna för ett riktigt grymt åskväder snart.

Idag har Tomas och bror Peter varit på Butlers och ätit nacho-tallrik. Det har verkligen blivit sämre på det stället. Jag köper att man måste höja priserna lite då och då. Men att minska portionerna i den utsträckningen som skett är inte okej. I mina ögon. Sen att godaste ölen fortfarande finns där går ju inte att skoja bort.

Känner att jag inte kommenterat Paulinhos övergång till Kina. Eller var det Japan? Jag vet egentligen inte vad jag ska tycka om det. Dålig tajming skulle jag vilja säga. Kunde de inte väntat tills Charlie kom tillbaks från OS. Av de anfallarna som är kvar i truppen har ingen gjort mål. INGEN! Det är sjukt dåligt. Det höll på att bli katastrof igår mot Örebro. Skönt att Petter är tillbaks och kan visa hur man ska göra.

Visst är det märkligt det där med pengar. Har man inga så klarar man att leva på nudlar ett tag. Men skulle man råka få några små slantar över. Ja då ska det handlas. Fick mig en ganska trevlig överraskning när kontot kollades idag. Ja men då tar vi och beställer lite skivor. En si sådär 15 stycken.

Strax Morden i midsomer. Faktiskt enda tv-serien jag följer. Kanske inte ska säga följer men som jag försöker komma ihåg att titta på. Gillar verkligen engelska deckare.

Jag börjar på allvar tro att jag är ekonomiskt sjuk.

Tack och bock.

Hårdrock!


Mötley Crüe - Dr. Feelgood

Löjligt Facebook


Vad hände med åska och dåligt väder? Inte för att jag har något mot vädret som vi har nu men jag gillar åska. Finns det någon utbildning för att bli meteorolog eller räcker det att man vet hur man använder en tärning?

Loggade in på Facebook i morse. Nu har jag blivit varnad för en bild. Det börjar bli lite löjligt med det här sencurerandet nu. Det var en bild på en pung. Och inte ens en hel utan den hängde bara ut lite. Kanske inte så moget men jag tycker ändå att den bilden var ganska harmlös. Och rolig.

35-års kalas hos Malin igår. Halvsvårt att hitta dit men väl framme var det världens trevligaste tillställning. Tack för vinet och hoppas att ni klarade er från den arga grannen.

     


Idag blir det tvätt och hälsa på mormor och morfar. Mormor fick åka ambulans häromdagen och är väl fortfarande lite spak. Det är en rätt bra idé att besöka doktorn i tid när man börjar känna av en lunginflamation. Speciellt som man lider av kol. Om nu sjukdomen stavas så. Hur som helst så mår hon bra igen.

Ikväll hade jag kunnat tänkt mig att spela Finans eller något annat trevligt brädspel. Finns intresset är det bara att säga till. Mobilen är troligtvis med hela tiden.

Hårdrock på er!


Pain - Shut Your Mouth

Kass söndag?

Måndag igen. Och en hel helg utan bloggande. Naturligtvis har det kliat i fingrarna. Men när jag väl satt mig ner för att skriva har det inte funkat. Skrivkramp? Bloggkramp? Jag vet inte men nu blir det av i alla fall.

Det har varit en kalashelg. I dubbel bemärkelse. Turnén började i torsdags kväll med avfärd till Högsäter. En lugn och stilla afton med öl och Guitar Hero. Det gick oväntat bra med tanke på att det ändå var minst en månad sedan jag spelade sist.

Fredagen bestod av massa penslar och färg. Tror nog vi var tio man som målade på Christers hus. Trots vätskeintag från klockan tio på morgonen gick det finemang. Varmt som bara den var det men kul hade vi. Vi fick oss till och med lite underhållande "lapdance" på gröna faran. Fantastiskt roligt.

Lördagen bestod av kompletering och reparation av fredagens verk. Och avfärd till Uddevalla. Iron Maiden lirade på Ullevi men vad spelar det för roll när det är Fjordfestivalen? Helt ärligt så måste arrangörerna ta sig en allvarlig funderare på vad de sysslar med. Fjorden hade kunnat vara hur stor och bra som helst. Nu håller de på att förvandla den till en dansbandsvecka. Finns det någon vettig förklaring till det?

Vad som hände (eller inte hände) igår behöver jag väl knappast förklara. Ibland är söndagar bra. Ibland är de inte det. Igår var det alternativ två som stämde bäst.

Tack mina vänner för en riktigt kul helg. Nedan följer lite bilder för att sammanställa det som hänt de senaste dagarna.

     
     


Satt och kollade igenom mitt förra blogginlägg. Är det någon som tror på mig när jag säger att jag är rätt duktig på matte ändå? Jag hade inte gjort det i alla fall.

Så här ligger det till med Hårdrocksgruvan. I dagsläget kommer vi köra elva kvällar under hösten. Tio band är klara. Fem akter har klara datum och fem väntas bli klara inom en vecka. Således har jag ett datum kvar. Nu tänker jag inte dribbla in mig i ett hörn mer. Förhoppningsvis får jag göra hela schemat officiellt väldigt snart.

Ikväll blir det lite kalas hos Malin. Hon fyller år. Det tråkiga är att en annan jobbar stängning idag. Jag kommer med andra ord vara inne i stan tidigast halv nio. Men fint folk kommer ju sent säger de.

Tomas kan vara världens sämsta på att hålla saker för sig själv. Inte hemlisar och sånt utan mer saker som jag vill dela med andra men egentligen inte får säga. Hoppas det var några som blev lite glada i helgen.

Nu ska frukosten ägnas lite tid. Och kaffet. Och lugnet före stormen. Fast med tanke på hur det har varit på Torp i helgen och med tanke på vädret så kommer det väl bli tråkigare än tråkigast att jobba idag. Helt värdelöst.

Hårdrock på er!


Hardcore Superstar - We Don't Celebrate Sundays

16:19

Five down. Five to go.

Idag har varit en väldigt bra dag. Inte för att det varit mycket att göra på jobbet. Snarare tvärtom. Inte för att jag haft massa bra kunder. Snarare tvärtom. Eller för att citera två vänner: Har du vunnit pengar? Nej! Har du träffat en tjej? Nej! Aha. Du har bokat ett band. Ja!

     


Idag klockan 16:19 ramlade e-posten in. Det efterlängtade mailet. Som sa att allt var klart. Jag är så otroligt nöjd mina vänner. Det är så att jag nästan inte kan beskriva det med ord.

I dagsläget är fem band bokade till gruvan. Wolf, Ammotrack och Sabaton. Tre datum till är satta men tyvärr så får jag inte avslöja något här. Än. Men snart så. Riktigt snart. Fem datum är lediga. Jag har fyra band som ska in. Finns det bra förslag så tar jag dem gärna.

Jag är helt överygad om att ingen kommer bli besviken.

Och nu till något helt annat. Sitter just nu i Högsäter. Det mobila bredbandet (heja tre) funkar så där i Dalsland så jag fick sno en kabel av Christer. Tältturnén har anlänt skogen. Imorgon blir det öl och måleri. I vilken ordning är dock inte bestämt än. Idag har det delats pizza och druckits öl på altanen. Och lirats gitarr. Christer är duktig på riktig gitarr. Jag är duktig på plastgitarr med färgglada knappar. Det blir det nog snart.

Återigen. Jag är jävligt nöjd. Och glad. I hela kroppen.

Hårdrock som fan på er! För det kommer det bli.


D.A.D. - Laugh n' a ½

Man ska inte..

..ropa hej har jag hört.

Men jag är ändå tvungen att skriva av mig lite.

Jag är ruskigt nöjd och glad just nu. Så där så att det känns i hela kroppen. Nu är inget klart men vi är en bra bit på vägen. Skulle verkligen vilja dela med mig till er men tyvärr så är allt superhemligt tills det är klart.

Om allt går i lås kommer vi få en sjukt bra höst att se fram emot. Sanna mina ord.

Jag vet att det är fult att retas så här men jag var tvungen. Är så uppspelt så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Förlåt.

Back to work!

Ps. Gulaschsoppan smakade lika bra som jag tänkt mig.


Backyard Babies - Minus Celsius

Lite spännande är det

Torsdag. En dag kvar sen frihet. I tre dagar. Ska bli riktigt trevligt. De här långpassen är inte så där vansinnigt upphetsande om ni frågar mig. Inte så socialt heller. Tur att man har en sambo i form av broder Peter.

Igår drog Fjordfestivalen igång. Bror och jag tog en tur på stan och konstaterade att det visst var rätt mycket folk ute. Mest småkids men det är ju så det brukar vara. Vi orkade inte gå ner till dansbandsområdet utan vek av i Kocksk gränd och smet in på Butlers. Fick bli en 1698 och sen hemgång. Både bror och jag var rätt slitna efter långa arbetsdagar så film verkade vettigare.

     


Man kan säga mycket om Uddevalla. Men städa kan de. Normalt sätt så åker det en liten liten traktor och sopar Kungsgatan klockan åtta på morgonen. Varje dag. Nästan hela året. I natt klockan fyra blev jag väckt av ett det var ett fruktansvärt liv på utsidan. Världens största traktor med världens största sopkvast åkte runt och städade. Tråkigt att bli väckt men jävligt bra Uddevalla att ni fixar en ren och fin stad till oss.

Idag kommer förhoppningsvis ett positivt besked för alla hårdrockare runt omkring. Jag har lagt ett bud som jag nog tror ska gå hem. Den som lever får se säger de ju.

Efter jobbet idag ska det hämtas tält. En två-dagars i Högsäter väntar. Tältturnén har så här långt innefattat Sweden Rock, Graspop i Belgien och karnevalen i Grebbestad.

Nu håller jag tummarna och det hoppas jag att ni gör också.

I salute you!


AC/DC - For Those About To Rock (live @ Donington '91)

Ammotrack till Hårdrocksgruvan

Jaha gott folk.

Först tänkte jag säga att ärtsoppan smakade fantastiskt bra. Soppa idag igen ja.

Nästa akt som är klar för Hårdrocksgruvan är ett band som jag och några goda vänner bevittnade under den berömda resan till Karlstad. Som förband till Hardcore Superstar. Riktigt jävla bra grabbar från Skövde.

Den 13 september intar Ammotrack scenen i gruvan. Missa det inte.

Ammotrack släpper dessutom sitt debutalbum tre dagar innan giget i gruvan.

Angående nästa "stora" bokning så får vi hålla oss till i morgon. Ett datum är satt. Nu handlar det som vanligt om pengar.

Nu blir det promenad i det fina vädret innan sista fyra timmarna på folktomma Torp ska klaras av.

Hårdrock!




Ammotrack - Warm Up


Länk till Myspace: Ammotrack

Sakta men säkert

Jaha. Då var det onsdag. Och inte helt otippat sitter jag på jobbet. 9:45 till 20:15.

Jag har kommit på vad jag vill bli när jag blir stor. Faktiskt så är det lite samma som jag pysslar med idag. Fast bättre och på en lite större skala.

Jag pratar om jobbet på GG med att boka band till Hårdrocksgruvan. Det är ett ganska trögt jobb men väldigt roligt. Just nu har jag tre och en halv bokning klar. Den halva är verkligen skitcool. Nästan så att man kan kalla det för en världsartist. På lilla GG! Förhoppningsvis kan vi slå i sista spiken under dagen.

Nästa band för hösten släpps under eftermiddagen. Här på bloggen. Så se till att hålla ögon och öron öppna.

I Tomas iPod: Lamb Of God - Sacrament

Det kommer bli en ball höst vänner.

Hårdrock på er!




Skid Row - Wasted Time

Heja Uddevalla

Känns som att man är inne i det berömda hamsterhjulet nu. Vardag skulle vissa kalla det för. Inte för att det skulle vara något fel på vardag men just nu är jag jävligt trött på det. Längtar grymt mycket till fredag när tältturnén drar vidare till Högsäter. Eller torsdag kväll för att vara exakt. Ska bli två nätter i tält den här gången. Och måla hus ska vi göra också. Får väl se till att det inte blir för mycket festivalkänsla innan målandet är klart.

Imorgon börjar Fjorden här i byn. I och med att jag jobbar onsdag och torsdag och ska till Högsäter på fredag så blir lördag enda kalasandet för mig. Fast vad är det att missa. Barbados, Arvingarna och Svenska Favoriter (Micke Syd, Tommy Ekman och Niclas Wahlgren) är några riktigt heta dragplåster. För min del blir det Chans orkester och Frida som blir lördagsunderhållning. Det är nästan så att jag inte kan bärga mig.

Sitter och funderar på om jag ska sätta på en film eller bara helt enkelt gå och lägga mig. Har en inneboende i form av broder men han är ute på friartåg. Så ensam i en lägenhet finns det inte så många alternativ. I och med att det är skrot på tv:n får det bli film. Eller sova. Ni som känner Tomas vet att film brukar betyda sova så varför inte slå två flugor i en smäll?

Öl på lördag någon?

Många personer har sagt kloka saker. Jon Bon Jovi är en av dem.

Hårdrock!


Bon Jovi - You Give Love A Bad Name (live London '95)

The story goes on

Soppdieten fortsätter. Inte diet som i bantadiet. Utan mer att Tomas äter väldigt mycket soppa just nu. Är nog uppe i tio dagar på rad eller något sådant. Har så här på gamla dagar kommit på att det är väldigt gott med soppa. Dessutom är det väldigt enkelt. Köttsoppa blev det idag.

Visst är det konstigt hur man kan ändra uppfattning om en person på ungefär en sekund. Eller det kanske det inte är? Häromdagen fick jag mig en riktigt tankeställare. Det var ju inte alls som jag trodde. Visst är det så att jag skapat mig en bild i mitt eget huvud om den här personen. Men jag trodde ju verkligen att den stämde. Tji fick jag.

Ska gå och för-förhandla lite åt min bror. Lite fördelar av att jobba på Torp måste man väl ändå ha. Eller är man bara snål och sniken då? Tror inte jag bryr mig faktiskt. Nästan alla försöker ju pruta när de är inne hos mig så varför skulle inte jag göra det.

Gulaschsoppa är ändå det bästa just nu.

HMITN




Jethro Tull - Aqualung (live)

Allsvenskan lever även nästa år

Rise and shine. Ännu en strålande dag. Lite disig kanske men det känns ändå som att det kommer bli riktigt härligt väder idag. Tur att man ska jobba då.

Blev inte inget sällskapsspelande igår. Det blev fotboll istället. På tv:n. Helsingborg lirade riktigt bra fotboll och spelade ut Djurgården. Vågar man hoppas på att DIF åker ur i år? Kanske lite väl mycket att hoppas på kanske. Och Ljungskile spöade AIK. Hur grymt är inte det då? 2-1 efter straff på övertid. Det är nästan de segrarna som är de härligaste. Och nu är jag säker. Ljungskile kommer klara sig kvar.

Sen måste jag fundera lite över domarkåren igen. Jag kommer inte bli det minsta förvånad om det blir gnäll från Djurgårdens sida. Martin Hansson gör en katastrof insats med pipan. Nog för att Helsingborg spelmässigt var värda att vinna. Men dels sättet som 1-0 kom till på och sen en väldigt massa övriga incidenter under matchen får mig att jubla, igen, över att det ska införas proffsdomare i Sverige nästa år.

Hade tänkt ta in ett band från Göteborg på Hårdrocksgruvan. Ni som var på Sweden Rock i år hade möjlighet att se dem. För er som inte tog chansen eller inte var där. [Sister Sin]

Skriv gärna några rader om vad ni tycker.

Tack snälla Lorane för lånat av bil.

Jobbar kort dag idag. Tio till sju minsann. Sen ska bror tydligen komma hit ut så ska vi införskaffa ny mobil till honom. Den gamla tvättades i helgen. Så där bra fast det är ju aldrig fel med ny leksak.

Hårdrock på er!


Saxon - Denim And Leather

Min mamma är världens bästa

En och en halv timme kvar. Ska faktiskt bli riktigt trevligt att komma hem idag. Bror har förhoppningsvis betalat hyran. Genom att städa lite. Och kanske även tagit hand om disken. Way to go broder måste jag säga.

När blir man vuxen i sina föräldrars ögen? Jag skulle gissa på aldrig. Förut kom mor in med en stor kasse full med mat. Så att jag och bror skulle ha något att äta. Men hallå. Jag är 30 år. Okej att jag kanske inte beter mig som det ibland. Och okej att jag kanske borde städa och sånt mer hemma. Men ändå. Jag ska väl klara av att ta hand om mig och min bror. Och om inte annat så fyller bror snart 20 och kan faktiskt ta hand om sig själv. Lite i alla fall.

Men vem är jag att klaga när hon bara vill vara snäll? Tack så mycket världens bästa mamma för att du tänker på oss!

Ikväll blir det förhoppningsvis lite sällskapsspel. Bror, mig själv och sen får vi påhälsning från Tanum. Det ni.

Har varit en riktigt trevlig dag på jobbet. Trots att det inte varit supermycket att göra så har ändå dagen gått relativt fort. Det är skönt.

Hårdrock på er mina vänner!


Def Leppard - Let's Get Rocked

En gång är ingen gång..

..men flera gånger är faktiskt flera gånger.

Sju raka utan förlust. Och tredje raka vinsten. Det börjar se bra ut nu. Kalmar verkar svårstoppade men faktum är att det är bara fyra poäng upp. Dock så har vi ju en match mer spelad. Härligt att Petter gör mål i comebacken. Vi kan behöva någon som gör mål nu när Charlie drar och spelar OS.

Foto: BILDBYRÅN


Känner mig så där motiverad att jobba 9:45 till 20:15 idag. Måndag + fint väder = skrot. Tror verkligen inte vi kommer få något att göra idag. Förhoppningsvis kanske chefen behöver hjälp att montera fritidsmöbler på andra våningen.

Den här veckan hoppas jag få klart med nästan hela höstschemat för Hårdrocksgruvan. Om Tomas får som han vill så kommer det bli en rolig höst.

Dessutom kom jag på att jag måste ringa Vägverket. Då kan hösten bli ännu roligare.

I september släpper som bekant Metallica sin nya platta. Jag längtar.


Metallica - Nothing Else Matters

Inget ont som...

Lunch. Rätt sen lunch. Fast då blir det lite kvar på arbetsdagen sen. Det är ju skönt.

Normalt sett så brukar man försöka ha med sig mat till jobbet. Men ibland så funkar inte riktigt minnet som det ska och då får man handla mat på centrat. Om det dessutom är helg så har vi bara 30 minuter lunch. Då får det bli Café Torp. En katastrof bland caféer. Dåligt utbud, dålig kvalitet och helt fantastiskt konstig prissättning. Men det finns en grej de är bra på. Grillad kycklingpannini. Den funkar. Och kostar bara 69 kronor. Endast!


Café Torps grillade kycklingpannini, juice och resten av frukostchokladen.


Okej. Ska sluta lägga in bilder på mat. Men den är god. Enda som är värt att prova om ni skulle ha vägarna förbi.

Har nog kommit på hur det får bli för Tomas. Starta eget verkar faktiskt inte vara något alternativ. Även om det som sagt hade varit väldigt kul och en rejäl utmaning.

Sista rycket på jobbet nu. En timme och tjugo minuter. Sen blir det kanske Trollhättan och Fallens dagar. Takida ska ju tydligen lira ikväll. Ett sällskap har backat ur men tydligen finns det fler alternativ. Ett väldigt hett alternativ är faktiskt att stanna hemma och glo på en film eller nått.

Är fortfarande lite sur och upprörd över Sveriges Radios behandling utav hårdrocken. Man trappar fan inte på oss ostraffat.

Heavy Metal Jävlar!


Sabaton - Metal Crue

Det bubblar lite

Söndag. Vilodagen. Jo men tjena. Det kunde varit. Men för min del är det snart tio år sedan söndag kunde betecknas som vilodag. På riktigt.

Vem kom på den briljanta idén att släppa Vem vill bli miljonär på DVD? Antingen är jag dum i huvudet eller så har jag fått skivan med übersvåra frågor. Några gånger lyckades vi komma över 200.000 men ibland fick vi frågor på första och andra nivån som inte ens Wikipedia hade klarat av. Och så blev det rätt sent. Det är ju så svårt att sluta med frågesport när man väl börjat. Frågesport? Ja det kanske man kan kalla det för. Instant heal skulle andra säga. Tror inte John Blund drog igen butiken förän halv sex. Ungefär.

Så väntar ytterligare en dag när Tomas ska kliva i pappa-rollen. Fast egentligen ska jag inte gnälla. Jag gillar ju att ta ansvar. Det som är lite segt är just ordet segt. Jag kommer vara mos i skallen ikväll. Fast lite har jag väl mig själv att skylla.

     

Någon mer än Tomas som lider av beslutsångest? Har börjat att tveka om jobberbjudandet som ramlade in förra veckan. Vet fan inte hur jag ska göra längre. Starta eget och släppa allt annat. Plus att det innebär mycket jobb. Sena kvällar. Helger. Men jag jobbar åt mig själv. Och det är ett väldigt roligt jobb.

Eller satsa på det som jag börjat dra igång. Jobba cirka fyra år med ett normalt kneg. Vardagar. Sju till fyra. För att sedan kanske få ett väldigt bra och roligt jobb i Göteborg. Också det mest vardagar.

Blir lite snurrig av allt funderande. Kan någon vara snäll och bestämma åt mig?

Bilderna ovan är klipp från min morgon. En grym kaffebryggare, en öde Kungsgata och den goda frukosten inklusive tuff läsning.

EDIT: Vill bara påpeka att det är på jobbet bilderna är tagna. Rosa dukar hemma hos Tomas. Jo men visst.

Blev dock precis lite förbannad. För er som är bevandrade inom ämnet "hårdrock" så vet ni att det finns ett program på P4 som heter Dist. I början så sändes det på lördagar klockan 18. Sen flyttades det av någon oförklarig anledning till söndagar klockan 22.05. Nu mina vänner ska ni för höra. Nu kommer Dist bara sändas tio gånger per år. Inte ens en gång i månaden. Det är lite sjukt att kanske det största facket inom musiken puttas undan. Längre och längre in i ett hörn som om det vore något fult. Skäms Sveriges Radio. Har ni verkligen så inkompetenta programchefer och musikproducenter på bygget? Dags att titta över laguppställningen kanske.

Några av er vet att jag arbetat på Sveriges Radio. Mest på Radiosporten men jag har även gjort inhopp på morgonprogrammen och en sommar jobbade jag som nöjesreporter. Det jag tänkte säga med det här var att när man har ett eget program på Sveriges Radio är det viktigt (om inte lag) att man kan musikpolicyn. Punkt ett lyder ungefär: Inga distade gitarrer får förekomma inom SR P4's program.

Det kan ha varit punkt två eller fem men det var inte det som var poängen.

Hur sjukt är inte det?

Jävligt mycket hårdrock på er!


Dope - Die Motherfucker Die

Jag förstår inte

I våras hände en sak på jobbet. En polisanmälningssak. För min del känns det tryggt då jag befann mig i England när det inträffade. Läget blev rätt olustigt men för ett tag sedan så slutade jag tänka på det. Orkade liksom inte. Fick inte ihop ekvationen och tyckte att allt kändes jättekonstigt.

Idag började massa konstiga tankar smyga sig in i huvudet på mig. Är det tillfälligheter? Jag gillar inte att tänka på det sättet men kan inte låta bli.

Det händer mer polisiära saker på Torp. För ett tag sedan var polisen ute och hämtade en butikschef. Förskingring tydligen. Massa hundra tusen. Och igår fick jag höra om en annan butiksägare som numera tydligen sitter inne. 1,7 miljoner i skatteskuld och ett lager fullt med "konstiga" saker. Vad är det som händer egentligen? Undrar om dessa två verkligen tycker att det var värt det? Troligtvis inte. Men det är väl skyll dig själv på den kanske.

Har även kommit på att det är slut nu. Jag kan inte hänga kvar vid gammal ost. Hmm? Har bestämt mig för att ta kliv två. Eller snarare en utveckling av steg ett. Men va fan. Det känns ändå rätt. Någonstans.

Som ni kanske förstår har det inte varit överdrivet mycket att pyssla med på jobbet idag. Har ju även fått leka pappa. Gick faktiskt lättare än vad jag räknat med. Men som sagt. Lite folk idag. Tror nog att det blir mer imorgon. Rätt så mycket mer också.

Och medans pisseveckan (som även kallas kärringveckan av någon anledning) rullar på ska Tomas lägga sig en stund på soffan och titta på film. Det brukar betyda sova men ska det spelas spel sen så kan en timmes påhälsning av John Blund kanske vara värt.

I och med att det är över nu (som Per Gessle hade sagt) så vill jag önska god tur. Lycka till med allt. På riktigt!

Kram!




Queen - The Show Must Go On

Up and away

Efter regn kommer solsken. Personen som sa det måste kännt sig riktigt nöjd. Men hur som helst så stämmer det. Det kan ju inte regna hur länge som helst. Någon gång tittar solen fram. Man skulle också kunna säga efter en pissig torsdag kommer en något bättre fredag.

Jobbet igår var väl så där kul i och för sig. Gick runt och trodde att jag skulle tuppa av de första timmarna. Och resten av dagen kändes som en lång dvala. Men sen blev det väldigt trevligt. Först en öl på Harrys med goda vänner. Sen en öl på Butlers med en gammal gammal kompis. Parallell-klasskompis från högstadiet. Tror inte vi har träffats sen dess så det var grymt kul att se henne. Lika glad som för 15 år sedan. Vet inte vart vi fick smeknamnet Suri ifrån om jag ska vara ärlig. Och nu ska Tomas leta efter gamla Okej-tidningar. Från typ 1991 eller något sådant.

     

Sen blev det film. Romper Stomper. Med minst lika trevligt sällskap. Känns som att en omgång Vem vill bli miljonär ikväll hade suttit fint.

Sen måste jag beklaga mig lite. Jag blir lite trött. Varför måste folk vara så stressade? Och dessutom låta deras ilska gå ut över oss stackars butiksanställda. Vissa personer är dessutom riktigt elaka. Tack för att jag dels är kille och dessutom utrustad med lite pondus så att jag vågar säga ifrån. Tycker synd om dem som inte kan eller vågar säga ifrån utan bara står där med nedböjt huvud och tar skiten.

Naturligtvis finns det alltid två sidor av myntet. Det finns visst personal som kan vara sjukt otrevlig. Men i de flesta fall försöker vi bara göra vårt bästa. Tänk på att vara snälla när ni är ute och handlar.

Vågar man hoppas på en ännu bättre lördag? Trots att jag ska leka pappa halva dagen och kommer vara helt slutkörd i skallen när jag kommer hem.

Jag har försökt hjälpa till. Sträckt ut en hand. Ja nästan hela armen. Mer än så kan jag tyvärr inte göra. Jag vill att du ska ta den.

Hårdrock!


W.A.S.P. - I Wanna Be Somebody

Första steget

Fredag. Och nu börjars det. Ska jobba till nästa fredag. Fulla dagar. Så där upphetsande.

Kom på imorse att jag fick ett jobberbjudande förra veckan. Det var på gång för ungefär två år sedan men har liksom legat på is sedan dess. Så när vd:n för det här företaget ringde förra veckan blev jag lite överraskad. Det händer tydligen grejer nu och han ville att jag skulle starta upp den nya butiken i mitt område. Jag skulle fundera en vecka. Och det är idag.

Jag har faktiskt inte ägnat jobberbjudandet en sekunds funderande. Det måste väl ändå betyda att jag inte är särskilt intresserad? Det är ett väldigt kul jobb. Men jag vet faktiskt inte om jag är beredd att släppa precis allt i mitt liv för att starta eget. Inte just nu i alla fall.

Eller så betyder det att jag har alldeles för mycket annat att tänka på just nu.

Däremot så har jag fått ringt telefonsamtalet idag. Som jag skulle gjort igår. Så nu är blanketter beställda. Ett steg i rätt riktning. Hoppas jag.

Man ska vara rädd om sina vänner. Jag hoppas att jag är en bra vän. Jag vill vara en bra vän. Försöker leva efter de kloka orden: Behandla andra som du vill bli behandlad själv.

Ibland lyckas man. Och ibland inte.

Jobb till åtta ikväll. Om någon vill ta en kopp java efter det så är jag inte omöjlig.

Hårdrock!


Return - Friends Will Be Friends

Duktig idiot Tomas

Härligt att man verkligen tog vara på den här lediga dagen. Jag har inte gjort ett skit. Verkligen inte något. Jag skulle ha varit på ett ställe och fixat en sak idag. Dumt att jag inte gjorde det. Blir lite trött på mig själv.

Får väl ringa imorgon istället.

Det här måste vara tråkigaste torsdagen på väldigt länge. Och när man för en gång skull sätter sig i soffan för att titta på tv. Ja då finns det inget att titta på. Verkligen ingenting. Okej det är klart det finns program som rullar. Men vem tittar på Sjukhuset, Hitta hem eller Dr Phil? Bara skrot på alla kanaler. Inte ens Canal plus visar någon halvbra film.

Får bli feel good filmen Rock Star tror jag. Jag behöver drömma mig bort ett tag. Kanske sova lite till och med.

Först ska det meckas lite kvällsmat. Och kaffe.

Hårdrock!




Steel Dragon - We All Die Young

Det är märkligt

Varför ska man vara så redig när man är påverkad av alkohol? Varför känns saker som världens bästa idé just då? Vad har jag lärt mig av det här?

Hårdrock på KGB igår. Blev inte så mycket spelat för Tomas. Snarare ingenting. Blev mer Carlsberg och Bloody Mary. Träffade dessutom en del vänner som jag inte sett på väldigt länge. Mycket trevligt.

Just nu sitter Tomas i Hunnebostrand. Soliga Hunnebo. Riktigt skönt väder är det. Fast bilen måste nog snart rulla mot metropolen Uddevalla. Har som bekant en hel del att ta tag i idag. Mellanlandning sker hos mor och far i Bovall. Måste passa på att duscha och få lite mat i magen.

Jag skulle vilja läsa en avhandling på det logiska tänkandet hos en packad person.

Och svaret är: Inte ett skit!

Svar nummer två är: Ja. YouTube-klippen har alltid en mening. Nästan.




Edguy - All The Clowns

Vi längtar efter september

Det finns några idrottslag i det här avlånga landet som jag inte klarar av. Det beror främst på lagens supportrar. IFK Göteborg, AIK, Malmö FF, Fäjestad, HV71 och Groheds IF får gärna plockas bort om ni frågar mig. Men. Jag kan inte låta bli att imponeras av Blåvitts scoutning. Av 19 spelare i deras Champions League-trupp är tio stycken 22 år eller yngre. Det är grymt. Och 17-årige Robin Söder gör succé. Först avgör han mot Djurgården för några dagar sedan. Och igår mål i Champions League. Imponerande var ordet.

Hunnebostrand och KGB ikväll. Ska bli grymt skoj. Först blir det dock till att jobba 10 till 19. Hojta om det är någon som vill bli upplockad på vägen.

Normalt sett lägger Tomas ner huvudet på kudden och då är det kört. Jag har väldigt lätt för att somna. Kan nästan lägga mig ner vart som helst och blunda. Det är en rätt skön egenskap att ha. Men ibland funkar det inte så. Som till exempel igår. I regel ska allt i mitt liv avhandlas i 200 km/h. Det gjorde det verkligen igår. Skillnaden mot andra situationer är att jag inte ville att det här skulle ta slut på två röda. Men vad fanns det för alterntiv? Tyvärr kan jag inte se några. Blev ganska mycket grubblande innan John Blund kom och knackade på.

Enligt ryktet ska Metallica släppa ny platta i september. Death Magnetic. Till skillnad från många andra så längtar jag. Väldigt mycket. Sjukt många personer vände Metallica ryggen efter St Anger. Många började redan när Black Album släpptes. Men det är svårt att göra det när ett band tillhör ungdomsidolerna. Sen ska jag inte sticka under stolen med att jag inte är största fanet av St Anger och hoppas på att Death Magnetic låter mer som Kill 'em All än Reload.

Tydligen ska det gå att ladda hem hela plattan till Guitar Hero III. Och den kommer finnas med på Guitar Hero World Tour. Blir till att köpa ett Playstation 3 snart för Tomas.

Fick ett väldigt trevligt erbjudande igår. Internationella gäster till Hårdrocksgruvan? Ja det kan bli så. Bara prislappen passar så.

Är sjukt omotiverad att jobba idag. Känner mig fortfarande hängig. Dessutom har jag fått något joxx i ögat.

Tack och bock.

Hårdrock!


Aerosmith - Dream On

Lite besviken är jag

Fy fan vilken dag. Har nog burit cirka fem ton ekmöbler idag. Känns bra när man är halvsjuk. Halsen har lagt ner det där med halsfluss men det känns fortfarande som att jag har lite feber.

Blev påmind idag om att jag ska jobba imorgon kväll. Eller jobba och jobba. En polare lirar hårdrock på kusten varje onsdag under sommaren och jag lovade för ett tag sedan att komma ut och gästspela. Det ska bli riktigt kul. Bara dricka öl och lira lite tuff musik mellan varven.

Och med tanke på att det ska bli öl imorgon så är jag ledig på torsdag. Ska bli skönt att få en dag innan 7-dagars-passet drar igång. Dessutom tänkte jag ta ett litet steg mot mitt nya liv på torsdag. Anmäla mig till "skolan" igen. Det kan bli riktigt bra det här.

Tänk att det räckte att beställa två saker för att få svar. Nu kan jag avbeställa. Tråkigt? Ja absolut. Men nu vet jag.




Hoobastank - The Reason

Jag har inte tid

Jag somnade så himla gott igår. Visst är det märkligt hur ett fotbollsresultat kan påverka en. Okej att Bajens spel under vissa delar av matchen lämnade mycket att önska. Men. 4-2 borta mot Malmö talar sitt tydliga språk.

Efter att jag somnat igår hände något. Vad vet jag inte men jag vaknade i alla fall upp med feber och vad som känns som början på en halsfluss. Jag orkar inte. Och jag har framförallt inte tid. Jag brukar vägra bli sjuk och det tänker jag göra den här gången också. Så nu sitter jag här på jobbet med en kopp kaffe och myser för mig själv.

Har beställt lite saker. Två saker för att vara extra noga. Två saker som kanske kan ge lite svar. Den som lever får se.

Alla har vi olika sätt att ta hand om saker på. Jag brukar laga grejer med Metallica. Det är skönt att ha en trygg punkt i tillvaron.

Hårdrock och host på er.


Metallica - Sad But True

Det kommer bli en bra natt

Fy fan vad skönt. 2-4 på Malmöstadion. Det är styrka. Jag tar gärna att jag hade fel på både resultatet och att Poppen skulle göra en kanonmatch. Men Charlie gjorde minst ett mål. Han gjorde till och med två. Och vilken debut av Carlos Gaete. Volleymål på hörna. Grymt skönt att vi klarar oss så bra med tanke på att sju spelare saknas på grund av både skador och avstängningar.

Men jag måste klia mig lite i huvudet. Vad händer med den svenska domarkåren? Säger det igen. Äntligen ska vi få proffsdomare i Sverige.

Nu kommer Tomas sova väldigt gott i natt. Hoppas att ni också gör det.

Hårdrock och forza!


Toto - Stop Loving You

Otillfredställd

Så här löd svaret från 118100 på gårdagens kluriga fråga:

"Tuesday's Gone" av Lynyrd Skynyrd har dykt upp i tv-serierna My Name Is Earl och One Tree Hill samt filmerna Ash Wednesday (2002), Boys Don't cry (1999), Dazed And Confused (1993), Happy Gilmore (1996), Prefontaine (1997) och Rail Kings (2005).

Grattis Robin! Du får dock inte både kaka och popcorn då du (precis som 118100) inte löste problemet helt och hållet. Jag är fortfarande helt säker på att den var ledmotiv till en tv-serie som gick någon gång i mitten på 80-talet. Du får välja kaka eller popcorn.

Levererade bänkskivan från helvetet idag. 1,5 meter bred och minst 3,5 meter lång. Och tung som f-n. Vi hade dock tur och slapp sjunde våningen utan hiss. Eller som min kollega sa: Jag skulle vilja se den hissen som sväljer den här bänkskivan.

1-0 till honom.

Malmö borta idag för Bajen. Får bli både attack-tvätt och turbo-städ innan. Är inte ensam som tur är. Bror är numera hyresgäst och på något sätt får han väl göra rätt för sig.

Tror att Poppen gör en storslagen insats idag. Vi piskar MFF med 1-2. Kan bli 1-3 också. Charlie gör minst ett mål.

Ibland önskar man att man inte tackat ja till jobb. Idag var en sån dag. Det fanns andra aktiviteter som lockade. Tyvärr dök de upp för sent.

Forza Bajen!




Avantasia - Farewell

Hjälp, bitte!

Jag har kört fast. Fått hjärnsläpp.

Till vilken film eller tv-serie var Lynyrd Skynyrds låt "Tuesday's gone" soundtrack?

Kaka och popcorn till den som löser problemet.

Hårdrock!


Lynyrd Skynyrd - Tuesday's Gone

I do celebrate sundays

Karneval i Grebbestad? Nej det var ju badortens dag. Med ett karnevaltåg. Som kan varit det sämsta karnevaltåg jag sett. Ruskigt lamt.

     

Men vi hade fantastiskt kul ute i Krossekärr. Kan ha varit tre kilometer från centrum. Partytält, grillar och en volleyboll. Behöver man så mycket mer? Till en början skulle vi bara ätit räkor så det fick bli en snabb sväng till affären. Bacon-lindad korv med bröd. Det kan vara något utav det mest underskattade. Ni som är vän med mig på Facebook kan kolla bilder om det känns kul. Magnus filmade en del så förhoppningsvis kommer det upp lite rörliga bilder snart också.

Tack Tommy, Veronica och alla som var inblandade för festligheterna.

Jag vet snart inte vad jag ska tänka. Eller tro. Eller tycka. Det börjar bli jobbigt det här nu. Ge mig två veckor till så kommer jag nog inse att det är lika bra att strunta i allt. Det kommer ju ändå inte leda någonstans. Tyvärr.

Idag är Tomas seg. Lovligt seg. Funderar på om jag skulle kocka ihop något ätbart och sätta på en film. Det låter väl som en plan?

Bästa dagen på veckan? Kanske inte bästa men jag gillar verkligen söndagar. Finns det någon dag som frukosten smakar bättre? Finns det någon dag som passar bättre som slappar-dag? Sen heter det väl vilodagen? Hur som helst. Jag gillar söndagar. Tisdagar kan vi stryka.

Jäger-ur-navel-shotten kommer bli en klassiker.

Hoppas att ni haft en trevlig helg kompisar.

Hårdrock!


Live - The Dolphin's Cry

Pigg och rask?

Jo men faktiskt. Blev lite förvånad när jag vaknade klockan tio. Vaknade? Blev snarare väckt men skit samma. Lite seg är man men inte minsta tillstymelse till hang over. Skönt. Ska nog söla i mig en Resorb ändå. Just in case.

Halv två rullar gröna faran mot kusten. Först ett pit-stop för att fylla på vätskeförådet. Sen blir det Hunnebostrand och påstigning för Herr Waljehorn. Efter den lilla "genvägen" blir det nog räkor i Grebbestad. Hoppas jag.

Varför är allt så mycket lättare under alkoholens påverkan?

For those about to rock. I salute you!


Metallica - Nothing Else Matters

Beslutsångest

Idag glömde Tomas fixa med sig lunch. Så det fick bli en klassiker. Pasta Caesar. Hur gött som helst och nu var det ganska länge sedan jag åt den. Grums, grums. Vill ni prova så finns den på Coffee Roomer på Torp.

Det finns en viss person som kunde funnits runt mig mer. Nu är det tyvärr inte så. Men jag skulle ändå vilja säga massa saker. Fast jag vågar inte. Jag har nog blivit en fegis tror jag.

Kryptiskt? Jo, men det är min blogg. Så det så.

På måndag ska jag jobba ihop med bror. Eller inte direkt ihop med honom. Samma företag. Han ska åka lastbil åt ett håll och jag åt ett annat. Helt plötsligt blev det ännu mer metal att åka lasbil.

Hårdrock!


Guns n' Roses - Patience

Miss i planeringen

Ja vad är det de säger. Det kan inte vara roligt jämt. Helt plötsligt har jag två lediga datum till hösten. Lite trist är det att jag får skylla mig själv. Om jag hade varit lite snabbare hade det kanske sett annorlunda ut.

Fick börja även denna dag med att åka åt "fel" håll. Vårt möbellager ligger tre mil åt motsatt håll vad butiken gör. Sålde en matsalsgrupp igår och tog förgivet att det fanns stolar på butikslagret. Men icke. Okej att jag är möbelansvarig men nu har jag haft semester i tre veckor. Och när då rean ställs i ordning så borde det väl ses till att det finns bunkrat på lagret? Jag kan ju ha fel.

Läste i Sportbladet att de allsvenska fotbollsdomarna ska blli heltidsproffs. ÄNTLIGEN! Så sent som i söndags såg jag Stefan Johannesson skipa rättvisa i matchen mellan Ljungskile och Örebro. Nu gjorde varken domare eller spelare någon vidare match. Men tyvärr så syns domarnas misstag mycket mer. Man kan inte dra slutsatser efter en match men Tomas har sett några allsvenska matcher. Och det behövs proffsdomare. Bra jobbat Lagrell.

Jobb till klockan sju idag. Sen tre dagars ledighet.

Hårdrock!


Def Leppard - Love Bites

Calvados någon?

Godmorgon gott folk. Tomas upplever just nu en av dagens bästa stunder. Kaffe, macka och ingen som springer runt och tjatar. Härligt.

Mer hårdrock. Jag har (om allt går som jag vill) ett ledigt datum till hösten. Någon som har förslag på ett riktigt bra lokalt band. Behöver inte vara lokalt här utan det kan lika gärna vara Bollnäs eller Filipstad.

Jobb, jobb, jobb. Idag började jag klockan nio med att hämta vitrinskåp och skruva av soffben. Det är en riktigt bra grej att sälja soffor utan ben. Eller hur var det nu?

På lördag blir det som sagt kalas i Grebbestad. Men imorgon ska det drickas Calvados. Ja ni läste rätt. Det blir vi och Herr Beck. Den som är sugen är välkommen att hänga på.

Puss och kram på er.

Hårdrock!




Metallica - One

Mitwoch

Mitt i veckan. Och nu börjar det känns rätt så bra. Har sovit riktigt gütt hela natten och känner mig utvilad. Tänk att det ska behöva ta lite drygt en vecka för att reparera en festival. Eller ja. Lite drygt en vecka som innehöll en 2-dagars.

Jag är rädd för att det kommer skrivas en del om hårdrock här den närmsta tiden. Eller kanske mer om hur jävla roligt jag tycker det är att jobba med Hårdrocksgruvan. Idag har jag lagt ut lite krokar för att verkligen sätta Uddevalla på hårdrocks-kartan. Det kan bli en väldigt kul höstsäsong gott folk.

Frågan är bara hur vi ska toppa det till våren? Men det är väl som så att problem är till för att lösas. Problem?

Efter ytterligare en lugn och stillsam frukost är det dags att börja göra rätt för sig.

Bara en kopp kaffe till.

Hårdrock!


Qüeensrÿche - I Don't Believe In Love

Det luktar dåligt Tomas!

Godmorgon gott folk. Eller nej. Det är ingen god morgon. Tomas har sovit som en potta skit i natt. Hade helst legat kvar hemma idag och inte jobbat 9:45 till 20:15.

Jag har inte varit så insatt i det här med Veronica Wagner. Ni vet gymnasten som nu helt plötsligt inte får åka med till OS. Inte för att jag har råkoll nu heller men. Tydligen har hon klarat alla kvalgränser. Och det tidigare hindret med skador är också undanröjt. Enligt massa duktiga doktorer. Nu tycker SOK (Sveriges Olympiska Kommité) att man måste vara topp åtta i världen för att få åka på OS. Alltså. Jag tycker naturligtvis synd om Veronica som kämpat för platsen. Men egentligen bryr jag mig inte så mycket. Jag har bara en fundering. Gränsen att vara bland de åtta bästa i världen måste väl funnits där hela tiden. Eller var det något som SOK hittade på nu?

Ska börja sätta hösten för hårdrocksgruvan den här veckan. Några band kommer bli klara inom de närmsta dagarna men de förväntade godbitarna får vi vänta på tills nästa vecka. Två datum är klara sedan tidigare. Premiären den 30 augusti gästas av WOLF. Och avslutningen den 20 december står Sabaton för.

Om jag ska klappa mig själv lite på ryggen så måste jag säga att jag är grymt stolt (nåja) över bokningen av Sabaton. Vi såg dem i Belgien på Graspop. Tillsammans med ungefär 40.000 personer. Sjukt stort. Nu har de fått flytta fyra gig till större arenor för att trycket är så stort. Ska bli vansinnigt kul att ha dem på GG i december.

Hårdrock och planering!


WOLF - I Will Kill Again

Hjärtinfark

Alltså. IFK Norrköping? Sist i Allsvenskan med fem gjorda mål på bortaplan. Säker ledning med 3-0 i paus. Och vad händer? Det är inte godkänt att släppa in tre mål på en halvlek. Det är under all kritik att släppa in tre mål på en halvlek mot IFK Norrköping. På Söderstadion. Men vad fan. Jag håller inte på Bajen för att vi är Sveriges mest stabila lag. Jag håller inte på Bajen för att vi är kända för att kunna döda matcher efter paus. Och uppenbarligen håller jag inte på Bajen för att vi vinner SM-guld var och vartannat år.

Är lite trött idag måste jag erkänna. Hade nog behövt en vecka semester till. Först fem dagars kalasande i Belgien. Sen en två-dagars nu i helgen. Jag vägrar säga det. Så till helgen kör vi igen. Karneval i Grebbestad hörde jag en liten fågel som viskade.

Nu blir det snart till att skalla kudden. Ska bara vänta in bror som är på väg från Bovall. Imorgon ska han göra sin första riktiga arbetsdag efter studenten.

Konstiga tankar har smugit sig in i mitt huvud. Tankar jag inte vill tänka. Jag tror inte på sånt. Eller?

FORZA BAJEN!


Kenta - Just Idag Är Jag Stark

Lunch

Fyra timmar avklarade. Funkar rätt bra måste jag säga. Hade jag fått välja så hade jag väl hellre tagit bussen något söderut idag. Men man kan inte alltid få som man vill. Senaste året har varit ett ganska bra bevis på det.

Min ena deltids-sambo (Christer) ringde precis och undrade om jag hörde "skottlossningen" i natt. Eller så var det så att någon bankade på min dörr och ropade hjälp. Det gjorde jag inte. Men vad jag däremot kom på var att jag vaknade i natt. Och så där gött nyvaken tyckte jag att det satt någon precis bredvid sängen på huk. Och stirrade på mig. Sjukt rädd blev jag och skrek rakt ut. Vaknade och konstaterade att det satt minsann ingen där. Fast rätt så uppjagad. Får lite skräckfilms känslor bara av att skriva om det.

Ravioli till lunch idag. Så där gott men mätt blev jag.

Metal up yours!




Alice Cooper - He's Back (The Man Behind The Mask)

Tillbaka till verkligheten

Jaha. Då var det dags. Sitter på jobbet och har precis fixat frukost. Kaffe, mackor med ost och gurka plus lite juice. Jag tycker att de här stunderna på morgonen när man får sitta för sig själv är sköna. Inte massa jobb-ljud runt omkring. Bara tyst. Tomas och hans kaffe. Härligt.

Ljungskile fixade det inte igår. 0-1 hemma mot Örebro är inte okej. Inte någonstans faktiskt. Det märktes ganska mycket att det var två nedflyttningshotade lag som möttes. Men Örebro hemma ska man slå. Andreas 'Kärna' Kristoffersson har ju gjort lika många mål själv som Örebro mäktat med så här långt. Rent ut sagt dåligt LSK.

Träffade John och Matilda igår också. Insåg att man är rätt kass på det här med att hålla kontakten. Ska det vara så svårt? Vi kom hur som helst överrens om att vi måste bli bättre på det. Vi kan väl hålla tummarna för det.

Botaniserade lite bland mina skivor igår och blev tvungen att lyssna lite på den sköna norska gruppen Return. Någon som vet om de lever fortfarande?

Har hela tiden trott att Ljungskile skulle fixa nytt kontrakt. Efter igår är jag lite tveksam.

Hoppas ni får en bra dag kompisar. Nu ska Tomas ångestjobba i nio timmar.

Hårdrock!


Return - Bye Bye Johnny

Reunion på Starke Arvid

Sista dagen i frihet? Nej det är väl synd att säga. Igår kändes det lite vemodigt att behöva gå tillbaks till jobbet imorgon. Men vad fan. Vad ska man göra åt det? Det är väl ungefär lika illa som att få panik över att bli äldre. Gilla läget eller kliv av tåget. Det är den enkla lösningen på problemet.

Idag ska Tomas göra något som han längtat efter väldigt länge. Reunion med John. Den gode Senewiratne och herr Sandström läste journalistik tillsammans på Ljungskile folkhögskola för tre år sedan. Vi har träffats någon gång men nu blir det återförening på helig mark. Skarsjövallen. Eller Starke Arvid Arena som den numera heter. Ska bli riktigt trevligt.

Det blev nästan en lika tokig kväll igår som i fredags. Inte lika mycket folk i källaren men svettigt blev det ändå. Jag vet inte om jag ska skämmas men jag hade sjukt roligt. Får väl kanske omvärdera beslutet att bara lira hårdrock.

Tänk om LSK kunde plocka tre poäng idag. Det hade varit värt.

Vissa nya bekantskaper får mig att göra saker som jag aldrig hade gjort för nått år sen. Men det känns lite coolt faktiskt.

Tycker fortfarande att ni borde inhandla 3 Dörrar Ners nya album. Riktigt bra.

Hårdrock på er mina vänner!


3 Doors Down - It's Not My Time

Oh happy day

Man har inte semester förän man haft en riktig sovmorgon. Och en ordentlig hang over. Min semester började precis så. Och den kommer avslutas så också. På måndag är det dags att börja jobba igen.

Gruvan igår. Fantastiskt roligt var det måste jag säga. Det som nästan var mest kul var att så många blev förvånade över att jag kan spela annat än hårdrock. Roligt att kunna överraska. Fullt ös och svettigt som f-n.

Vi gör om det ikväll eller?


Lillasyster - Umbrella (live @ GG 15/3-08)

Rise and shine!!

Antingen är det bara kroppens sjuka sätt att försvara sig, men det ska faktiskt bli skönt att börja jobba igen. Visst är det skönt att vara ledig. Men någonstans blir jag bara rastlöst.

Ikväll är det så också dags att ställa sig i båset igen. Fulla människor ska underhållas. Vanligtvis ser jag fram mot att lira men idag tar det emot. Lite. Dels ska jag jobba hela dagen. Sen finns det risk för att personer som inte ska dyka upp gör det ändå. Ska? Tomas vill inte att visa personer ska dyka upp. Det är min arbetsplats. Låt mig åtminstonde vara i fred där.

Finns så mycket att skriva. Tids nog kanske jag också blir "vuxen" och vågar.

Det är minst två rader nitar på att åka lastbil.

Hårdrock på er!




Metallica - Fade To Black (live)

Äras den den som äras bör

I wish I was free of this
I see her in my dreams
Wish that she wasn't there
But she still haunts me and I

Still feel her breath on me
Still want to taste her skin
But I know that would kill me

No damn her
Still I choke on her lies
Still reeling from her last caress her goodbye

Oh how this sickens me
This wretched fools affair
I can't erase this from me

And now it permeates
And every thought I feel
The anger writhes in my soul

No damn her still I feel my skin turn
Choke back hold my head high I'm strong
No damn her still I choke on her lies

Not reeling I'm strong


All That Remains - Six

Sista semesterdagen

Då var det slut på det roliga då. Två gånger jobb imorgon och sen lördag. Söndag är ju redan en ledig dag så den räknas inte. Eller?

Har varit en snabbis i Bovallstrand idag. Ungdomsvännen/gamla klasskamraten/fd flickvän/handbollsproffset Annika (kärt barn har många namn!) var uppe i pärlan en vecka. Och då kändes det dumt att missa chansen till en fika. Vi träffas inte för ofta nu för tiden vilket jag tycker är tråkigt. Annika är en tokigt rolig tjej. Hon är dessutom proffs. I Danmark. Det är rätt coolt. Hur som helst blev det några trevliga timmar med kaffe och tjôt om svunna tider.



     


Mötet igår gick finemang. Tomas är också i fortsättningen ansvarig för att boka band till hårdrockskvällarna. Och vi ska köra liveband varje gång det är hårdrockskväll. Det tycker jag är bra!

Om det finns önskeband är det bara att säga till.

Nu ska Tomas njuta av den sista äkta lediga dagen. Glass på torget? Filt i Skeppsviken? Strandpromenaden? Öl på Butlers uteservering?

Den som lever får se.

Har fastnat lite i Shinedown.

Hårdrock och jobb på er.


Shinedown - 45

Bra skit

Sitter och lyssnar på 3 Doors Downs nya platta. Jag har de tidigare tre och gillar det som fan. Men det här? Inte men utan någon annat. Det här är riktigt bra. Första spåret (Train) är en ny Kryptonite. Grymt rivigt introspår. Sen kommer ju en del klassiska 3 Doors Down-låtar för er som missat första plattan och lyssnat på radio. Köp, köp, köp gott folk!

Nu är det snart dags för möte med GG. Planering inför hösten hette det. Jag tolkar det positivt. Sen kan det lika gärna vara som så att planerna inte alls innefattar mig. Det är ju också en form av planering. Men som sagt. Jag tror ju mer på att det kommer bli skitbra. Mer hårdrock och bredare trottoarer till folket!

Håll tummarna för mig är ni snälla.

Hårdrock!


3 Doors Down - Kryptonite (live)

Who the fuck is Timmy?

Home Sweet Home!

Hur sjukt kul vi än har haft så måste det sägas att det är grymt trevligt att komma hem. Tre dagar med tuff musik, bra sällskap och väldigt massa burkar med snurrigt innehåll sätter sina spår. Tanken från början var att återge resan här. Men så här i efterhand har jag kommit överrens med mig själv att det skulle bli allt för jobbigt. Både för er och för mig. Men en kort sammanfattning kan jag väl bjuda på.

Resan började förra onsdagen. Med panik. Eftersom man alltid är ute i sista sekund ägde inte Tomas en endaste Euro. Och mitt kort funkade? Nej. Bankomaten spottade bara ute det. Och eftersom de inte jobbar på ackord på banken tog det sin lilla tid att fixa till problemet. När väl pengarna låg i fickan kunde packningen få sin tid.

Bussresan ner var hysterisk. Det var ett glatt gäng som klev på bussen i Uddevalla. Och vi blev inte ledsnare ju längre resan led. Tror inte att någon minns något mellan Varberg och Puttgarden. Tur att det finns kameror. För er som har Facebook så ligger det nog närmre tusen bilder där att bevittna.

20 timmar senare visade det sig att säck-kärra tydligen var förbjudet på campingen. Kul att bära 750 kilo packning i en kilometer. Förutom kärran fick man tydligen inte ta med en flaska rom heller. Det var för stark för mig. Men två kilo kokain var tydligen helt okej. Belgare har lite konstig prioritering tycker jag. Och bara för att klargöra: Jag hade INTE med mig knark men det var väldigt många som hade det.

Som vanligt satt man inför festivalen och planerade vilka band som skulle ses. Och som vanligt hamnade man inte ens i närheten av antalet som var tänkt från början. Innan avfärd hade Tomas tänkt se 34 band. Tänkt? Jag ville se 34 band men någonstans så visste man att det inte skulle bli så. Slutresultat: 13 band. Men å andra sidan blev kvalitet istället för kvantitet.

Jag behöver väl knappas förklara att det var väldigt trevligt på Graspop. Ifjol var det tydligen över 100.000 personer där. Det skulle slås i år. Och jag tror minsann att de gjorde det. Tomas kommer utan att tveka åka tillbaks nästa år.




Elva tuffa rockers längst bak i bussen på väg mot Dessel i Belgien


Årets..

..hoppsan: Har vi varit i Danmark?
..överraskning: Sabaton är ju bra.
..citat: Duscha på festival? Jag torkar mig ju inte ens i röven efter att jag skitit.
..gladaste: Joakim Brodén. Sångaren i Sabaton kunde inte sluta le. Äkta spelglädje.
..lärdom: Behemoth är inte så dåliga. Live.
..mäktigaste: den mänskliga ljudvågen som rullade över campingen första kvällen. Sjukt mäktigt.
..följetong: TIMMEY! Vart man än gick hörde man någon skrika "Timmey!" Jävligt roligt men inte så bra för halsen.
..snyggaste: Utan tvekan Adde!
..understatement: Magnus skulle vila en liten stund innan Judas Priest första kvällen. Sen vaknade han. 14 timmar senare.
..klägg: Andreas från Varberg.
..bästa: I hård konkurens måste jag säga Saxon. Iron Maiden lirade hits i två timmar. Testament körde över oss. Arch Enemy skrek sönder oss. Men Saxon ägde. Och Biff är 57 år. UNG!

Så. Nu tror jag att jag är klar för den här gången. Är det något som undras så är det bara att fråga. Så länge man är lite hårdrockare så tycker jag att man ska åka på Graspop Metal Meeting.

Hårdrock och återhämtning!


Sabaton - Primo Victoria (live  @ Graspop 2008)

RSS 2.0